Batterijpack en Accupacks


Elfa kan op iedere vraag een passend antwoord geven, door een combinatie te bieden van een kernassortiment aangevuld met eigen productie en assemblage. We leveren merkonafhankelijk alle soorten batterijpacks en accupacks, volledig en exact afgestemd op het voltage, de capaciteit en de afmetingen die ú wenst. In grote, maar ook kleine oplages, tot zelfs enkele stuks. We hebben het, of we maken het.

 

 

 

Maatwerk batterijpacks en accupacks

In onze eigen assemblage-afdeling in ons hoofdkantoor in Amsterdam produceren wij op maat gemaakte batterijpacks en accupacks. Het kan namelijk zo zijn, dat het aanbod batterijen en accu’s van de verschillende merken uit ons assortiment niet perfect aansluit op uw vraag. Een passende oplossing is vereist en die kunnen wij bieden.

 

Bij Elfa produceren we namelijk ‘custom made’ batterij- en accupacks voor een specifieke toepassing in uw situatie. Vereisten als afmetingen, spanning, capaciteit, connector maar ook de afdichting worden geproduceerd zoals u het wilt hebben. Denk daarbij ook aan accupacks voor noodverlichtings-armaturen. Door middel van ons 3-stappenplan kunt u een batterij- of accu op maat bij ons aanvragen.

 

Ook batterijen die u voorheen heeft gebruikt, maar die bijvoorbeeld niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij als batterijpack namaken. Deze voldoet dan volledig aan de door u gestelde specificaties.

 

Elfa werkt al jaren nauw samen met de beste fabrikanten ter wereld en kan batterij- en accupacks produceren van verschillende chemische samenstellingen. Qua merken moet je denken aan onder andere Saft, Tadiran, Panasonic en Varta.

 

Batterij packs van verschillende merken

 

Diverse batterijsoorten

Packs op maat worden door Elfa gemaakt voor diverse soorten batterijen. Dat zijn NiCD, NiMH, Li-ion, LiFePO4, alkaline en lithium. Details over de verschillende batterijpacks zullen hier aan bod komen.

 

NiCD

NiCd-batterijen leveren uitstekende prestaties bij lage temperaturen en zijn economisch geprijsd, waardoor de kosten per cyclus laag zijn. De batterijpacks die we bij Elfa produceren zijn robuust, snel oplaadbaar met weinig stress, en eenvoudig op te slaan en transporteren zonder wettelijke beperkingen. NiCd-batterijpacks zijn ideaal voor industriële en professionele toepassingen. Verder hebben de NiCD batterijpacks de volgende voordelen:

 • Hoge cyclustijd met goed onderhoud;
 • Lange houdbaarheid;
 • Geschikt voor medische en veiligheidstoepassingen.

 

NiMH

NiMH batterijen (Nikkel metaalhydride batterijen) zijn gemakkelijk in onderhoud door hun geringe geheugeneffect. Ze bevatten geen zware metalen, waardoor ze milieuvriendelijk zijn. Met een langere levensduur, herlaadbaarheid, en brede toepasbaarheid zijn NiMH batterijen populair. Ze hebben 30-40% hogere capaciteit dan standaard NiCd batterijen en zijn eenvoudig op te slaan en te transporteren.

 

Ze worden veel gebruikt in draadloze gereedschappen, communicatieapparatuur, noodverlichting en back-upstroom. Verder zijn NiMH-batterijen ideaal voor diverse industriële en huishoudelijke toepassingen. Verder beschikken NiMH batterijpacks over deze voordelen:

 • Lange levensduur en herlaadbaarheid;
 • Minder gevoelig voor geheugeneffect;
 • Milieuvriendelijk en eenvoudig te recyclen.

 

Li-ion

Voor lithium-ion batterijpacks worden batterijen van diverse merken gebruikt. Een veel gekozen variant is de 18650 batterij van Panasonic. De Panasonic 18650 is namelijk zeer betrouwbaar en biedt uitstekende kosten per kilowattuur. Li-ion batterijpacks worden veel gebruikt in onder andere medische apparaten, industriële applicaties, militaire uitrusting en robots.

 

Een aangepaste li-ion pack kan batterijhouders, een PCB, PCM, BMS, celbalanceringsbord of andere componenten bevatten. Lithium-ion packs bevatten over de volgende voordelen:

 • Lange levensduur;
 • Hoge energiedichtheid;
 • Geringe zelfontlading;
 • Geen geheugeneffect;
 • Hoog vermogen.

 

Elfa produceert maatwerk batterij packs

 

LiFePO4

LiFePO4 batterijpacks vereisen geen onderhoud dankzij het geïntegreerde Battery Management System. Ze kunnen in elke positie worden gemonteerd en hebben geen ventilatie nodig. Ze mogen 100% diep ontladen worden en hebben een levensduur van vijf keer die van loodaccu’s. Ze worden vaak gebruikt in elektrische voertuigen, energieopslag, medische apparatuur, noodverlichting en back-up systemen.

 

LiFePO4 batterijpacks presteren goed bij lage temperaturen en zijn onbrandbaar, milieuvriendelijk en licht van gewicht. Andere voordelen zijn:

 • Onderhoudsvrij en flexibel te monteren;
 • 100% diep ontladen mogelijk;
 • Hoge energiedichtheid en lange levensduur;
 • Lichtgewicht en veilig;
 • Toepasbaar in extreme temperaturen van -45°C tot +70°C, zijn LiFePO4 batterijpacks ideaal voor diverse toepassingen waar betrouwbaarheid en veiligheid cruciaal zijn.

 

Alkaline

Alkaline batterijpacks zijn bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid, ideaal voor apparaten die een constante stroom van energie nodig hebben, zoals rookmelders en medische apparatuur. Gemaakt van zink en mangaandioxide, alkaline batterijen bieden langdurige energie en een langere levensduur in vergelijking met zink-koolstof batterijen.

 

Ze worden vaak gebruikt in rookmelders, audio-apparatuur, noodverlichting en zaklampen. Ze behouden een sterke positie in de markt vanwege diverse voordelen:

 • Lange levensduur en kosteneffectief;
  Consistente energievoorziening, essentieel voor professionele toepassingen;
 • Laag risico op lekkage, wat ze veilig maakt in
 • kritieke omgevingen;
 • Milieuvriendelijk, zonder schadelijke metalen zoals lood of cadmium.

 

Lithium

Lithium batterijpacks maken gebruik van lithiummetaal of lithiumverbindingen als anode en staan bekend om hun hoge energiedichtheid, ideaal voor compacte, energie-intensieve apparaten. Ze presteren goed bij zowel zeer lage als zeer hoge temperaturen. Met een hogere spanning per cel (ongeveer 3,6V) leveren ze meer energie dan standaard alkaline batterijen. Lithium batterijen zijn bedoeld om na ontlading te worden weggegooid.

 

Ze worden gebruikt in militaire toepassingen, IoT-apparaten, draagbare gereedschappen en medische apparatuur De voordelen zijn als volgt:

 • Lange levensduur met lage zelfontladingssnelheid;
 • Hoge energiedichtheid voor meer energie in een kleinere ruimte;
 • Betrouwbaar bij extreme temperaturen;
 • Constante spanning voor betrouwbare prestaties;
 • Lichtgewicht, ideaal voor draagbare apparaten;
 • Deze kenmerken maken lithium batterijpacks ideaal voor gebruik in een breed scala aan toepassingen waar betrouwbaarheid en efficiëntie cruciaal zijn.

Ik sta voor u klaar

Daan Schutte, Sales Director Elfa

Daan Schutte

Sales Director

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Battery management system (BMS)

Om efficiënte en veilige werking van secundaire lithium batterijen te garanderen is een Battery Management System of BMS een vereiste. Een goede BMS bewaakt en regelt het ontladen en laden van oplaadbare lithium batterijen. Het BMS draagt zorg voor het behoud van de kwaliteit van de cellen en bewaakt de veiligheid van het complete batterij- of accupack. Vrijwel alle toepassingen waar een oplaadbare batterij in zit bevatten zo een BMS. Denk hierbij aan elektrische auto’s, smart sensors, e-bikes, datacenters en mobiele telefoons.

 

De functies van het BMS verschillen per toepassing. Zo kan een BMS het laden stoppen wanneer de maximale spanning bereikt is om overladen te voorkomen en een waarschuwing afgeven wanneer er onregelmatigheden voordoen. Een geavanceerd BMS kan de levensduur en prestaties van het pack beïnvloeden en data doorgeven aan een app of pc om de prestaties van het pack te monitoren.

 

Batterij packs op maat

 

Eigen productielocaties voor een batterij en accu op maat

In onze eigen assemblage-afdeling in Lijnden maken we batterij- en accupacks volgens strikte procedures en veiligheidsvoorschriften. Hier worden wekelijks honderden packs gemaakt. Om de nodige capaciteit te kunnen garanderen, beschikt Elfa over meer dan één productielocatie. Daarnaast hebben we partnerships met meerdere batterijproducenten door Europa. Hierdoor hebben we altijd voldoende capaciteit, geen order is te groot.

 

ISO 9001 certificering                 ISO 14001 certificering

 

Download ISO 9001                    Download ISO 14001

 

Elfa beschikt over de ISO 9001 en ISO 14001 certificering.

 

Partners

Elfa heeft dus een partnership afgesloten met een aantal van ’s wereld grootste batterij-packfabrikanten. Deze zijn allemaal ISO-gecertificeerd en nauwkeurig door Elfa geaudit en gekeurd. Samen leveren wij professionele oplossingen aan onder andere shipchandlers, elektrotechnische groothandels, OEM’s, Defensie, brandweer, politie, professioneel eindgebruikers, de rail industrie en de medische industrie.

 

Klanten van Elfa

 

 

Uw eigen accupack of batterijpack laten maken

Batterijpacks  maken wij doeltreffend. Op iedere vraag die u ons voorlegt, krijgt u snel en duidelijk antwoord, zwart op wit en tot in de kleinste technische details. We kunnen terugvallen op decennialange ervaring en kiezen voor de beste oplossing voor u. De praktijk wijst immers uit dat zo’n nuchtere benadering als vanzelf de beste balans tussen kwaliteit en kostenefficiëntie oplevert. Uw belang staat bij ons op de eerste plaats.

 

Dat geldt ook voor onze accupacks. Ook die worden gemaakt met voltages, capaciteiten en afmetingen die aansluiten op uw specificaties. Dit stelt ons in staat om accu op maat oplossingen te leveren aan een breed scala aan bedrijven en organisaties

 

Heeft u een toepassing waar een standaard batterij of accu tekortschiet? Lees hieronder hoe u gemakkelijk uw eigen pack aanvraagt. Om u snel van dienst te zijn hebben we de gegevens van uw pack op maat nodig, deze kunt u gemakkelijk aan ons doorgeven door middel van ons 3-stappenplan of u kunt contact met ons opnemen als u er niet uit komt of dat makkelijker vindt.

 

Stappenplan

 

Gegevens verzamelen: het 3-stappenplan

Voor het aanvragen van een batterijpack of accupack op maat maken wij gebruik van een eenvoudig stappenplan. Lees hieronder hoe de stappen in elkaar zitten en download het stappenplan met daarin een uitgebreide toelichting op alle drie de stappen.

 

Het stappenplan

 

Stap 1. Voorbeeldpack toesturen

Om het proces zo eenvoudig en snel mogelijk te laten verlopen, ontvangen wij graag een voorbeeld van het pack dat u wilt hebben. Vaak hebben onze klanten een batterijpack waar ze er meerdere nieuwe of vervangende van willen bestellen. Wanneer u ons één voorbeeldpack kunt toesturen versneld dit het proces en geeft u ons de kans om het pack zo exact mogelijk na te maken (bijvoorbeeld voor de connector of afmetingen).

Voordat u het voorbeeldpack toestuurt, meldt u uw aanvraag eerst via: [email protected]. Bij deze aanvraag vermeld u tevens de volgende gegevens:

 • Naam contactpersoon
 • Telefoonnummer
 • Klantreferentie
 • Aantal packs (behoefte)

Verstuur vervolgens het pack onder vermelding van uw referentie naar Elfa. Stappen 2 en 3 hoeven dan niet meer doorlopen te worden.

 

Stap 2: Foto’s en specificaties

Indien het niet mogelijk is om een voorbeeldpack naar ons te versturen, ontvangen wij graag drie foto’s van het battery pack, drie foto’s van de connector en drie specificaties. Graag ten minste één foto waarbij het etiket goed leesbaar is. Verstuur vervolgens de foto’s, specificaties en de gegevens van de aanvrager naar [email protected]. Stap 3 hoeft dan niet meer doorlopen te worden.

 

Stap 3: Invullen van alle specificaties

Indien optie 1 & 2 beide niet mogelijk zijn, vul dan alle gegevens in over de contactpersoon en het benodigde batterijpack en verstuur het ingevulde document naar [email protected]. Heeft u vragen hierover? U kunt ons altijd telefonisch of per mail bereiken.

 

Meer info over onze batterijpack en accupacks op maat

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie over het maken van batterijpacks en accupacks door Elfa? Neem dan contact met ons op! Wij staan graag voor u klaar en beantwoorden al uw vragen. Het eenvoudigste is om onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons overigens ook per mail bereiken.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: