Accu’s


Accu’s zijn essentieel voor de continuïteit van onze dagelijkse activiteiten. Het kiezen van de juiste accu staat gelijk aan het leggen van een solide basis voor uw apparatuur. Vermogen, capaciteit en levensduur zijn hierbij belangrijke eigenschappen die overwegen moeten worden, uiteraard afgestemd op uw specifieke behoeften.

 

Accu

 

Uw expert in accu-oplossingen

Als gerenommeerde specialist op het gebied van energieoplossingen heeft Elfa zich ontwikkeld van een batterijenfabrikant tot een vooraanstaand importeur van een uitgebreide reeks aan hoogwaardige accu’s. Met meer dan 100 jaar ervaring verzekeren wij dat Elfa voor elke energiebehoefte een geschikte oplossing in huis heeft.

 

Ons accu assortiment is divers. Elke accusoort beschikt over eigenschappen die ideaal zijn voor een specifieke toepassing. Hiermee kunnen we aan de uiteenlopende eisen van onze klanten voldoen. Elfa beschikt over verschillende varianten, zoals loodaccu’s en zoutwater accu’s van uiteenlopende merken. Denk hierbij aan Yuasa, Fiamm, Mastervolt en Sonnenschein.

 

Een aantal accuvarianten zullen verder worden toegelicht.

Loodaccu’s, de steunpilaar in energieoplossingen

In de wereld van professionele energieoplossingen nemen loodaccu’s een prominente plaats in. Deze accu’s staan bekend om hun indrukwekkende energiedichtheid en lange levensduur, een resultaat van de combinatie van zwavelzuur en loodoxide binnen hun elektrolyt.

 

De robuuste aard van loodaccu’s maakt ze uitermate geschikt voor industriële toepassingen waar een betrouwbare stroomvoorziening onmisbaar is. Ze worden dan ook toegepast in uiteenlopende industrieën, waaronder datacenters, beveiligingssystemen en slimme energienetwerken (Smart Grids).

 

Loodaccu’s zijn verkrijgbaar in VRLA (Valve Regulated Lead Acid) en SLA (Sealed Lead Acid) uitvoeringen van topmerken zoals FIAMM en Yuasa. Deze accu’s zijn voorzien van een vast elektrolyt en staan bekend om hun onderhoudsvrije karakter, veiligheid en duurzaamheid, dankzij hun gesloten behuizing met zelfsluitende ventielen.

 

Binnen dit assortiment bieden we twee technologische toepassingen om het elektrolyt te immobiliseren: de Gel en AGM technieken, die elk unieke eigenschappen bezitten met betrekking tot het elektrolyt en de separator.

 

Yuasa loodaccu

 

VRLA loodaccu van Yuasa

 

Een voorbeeld van kwalitatieve loodaccu’s zijn de VRLA (Valve Regulated Lead-Acid) accu’s van Yuasa. Deze geavanceerde accu’s, uitgerust met loodcalciumroosters, zijn ontworpen voor een aanzienlijk lange levensduur en uitmuntend herstel na diepe ontladingen. Dankzij de lage ontladingssnelheid blijven ze langdurig betrouwbaar, terwijl de AGM-technologie zorgt voor veilig gebruik zonder vrije elektrolyt.

 

De hoge gasrecombinatie-efficiëntie maakt deze accu’s uiterst efficiënt. Ze zijn perfect voor zowel drijvend als licht cyclisch gebruik en kunnen in vrijwel elke positie worden geïnstalleerd. Dankzij hun toepassingsspecifieke ontwerp zijn de loodaccu’s van Yuasa ideaal voor toepassingen zoals brand- en beveiligingssystemen, noodverlichting, UPS-systemen en duurzame energieoplossingen zoals zonne- en windenergie.

 

 

PBQ gel loodaccu

 

PBQ G40-12 Gel Loodaccu

 

Naast de AGM accu’s van Yuasa bieden we ook gel accu’s aan, waaronder de PBQ G40-12 Gel Loodaccu. Deze is speciaal ontworpen voor cyclisch gebruik in veeleisende omstandigheden en biedt dankzij de geavanceerde geltechnologie extra stabiliteit bij schokken. Kenmerkend voor dit VRLA-type is de hoge viscositeit van de gel, die ervoor zorgt dat de loodplaten stevig op hun plek blijven, wat het gebruik veiliger maakt.

Duurzaam en veilig: De kracht van Natrium-ion zoutwater accu’s

De Natrium-ion zoutwater accu staat bekend als ’s werelds eerste echt veilige en duurzame accu, perfect voor energieopslagsystemen voor zonne-energie. Dit afgesloten elektrochemische energieopslagsysteem maakt gebruik van een speciale zoutwaterelektrolyt.

 

Natrium-ion zoutwater accu 24V112Ah

 

Natrium-ion zoutwater accu

 

Deze accusoort vereist geen onderhoud en is speciaal ontworpen voor dagelijks intensief ontladen. Ze zijn robuust en bestand tegen misbruik, functioneren binnen een breed temperatuurspectrum, verdragen gedeeltelijke ladingen zonder kwaliteitsverlies en zijn eenvoudig te configureren en te installeren. De Natrium-ion zoutwaterbatterijen zijn specifiek geoptimaliseerd voor langdurige ontlading, met cycli die variëren van 4 tot 20 uur.

 

De AIB™ zoutwaterbatterijen maken gebruik van een veilige elektrolyt – namelijk zout water. Deze volledig afgesloten batterijen zijn onderhoudsvrij, zelfbalancerend en vereisen geen extra lading voor evenwicht of een batterijmanagementsysteem (BMS).

 

Dit type accu’s is uitermate geschikt voor onder andere noodstroomvoorzieningen en piekbelastingverlaging in verschillende markten en bij uiteenlopende toepassingen, zoals:

  • Microgrids;
  • Commercie en industrie;
  • Telecom;
  • Groene architectuur;
  • Straat- en omgevingsverlichting;
  • Grootschalige nutsvoorzieningen.

Ik sta voor u klaar

Olaf Bitter van Elfa

Olaf Bitter

Technisch Account Manager

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Veelgestelde vragen

 

Onze accuspecialisten staan voor u klaar

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Onze accuspecialisten helpen u graag verder. Het makkelijkste is om onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: