Over Elfa


Elfa is expert in accu’s, batterijen en verlichting. Op elke vraag op dit gebied heeft Elfa de oplossing, of het ontwikkelt deze. Als gerenommeerde groothandel voor bedrijven levert Elfa topproducten van grote merken in primaire of secundaire batterijen en zak- en hoofdlampen. Het kernassortiment omvat zo’n 300 verschillende artikelen. Deze zijn praktisch allen onmiddellijk uit voorraad leverbaar.

 

 

 

Het assortiment

Het totale assortiment van Elfa is nog zeker een factor vijf groter, want van alle A-merken die het vertegenwoordigt, kan Elfa feitelijk het totale assortiment leveren. Deze standaardproducten worden aangevuld met maatwerkproducten. De kwaliteit en veiligheid van de ieder product dat Elfa voert, moeten bewezen zijn, voordat zij in het assortiment opgenomen worden. Daarnaast moeten producten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod, voordat zij aan het assortiment worden toegevoegd.

 

Maatwerkoplossingen

Elfa heeft een breed en diep assortiment, waarmee het meer dan 90% van de vraag af kan dekken. Daarnaast levert Elfa ook maatwerkoplossingen die het klantspecifiek ontwikkelt. Soms gaat het daarbij om aanpassingen van bestaande producten, maar even zo vaak worden volledig nieuwe producten ontwikkeld op basis van de enorme expertise die hier in meer dan een eeuw is opgebouwd. Elfa is in staat om uitspraken te doen over de total cost of ownership op basis van haar markt- en prijskennis en lifetime-calculaties. Zeker waar Elfa in een vroeg stadium bij de productontwikkeling betrokken is, kan het een waardevolle bijdrage leveren aan de kwaliteit van het eindproduct.

 

 

Missie en visie

Dit familiebedrijf heeft immers een historie van meer dan 100 jaar wil haar expertise graag met u delen. Vanuit haar missie en visie wordt duidelijk dat Elfa altijd zoekt naar strategische samenwerkingen, waarbij Elfa zich daadwerkelijk verdiept in uw business of problematiek. Bedrijven als KLM, veel ziekenhuizen, Politie, Brandweer, het Ministerie van Defensie en vermaarde groothandelsorganisaties als Technische Unie en Zevij-Necomij maken graag en veel gebruik van de producten én de kennis van Elfa. Om dezelfde reden maken vermaarde OEM-ers als Nedap en Cennox graag gebruik van expertise van Elfa.

 

 

GESCHIEDENIS VAN ELFA

Inschrijven voor de nieuwsbrief: