Alkaline batterijen


Alkaline batterijen zijn echte multitaskers onder batterijen. Ze leveren langdurige energie, wat handig is voor apparaten die vaak worden gebruikt, zoals zaklampen. Ze worden daarom ook veel gebruikt voor professionele toepassingen. We vertellen u graag meer over de details van deze veelgebruikte batterijchemie.

 

Wat u moet weten over alkaline batterijen

Alkaline batterijen zijn de werkpaarden onder de batterijen, bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Ze zijn gemaakt van een combinatie van zink en mangaandioxide, wat zorgt voor een langdurige energievoorziening. Ideaal voor apparaten die een constante stroom van energie nodig hebben, zoals rookmelders en medische apparatuur.

 

Alkaline batterijen hebben een langere levensduur in vergelijking met andere niet-oplaadbare batterijen, zoals de zink-koolstof varianten. Ook hebben ze betere prestatie bij apparaten die een hoger energieverbruik hebben.

Het aanbod van Elfa

Bij Elfa begrijpen we dat kwaliteit en een uitgebreid aanbod van belang is. Daarom bieden we van uiteenlopende merken een breed assortiment aan van de beste alkaline batterijen. Elfa is overigens een voorraadhoudende groothandel. We hebben dus in bijna alle gevallen voldoende voorraad van de batterij waar u naar op zoek bent.

Procell alkaline batterij

Duracell Procell Intense Alkaline batterij 1,5V LR20 D

 

De Procell Intense Power-batterijen worden vervaardigd met een hoogwaardige celconstructie. Elke batterij wordt geleverd met een kwaliteitsgarantie. Het ontwerp, de veiligheid, de productie en de kwalificatie voldoen aan de strikte eisen die Procell stelt aan batterijen, gebaseerd op de ANSI- en IEC-batterijnormen.

 

Procell alkaline batterijen zijn ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten, zodat ze optimaal presteren in professionele apparaten. De Procell Intense Power is verkrijgbaar in de formaten C, D, 9V, AAA en AA. Een voorbeeld is de Procell Intense Alkaline batterij 1,5V LR20 D.

 

Panasonic Powerline alkaline batterij

 

Panasonic Powerline Alkaline batterij 6LR61AD1P 9V

 

De 9-volt Alkaline-batterij (ook bekend als de 6LR61-blokbatterij) van Panasonic is een uitstekende keuze. Deze batterij heeft een geringe zelfontlading, waardoor hij langdurig kan worden opgeslagen zonder veel energieverlies. Bovendien biedt deze alkaline batterij van Panasonic een continue energieafgifte en is deze vrij van kwik, cadmium en lood, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt.

 

Kortom, als je betrouwbare en hoogwaardige batterijen nodig hebt, is Panasonic een uitstekende keuze!

Ontdek de pluspunten

Ondanks de grote hoeveelheid aan verschillende batterijsoorten, hebben alkaline batterijen een sterke positie in de markt. Dat heeft te maken met diverse voordelen.

  • Lange levensduur: Ze gaan langer mee dan veel andere typen, waardoor ze kosteneffectief zijn.
  • Betrouwbaarheid: Ze leveren consistente energie, wat essentieel is voor professionele toepassingen.
  • Veiligheid: Alkaline batterijen hebben een laag risico op lekkage, wat ze een veilige keuze maakt in kritieke omgevingen.
  • Milieuvriendelijk: Ze bevatten geen schadelijke metalen zoals lood of cadmium.

 

De beperkingen in kaart gebracht

Niets is perfect, en dat geldt ook voor alkaline batterijen. Ondanks de voordelen zijn er dus ook nadelen die overwogen moeten worden.

  • Niet oplaadbaar: Eenmaal leeg moeten ze worden vervangen.
  • Minder effectief bij lage temperaturen: In zeer koude omgevingen kunnen de prestaties afnemen.
  • Lekrisico: Oude of overbelaste alkaline batterijen kunnen lekken, wat schadelijk kan zijn voor apparaten.

Een vergelijking van batterijtechnologieën

Een andere veelgebruikte niet-oplaadbare batterijchemie, is lithium. Bij het kiezen tussen alkaline en lithium batterijen, is het belangrijk de verschillen te kennen.

 

Alkaline batterijen zijn voordeliger en hebben een langere houdbaarheid bij opslag. Lithium batterijen daarentegen, bieden een hogere energiedichtheid en werken beter bij lage temperaturen. Beide typen zijn niet-oplaadbaar, al zijn ze betrouwbaar en veelzijdig inzetbaar.

Energizer lithium batterij

Lithium batterij van Energizer

 

Veelgestelde vragen

 

Onze experts helpen u verder!

Alkaline batterijen zijn een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing voor veel professionele toepassingen. Bij Elfa vindt u topkwaliteit alkaline batterijen die voldoen aan uw specifieke behoeften.

 

Heeft u vragen of wilt u advies over de beste batterijoplossing voor uw bedrijf? Vul dan gerust het contactformulier in!

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: