Duurzaamheid


Accu’s, batterijen, verlichting… voor Elfa is het de core business. Maar daarmee is het niet vanzelfsprekend het belangrijkste. Dat beseft Elfa als geen ander. Het bedrijf voelt de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een gezonde leefomgeving voor volgende generaties.

 

 

Elfa energieneutraal

Denken aan het milieu begint bij Elfa binnen het productaanbod, hier wordt altijd gekeken met een duurzame bril. Maar ook in de logistiek én bij het verpakken van artikelen kiest Elfa letterlijk en figuurlijk de meest duurzame weg. Bovendien staat sinds een aantal jaar het dak van het hoofdkantoor in Amsterdam vol met zonnepanelen. Onze zonnepanelen hebben in het afgelopen jaar al meer dan 40 megawattuur gegenereerd! Dankzij onze zonnepanelen is het bedrijfspand 100% energieneutraal. In het overzicht hieronder kunt u zien hoeveel energie Elfa dit jaar heeft bespaard. Het duurzame ondernemen van Elfa wordt onderstreept door de ISO 14001 certificering.

 

De opbrengst van onze zonnepanelen in 2021

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Elfa heeft het goed voor met de ‘Planet’, maar vergeet de component ‘People’ niet. Elfa investeert voortdurend in de ontwikkeling van haar eigen medewerkers. Maar daar blijft het niet bij. Via goede doelen organisaties probeert Elfa ook anderen te laten delen in haar succes. Elfa biedt op haar eigen wijze hulp dichtbij huis én ver weg. Dat gaat van een eenmalige gift aan de plaatselijke dierenambulance tot aan structurele steun aan het Leger des Heils, Artsen zonder Grenzen en Oxfam Novib. Pieter Schutte: “Over het algemeen lopen we niet graag te koop met deze steun. We merken echter dat onze keuzes ook andere bedrijven inspireren om een goed doel te gaan ondersteunen.”

Inschrijven voor de nieuwsbrief: