Elfa - accugroothandel en maatwerk batterypacks

Al meer dan 100 jaar expert in
accu's, batterijen en verlichting.


Wij ontzorgen onze klanten graag door mee te denken en uitstekende service te bieden. Met alle A-merken in ons magazijn en 3 eigen productielocaties is een oplossing altijd dichtbij. In onder andere de bouw, industrie, OEM, Defensie en hulpdiensten vertrouwt men op onze ervaring en expertise.

Accu’s

Wij verkopen alle verschillende soorten accu’s, kijk naar de mogelijkheden.

meer info

Batterijen

Wij verkopen alle verschillende soorten batterijen, kijk naar de mogelijkheden.

meer info

Verlichting

Wij verkopen allerlei verschillende soorten verlichting, kijk naar de mogelijkheden.

meer info
Array ( [title] => meer info [url] => https://www.elfa.nl/nl/verlichting/ [target] => )

Elfa 100 jaar


 Wij zijn een familiebedrijf met een rijke geschiedenis. Meer dan 100 jaar geleden ontstaan als fabriek in bruinsteenbatterijen en platte metalen zaklantaarns. Inmiddels een groothandel met klanten en een netwerk van gespecialiseerde fabrikanten van over de hele wereld.

 

ONZE GESCHIEDENIS

 

 

Energieopslagsysteem voor Roompot

Case – Roompot

Maatwerk


Uitdaging

Een duurzaam energieopslagsysteem realiseren voor 85 vakantiehuizen, zonder historisch gebruiksprofiel, om overtollige zonne-energie op te slaan en piekbelastingen op te vangen.

 

Oplossing

Elfa implementeerde een modulair lithium-ion energieopslagsysteem met 264 kWh vermogen, afgestemd op de behoeften van Roompot. Dit systeem zorgt voor een betrouwbare en duurzame energievoorziening, minimaliseert onderhoud en verlengt de levensduur, terwijl het de operationele kosten en CO2-uitstoot verlaagt.

 

 

VOLLEDIGE CASE STUDY

 

 

Pieter Schutte


Pieter Schutte

CEO

“Wis je bijvoorbeeld dat een batterij (net als mensen) het beste presteert bij kamertemperatuur (20 °C)? Wanneer je een batterij bijvoorbeeld gebruikt bij 30 °C, in plaats van de genoemde kamertemperatuur, dan wordt de levensduur met maar liefst met 20 procent verkort.”

 

Lees hIer het artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief: