Markten & Klanten


Elfa richt zich met haar producten en diensten op de professionele markt. Deels direct en deels via de ijzerwaren- en technische groothandel. Grote afnemers zoals de vermaarde OEM-ers Nedap en 3SI vragen rechtstreeks advies aan Elfa en krijgen oplossingen aangeboden vanuit het brede assortiment of in maatwerk.

Elfa referenties: Technische Unie, Politie, KLM, Philips, NS

Daarnaast zien we dat grote en zeer veeleisende grootverbruikers graag rechtstreeks zakendoen met Elfa om zo niet alleen (maatwerk) producten in te kopen maar ook gebruik te maken van de expertise die Elfa aanbiedt. Op die manier worden bijvoorbeeld KLM, veel ziekenhuizen, politie, brandweer en de Technische Unie van een passende oplossing voorzien.

 

KLM: “Gezamenlijk voordeel behalen”

De samenwerking met de KLM heeft een lange historie. Al sinds 1948 levert Elfa accu’s, batterijen en verlichting aan Nederlands grootste luchtvaartmaatschappij. Equipment planner Rene Wansink: “Bij Elfa krijg je een uitstekende combinatie van kwalitatief goede producten en eerlijke samenwerking. Bijzonder fijn vind ik de openheid in mogelijkheden én onmogelijkheden. Daarnaast is de kennis van Elfa ongekend hoog. Ze weet precies waar welk product toegepast moet worden en dat tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden. En dat zien wij weer terug in onze condities. Ik zie de samenwerking als een goed voorbeeld hoe bedrijven gezamenlijk hun voordelen kunnen behalen.”

 

Ministerie van Defensie: “We hebben Elfa nodig”

Voor het Ministerie van Defensie is Elfa een goede sparringpartner als het aankomt op een goed advies over batterijen, lampen en voedingen. Kees de Wit, senior medewerker Materieellogistiek Commando Land: “Verschillende divisies binnen Defensie gebruiken batterijen en wel voor uiteenlopende toepassingen. De samenwerking met Elfa is prettig en we krijgen altijd een eerlijk advies. Dat kan dus ook een oplossing zijn die wij niet direct zelf voor ogen hadden, maar die in hun ogen echt het beste antwoord is op onze vraag. Elfa levert een belangrijk aandeel in onze gezamenlijke uitdaging om een veilige Lithium-batterij te ontwikkelen voor onze manschappen. Hun grote kennis op het gebied van batterijen is precies wat we nodig hebben.”

Technische Unie: “Elfa handelt naar onze wens”

Technische Unie is de grootste technische groothandel van Nederland. Al meer dan 20 jaar bestelt deze specialist bij Elfa zak- en hoofdlantaarns, primaire en secundaire batterijen. Elly Hofland heeft als productmanager inkoop veelvuldig contact met Elfa: “Het meest opvallend bij Elfa vind ik de stiptheid waarmee ze handelen. Technische Unie heeft een aantal specifieke wensen, zoals een vaste afleverdag of het aanleveren van gegevens via een bepaald template. Dit soort verzoeken zijn nooit een probleem bij Elfa. Daarnaast worden we actief geïnformeerd over noviteiten en participeert Elfa in onze marketingactiviteiten. Regelmatig komen ze met aantrekkelijke aanbiedingen, die wij als actie opnemen.”

 

Tata Steel: “Samenwerking met een historie’

Henk Talsma, Senior Purchaser Electrical & Instrumentation bij Tata Steel, was nog lang geen inkoper bij wat toen nog Koninklijke Hoogovens heette, toen hij Pieter Schutte als jongen met zijn vader mee zag komen die de bestellingen in IJmuiden afleverde. Talsma: “Zo ver gaat de relatie al terug. En nog steeds is Elfa hier een vaste leverancier van onder meer onze inspectieverlichting. De reden waarom we zaken met elkaar doen is in de loop der jaren nooit veranderd: Elfa levert professionele producten en combineert die met hoogwaardige dienstverlening. Daar waren we altijd blij mee en dat zijn we uiteraard nog steeds.”

Inschrijven voor de nieuwsbrief: