Saft batterijen


Elfa Elementenfabriek is officieel distributeur van het merk Saft en biedt een breed scala aan lithiumbatterijen, geschikt voor o.a. medische-, metering-, marine-, offshore en beveiligingstoepassingen. Ook voor custom-made lithiumpacks kunt u bij ons terecht. Saft biedt al bijna 100 jaar innovatieve, veilige en betrouwbare energie in de ruimte, op zee, in de lucht en op het land. Saft is een volledige dochteronderneming van Total.

 

 

Saft wereldwijd

Saft is een batterijmaker als geen ander. Het merk bedient een groot aantal marktsectoren: lucht- en ruimtevaart, scheepvaart, rail, telecommunicatie, gezondheid en energie. De batterijen worden uiteenlopend toegepast. Saft heeft ongeveer 4.300 werknemers in dienst en heeft daarmee enorm veel expertise.

 

De producten van Saft worden toegepast in alle uithoeken van de wereld en zelfs in de ruimte (in NASA-voertuigen). Het merk garandeert een minimum onderhoud en een enorm lange levensduur. Ook toepassingen in moeilijke omstandigheden of extreme temperaturen (tot 150 °C) zijn kinderspel voor Saft.

 

 

Saft lithium batterij

 

Een van de vele Saft batterijen

 

Saft batterijsoorten

Elfa Elementenfabriek werkt al bijna dertig jaar samen met Saft. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor en fabriek in Frankrijk en beschikt daarnaast over fabrieken in Engeland, Amerika en China.

 

Het merk mag de expert op het gebied van lithium batterijtechnologie genoemd worden, met meer dan 40 jaar ervaring en een zeer brede range aan batterijen voor verschillende markten. Saft is sinds enkele jaren ook eigenaar van Tadiran. Samen zijn deze twee merken de wereldwijde marktleider voor 3,6 volt lithium batterijen.

 

Saft maakt gebruik van drie verschilllende typen batterijen. Dit zijn de nikkel, primaire lithium en oplaadbare lithium (li-ion) batterijen.

 

Nikkel batterijen

De nikkel batterijen van Saft staan erom bekend dat ze uitstekend presteren in extreme temperaturen. Ze zijn dan ook populair in de luchtvaartindustrie. Daarnaast worden ze o.a. gebruikt voor treinen, boorplatformen en telecom masten.

 

Primaire lithium batterijen

Deze batterijen bieden ‘high-energy’ en ‘high power’ oplossingen. Er zijn 3 varianten van dit type batterij: Li-SOCl2, Li-SO2, Li-MnO2. Ze zijn vooral interessant voor toepassingen die voor een lange tijd moeten werken en waar het moeilijk is om de batterijen te vervangen. Een moeilijk te realiseren vervanging is vaak ook duur. Aangezien de primaire lithium batterijen zo lang kunnen presteren zijn ze vooral interessant voor gas-, water- en elektriciteitsmeters.

 

Oplaadbare lithium (li-ion) batterijen

De meest krachtige li-ion batterijen zijn afkomstig van Saft. Ze worden o.a. ingezet voor straaljagers en Formule 1 wagens. Dit type batterijen kan noodstroom leveren bij -40°C.

Een Saft batterijpack op maat

Bij Elfa willen wij altijd de oplossing bieden waar de klant naar op zoek is. Een voorbeeld hiervan zijn onze maatwerk batterijpacks.

 

Het kan zijn dat u op zoek bent naar een batterij voor een specifieke toepassing binnen uw bedrijf. De kans bestaat dat de Saft batterijen uit ons assortiment niet helemaal aansluiten op uw vraag.

 

Elfa biedt hier een oplossing voor. Wij beschikken namelijk over een eigen assemblage-afdeling in ons hoofdkantoor in Amsterdam. Alles wordt voor u op maat gemaakt. kijkend naar afmetingen, spanning, capaciteit, connector en afdichting.

 

De maatwerk batterijpacks zijn overigens niet alleen beschikbaar voor de batterijen van Saft. Deze kunnen ook gemaakt worden voor merken als Tadiran, Panasonic en Varta.

Ik sta voor u klaar

Daan Schutte, Sales Director Elfa

Daan Schutte

Sales Director

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Onze bestsellers

Hier volgen enkele van de meest verkochte batterijen van Saft. Bekijk gerust onze shop voor het gehele aanbod aan Saft batterijen.

 

Bij Elfa hebben we verschillende Saft batterijen voor professionele toepassingen, zoals bijvoorbeeld de Saft Lithium batterij AA-basis 3,6V LS14500CFG 052. Deze batterij wordt toegepast voor medische-, metering-, marine-, offshore en beveiligingstoepassingen.

 

Saft Lithium batterij AA-basis 3,6V LS14500CFG 052

Saft Lithium batterij AA-basis 3,6V LS14500CFG 052

 

Weer een ander batterijmodel dat veel wordt verkocht bij Elfa, is de Saft Lithium ThyChl batterij 3,6V LS14250CFG 1/2AA basis. Deze batterij presteert onder extreme temperaturen, van -60°C tot +85°C. Tevens heeft deze batterij een uitstekende weerstand tegen atmosferische corrosie.

 

 

Saft Lithium ThyChl batterij 3,6V LS14250CFG 1/2AA basis

 

Saft Lithium ThyChl batterij 3,6V LS14250CFG 1/2AA basis

 

 

Ten slotte hebben we de Saft Lithium ThyChl batterij D-basis 3,6V LSH20CFG. Deze Saft batterij is makkelijk te integreren in compacte systemen en beschikt over een lage zelfontlading (minder dan 3% na 1 jaar opslag bij 20 °C). Deze batterij wordt vaak ingezet bij o.a. militaire systemen, GPS, alarmen en veiligheidssystemen.

 

Saft Lithium ThyChl batterij D-basis 3,6V LSH20CFG

Saft Lithium ThyChl batterij D-basis 3,6V LSH20CFG

 

Vragen over onze Saft batterijen?

Saft is slechts één van de vele merken die lithium batterijen aanbiedt. Om de juiste keuze te maken uit het ruime aanbod, voorzien onze ervaren medewerkers u graag van deskundig en betrouwbaar advies.

 

De batterijen van Elfa worden geleverd aan een breed scala aan bedrijven en organisaties. Denk hierbij aan shipchandlers, elektrotechnische groothandels, OEM’s, Defensie, brandweer, politie, professioneel eindgebruikers, de rail industrie en de medische industrie.

 

Klanten van Elfa

 

Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie en technisch advies. U kunt het beste vroeg in het ontwikkeltraject contact met ons opnemen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat de lange gebruiksduur goed is afgestemd op de beschikbare ruimte in het hardware design.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: