Types Secundaire Batterijen van een Accuspecialist


Elfa kan u kundig adviseren bij het bepalen van de juiste accu-chemie voor uw toepassing. Daarbij weegt Elfa zeker niet alleen de energievraag, maar ook de kosten en met name de gebruikssituatie mee. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in professionele batterijen en accu’s.

 

Secundaire batterijen van een accuspecialist

 

Ons aanbod: een gedegen advies, gebaseerd op ervaring

Naast het importen van batterijen en een grote variatie aan verlichtingstechnologie fungeert Elfa als een accu groothandel. Wij vertegenwoordigen A-merken zoals Panasonic, Fiamm, Saft, Varta, Lead Crystal, Hawker, Cegasa en Powersonic. Van al deze merken kunnen wij veel uit voorraad leveren. Vandaag besteld is morgen verzonden. Naast de 3500 verschillende artikelen die Elfa standaard op voorraad houdt, kan praktisch het gehele assortiment van alle A-merken op aanvraag geleverd worden.

 

Onze merken secundaire batterijen

 

Total Cost of Ownership (TCO)

Elfa geeft advies over de Total Cost of Ownership (TCO), maar ook de betrouwbaarheid van de oplossing bij het temperatuurbereik, het gewicht en het energieprofiel. Daarnaast worden de veiligheidsaspecten uiteraard meegenomen. Als specialist zien wij het analyseren van deze zaken als een must.

 

In het onderstaande schema krijgt u een globale indruk van de eigenschappen van diverse accu-technologieën. De eigenschappen variëren per merk. We raden u zeker aan ook de kwaliteiten van de diverse chemieën te bestuderen en advies in te winnen bij de experts van Elfa.

 

Specificaties oplaadbare batterijen

 

Zoals te zien in de tabel hierboven, hebben de verschillende soorten batterijen en accu’s elk hun eigen voor- en nadelen, kijkend naar verschillende factoren als laadsnelheid, zelfontlading en gewicht. Een aantal soorten zullen uitgebreid aan bod komen.

 

Batterij en accuspecialist

Als batterij en accuspecialist weet Elfa de verschillen tussen de verschillende soorten accu’s en batterijen. Om de juiste keuze te maken is dit natuurlijk belangrijk. Wij adviseren u dan ook graag hierover. De expertise van binnen Elfa is mede te danken aan senior consultant Dick Vleeskruijer.

 

 

Loodaccu’s

De meest gebruikte accu is nog altijd de loodaccu. Een belangrijke reden hiervoor, is het feit dat deze variant over verschillende voordelen beschikt. Een eenvoudige opbouw en een lage prijs zijn hier voorbeelden van. Elfa levert dit type accu’s aan uiteenlopende toepassingen als telecommunicatie, datacenters, spoorwegen, defensie en beveiligingssystemen.

 

Fiamm loodaccu

Loodaccu van FIAMM

 

Als specialist vinden wij de loodaccu’s van FIAMM een goede optie. Denk hierbij aan de ‘Fiamm Pb accu 6V 12Ah standard L151 B50 H94 faston4,8‘. Dit model is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is ideaal voor professioneel gebruik. Deze worden vaak gebruikt voor UPS systemen, noodverlichting en tractietoepassingen.

 

Lithium-ion (Li-ion) accu

Een kenmerk van de lithium-ion (Li-ion) accu, is het feit dat het materiaal (lithium) van alle metalen het lichtste is, een groot elektrochemisch potentiaal heeft en beschikt over de grootste energiedichtheid. Li-ion is een toonaangevende accu-technologie die vanwege de hoge energiedichtheid en een laag gewicht vaak wordt gebruikt in draagbare toepassingen. Ze worden dan ook vaak gebruikt als laptopaccu of als accu voor moderne zaklampen. Hieronder ziet u een voorbeeld van deze accu’s.

 

Li-ion accu

 

Li-ion accu van Coast

 

Het feit dat dit type accu geen cadmin of kwik bevat is tevens goed voor het milieu. Daarnaast kan de Li-ion accu veel vaker worden opgeladen dan bijvoorbeeld een NiCd of NiMH-batterij. Er zijn echter ook een aantal nadelen. Dit type is namelijk niet bestand tegen diepontlading en presteert minder goed onder hete en koude omstandigheden. Meer informatie vindt u hier. Een merk dat inherente nadelen van standaard Lihtium-ioncellen heeft aangepakt is Tadiran. Li-ionbatterijen uit de TLI-serie hebben een levensduur tot 20 jaar met 5.000 volledige oplaadcycli. Deze batterijen kunnen ook de hoge stroompulsen opslaan die nodig zijn voor geavanceerde draadloze tweewegcommunicatie en hebben een uitgebreid temperatuurbereik van -40°C tot 85°C, met opslag tot 90°C, onder extreme omgevingsomstandigheden.

 

Tadiran TLI batterijen

Tadiran TLI serie: robuuste prestaties en een levensduur van 20 jaar die ongeëvenaard is

 

Lithium ijzerfosfaat accu

Lithium ijzerfosfaat is een accuchemie die sinds 1996 bestaat. Ook wel bekend als LiFePO4 of LFP, dit type is een stuk veiliger dan de LiCoO2 cellen. Verder zien we (op basis van onderzoek) dat Lithium ijzerfosfaat accu’s ruim 75% van de capaciteit hebben na 2000 cycli. Mits de lader genoeg is, kan dit type accu snel worden geladen tot 100% capaciteit. Ook in het opslaan van energie slaat de LiFePO4 accu beter op dan de meeste andere loodaccu’s. De lithium ijzerfosfaat accu slaat 100% op, terwijl de andere loodaccu’s vaak rond de 85% opslaan. Een kanttekening bij dit type, is een vrij hoge prijs en een  beperkt aanbod. Zie hieronder een voorbeeld van dit type accu/batterij.

 

 

Maglite LiFePO4 batterij

 

 

Lithium ijzerfosfaat batterij

 

Natrium-ion Zoutwater Batterijen (AIB)

BlueSky Energy is expert in energieopslagoplossingen op basis van Natrium-Ion zoutwater technologie. De AIB-zoutwater accu is een modulaire bouwsteen voor systemen voor schone energieopslag, ontworpen en geproduceerd in Oostenrijk. Natuurlijke materialen zoals katoen en zoutwater maken dit de veiligste en meest milieuvriendelijke manier om elektriciteit op te slaan. Deze batterij kan een ideale vervanger zijn voor loodzuuraccus en in veel gevallen een goed alternatief voor lithium batterijen. BlueSky Energy is de veiligste energieopslag voor energieonafhankelijkheid. De AIB-zoutwater accu is met name geschikt voor langdurige stationaire toepassingen zoals in residentielele, off-grid, micro-grid en industriële toepassingen. Snel en gemakkelijk te installeren, duurzaam en betrouwbaar in gebruik.

 

Natrium-ion zoutwater accu

 

Nikkel Cadmium (NiCd) batterijen

In 1899 heeft Waldmar Jungner de eerste Nikkel Cadmium batterij uitgevonden. De chemie die werd gebruikt bij deze variant batterijen kreeg een hoge populariteit, omdat de accu zeer robuust is en heel snel kan worden opgeladen met weinig stress. Daarnaast waren er nog veel andere voordelen van dit type batterij, zoals een goede prestatie bij lage temperaturen. Hieronder ziet u een voorbeeld van een Nikkel Cadmium batterij.

 

Nikkel cadmium batterij

 

Nikkel Cadmium Batterij voor noodstroomverlichting

 

Een nadeel is dat cadmium zeer giftig is en daarmee dus ook belastend voor het milieu. Hier zijn dan ook bepaalde regelingen voor opgesteld. NiCd- batterijen mogen nog wel worden gebruikt voor:

  • Medische toepassingen
  • Veiligheidstoepassingen (ook alarmen en noodverlichting)
  • Accu’s voor industrieel en professioneel gebruik

Meer informatie over dit type batterij vindt u hier.

 

Nikkelmetaalhydride batterijen

De Nikkelmetaalhydride (NiMH) batterijen kunnen worden gezien als de ontwikkeling op de NiCd batterijen, aangezien deze tot twee keer zoveel capaciteit hebben als laatstgenoemde. In tegenstelling tot de NiCd varianten, lijden de NiMH batterijen vaak een stuk minder aan het zogenaamde ‘geheugeneffect’. Hierdoor vergen ze minder onderhoud en zorg. Een voorbeeld van dit type batterij, is de oplaadbare consumentenbatterij van GP.

 

Nikkelmetaalhybride batterij

 

Nikkelmetaalhydride batterij van GP

 

 

ASSORTIMENT oplaadbare batterijen en accu’s

 

Veelgestelde vragen over secundaire batterijen

 

Vraag een batterij- en accuspecialist voor meer info

Als batterij en accuspecialist beantwoorden wij graag al uw vragen! Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen in ons assortiment zodat je een totaaloverzicht krijgt van de verschillende soorten batterijen van Elfa. Voor vragen of meer informatie kunt u het beste onderstaand contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: