Types Professionele Verlichting


Elfa heeft een enorme aanbod in professionele, mobiele en vaste verlichting. Denk hierbij aan persoonlijke verlichting zoals inspectie-, hand-, zak- en hoofdlampen maar ook werkverlichting, armaturen en floodlights. Van kleine ondernemingen tot grote bedrijven als KLM, Prorail, Speedy Hire en Torrent Trackside laten zich graag door Elfa adviseren als het om verlichting gaat. Voor dergelijke professionals is immers duidelijk dat goede verlichting een essentiële voorwaarde is voor veilig werken.

 

Professionele verlichting per toepassing

Elfa heeft in 100 jaar veel zien veranderen in de technologie van verlichting. Zo hebben krypton en halogeen ruimte gemaakt voor LED verlichting en zien we dat steeds meer apparaten een krachtige accu bevatten. Maar toch blijft de optie met Alkaline-batterijen ook erg populair. Er is een perfecte lamp voor elke toepassing. De juiste keuze maken vergt enige kennis, het is daarom vaak het beste om u door een expert te laten informeren naar de mogelijkheden. Van een kleine inspectielamp tot aan robuuste werkverlichting, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder volgt een overzicht van een aantal professionele lampen die onderdeel uitmaken van het totale aanbod verlichting.

 

Op het gebied van professionele verlichting maken we onderscheid tussen persoonlijke verlichting en werkverlichting. Elfa beschikt over een breed aanbod voor beide soorten.

 

Persoonlijke verlichting

Op het gebied van persoonlijke verlichting bedoelen we varianten als zaklampen, penlampen en hoofdlampen. De varianten zullen hier aan bod komen. Het uitkiezen van de juiste lamp kan een lastige taak zijn. Het aanbod is enorm en waar moet je op letten? Elfa helpt u bij het maken van de juiste keuze. Hier vind u meer informatie over zaken zoals lichtopbrengst (lumen & lux), oplaadbaar versus niet oplaadbaar etc.

 

Professionele Zaklamp

Een professionele zaklamp of handlamp is in vele situaties onmisbaar. Veel professionals hebben een goede hand- of zaklamp dan ook dagelijks nodig. Van installateurs en loodgieters die moeten werken in donkere hoeken tot aan hulpdiensten en beveiligers die ’s nachts moeten werken. Voor dergelijke professionals is immers duidelijk dat goede verlichting een essentiële voorwaarde is voor veilig werken. Wie namelijk niet goed ziet wat hij doet, maakt fouten of bezeert zich. Maar ook voor mensen die niet dagelijks in het donker werken is een goede zak- of handlamp af en toe van cruciaal belang. Daarom biedt Elfa een breed assortiment aan van inspectielampen, zaklampen en handlampen van A-merken zoals Maglite, COAST, Ledlenser, Peli en Mica.

 

Maglite zaklamp

Maglite is al veertig jaar toonaangevend op het gebied van zaklampen. Zowel Defensie, politie, brandweer, ambulancepersoneel, beveiligers en andere overheidsinstellingen maken dan ook gebruik van dit onverwoestbare merk. Één van de meest gebruikte Maglite modellen is de Maglite ML150LR.

Maglite zaklamp LED ML150LR oplaadbaar inc.1xLiFePO4 box

 

De Maglite ML150LR is een krachtige opvolger van de wereldberoemde MagCharger. Deze zaklamp is oplaadbaar, is gemaakt van hoogwaardig vliegtuigaluminium en heeft een krachtige LED (1082 lumen). De ML150LR heeft drie verschillende lichtstanden. Een laadhouder en 12V 240V adapter wordt standaard meegeleverd.

 

Coast zaklamp

Een ander veelgebruikt merk met vergelijkbare kwaliteit is COAST. De zaklampen van COAST zijn ook zeer betrouwbaar en vrijwel onverwoestbaar, zo betrouwbaar dat Elfa 5 jaar garantie geeft op alle verlichting van COAST. Bovendien is dit merk aanzienlijk betaalbaarder dan vergelijkbare producten van bijvoorbeeld Maglite of Ledlenser. Eén van de vele populaire artikelen van COAST is de HP10R.

 

Coast HP10R dimb. oplb. acces. inc. 2xLi-ion 4xAAA

 

Deze professionele zaklamp is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een lichtopbrengst van 1050 lumen. Een ander voordeel van COAST is dat de zaklampen altijd compleet worden geleverd inclusief accessoires als een laadkabel, nylon hoesje en polsbandje. De Coast HP10R wordt ook nog eens standaard geleverd met twee lithium accu’s en een cartridge met 4xAAA batterijen. Daarom zult u nooit zonder stroom zitten. Bij concurrerende merken dienen deze accessoires meestal apart aangeschaft te worden.

 

Ledlenser zaklamp

Wereldwijd worden de zaklampen van Ledlenser gebruikt door politie, militairen en hulpdiensten. Maar ook beveiligers en inspecteurs waarderen de Ledlenser-producten enorm om hun design, betrouwbaarheid en hun lichtopbrengst. Ledlenser zaklampen zijn bijzonder degelijke, compacte zaklampen met veel lichtopbrengst. Een van onze meest verkochte modellen, is de Ledlenser P7. Deze heeft een lichtopbrengst van 450 lumen en een bereik van 300 meter.

Inspectielamp / penlamp

De naam zegt het; deze lamp is meestal de grootte van een (flinke) pen en past dus gemakkelijk in een borstzak. Handig dagelijks te gebruiken bij een lichte uitrusting. Altijd licht bij de hand, zonder een zware zaklamp mee te hoeven dragen. Ideaal voor installateurs om bijvoorbeeld even snel in een donkere ruimte zoals een meterkast te kijken. U kunt hierbij denken aan de G19 van COAST.

Inspectielamp van Coast

Coast inspectielamp G19 54Lm inc.1xAAA blister

 

Professionele hoofdlamp

In sommige gevallen is het belangrijk om beide handen vrij te houden. Voor dergelijke situaties zijn professionele hoofdlampen ideaal. Een aanrader is de HL7 hoofdlamp van Coast. De lamp is voorzien van het Pure Beam Optics-systeem en biedt u een meer bruikbare lichtbundel van hoge kwaliteit.

 

 

Coast HL7 hoofdlamp dimb. 305Lm inc.3xAAA blister

 

 

Monteerbare lamp / cliplamp / sleutelhanger lamp

In sommige gevallen kan het handig zijn om een lamp te kunnen bevestigen aan een metalen voorwerp dankzij een magneet of aan kleding dankzij een clip. Voor deze momenten zijn er monteerbare- cliplampen zoals de Coast HX3.

 

Ook zijn er kleine zaklampen zo compact dat deze zijn te bevestigen aan de sleutelbos. De sleutelhangerlamp heeft vaak maar een kleine lichtopbrengst, maar genoeg om bijvoorbeeld in of rondom de auto de boel te verlichten.

 

Naast alle genoemde persoonlijke professionele verlichting biedt Elfa ook een breed assortiment aan Atex-verlichting en allerlei soorten werklampen.

 

Atex verlichting

Als u werkt in een explosiegevaarlijke omgeving, dan is ATEX gecertificeerde verlichting een absolute vereiste. Elfa biedt een ruime keuze explosieveilige verlichting van gerenommeerde merken als Mica en Peli. Klik hier om het gehele assortiment ATEX verlichting te bekijken. Dat varieert van compacte ATEX hoofd- en handlampen tot grote werkverlichting. Meer informatie over ATEX leest op onze pagina over ATEX-verlichting. Bij het uitkiezen van de juiste ATEX lamp is het raadzaam u te laten adviseren door een expert.

 

Werkverlichting

Bent u op zoek naar werklampen, bouwlampen of floodlights? Dan bent u bij Elfa bij het juiste adres. Elfa heeft een enorm aanbod werkverlichting van alle A-merken zoals Setolight, Led’s Work, Nissen en Favour.

 

Voor de professionele gebruikers die over stroom op de werkplaats beschikken en geen probleem hebben met de snoeren zijn er uiteraard ook bouwlampen die werken met een stekker. Een bouwlamp die veel gekozen wordt is de Led’s Work Novalight.

 

Led's Work bouwlamp

 

Led’s Work Novalight 360gr bouwlamp Incl. statief

 

Dit is een professionele 360 graden LED schijnwerper op telescoop statief. De schijnwerper heeft een behuizing die in delen beweegbaar is, zodat u altijd de gewenste positie kunt instellen.

 

Ook voor het grote werk kunt u bij Elfa terecht, wanneer u bijvoorbeeld in de rail of aannemerij werkt en area lighting nodig heeft biedt Elfa lampen van onder andere Peli en Setolite. De werkverlichting van Setolite is populair omdat het naast de enorme lichtopbrengst erg goed tegen een stootje kan. In onderstaande video ziet u zo een werklamp van Setolite: de Aldebaran XLD-2C.

 

De Aldebaran XLD-2C

XLD staat voor Extreme Lighting Device. 90.000 Lumen bij een energieconsumptie van slechts 560 Watt. Zowel op mast als hangend te gebruiken. Uitgerust met voedingskabel Dimmer en schakelaar optioneel. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina over krachtige werkverlichting van Elfa:

 

LED WORKLIGHTS

 

Scheepsverlichting: Glamox & Karl Dose

Wanneer iemand zoekt naar scheepsverlichting of het nou voor binnen of buiten is kom je vrijwel altijd uit bij twee merken: Glamox en Karl Dose. Beide merken leveren al jaren de hoogste kwaliteit en uiteraard kunt u van beide merken alles via Elfa bestellen. Ook als uw product niet in onze webshop staat. Vraag een product aan via onze contactpagina.

 

Glamox

In de scheepsvaart en offshore is Glamox één van de marktleiders op het gebied van verlichtingsproducten. Het brede assortiment kan worden toegepast in marineschepen, jachten, cruiseschepen, offshore vaartuigen en nog veel meer. Op aanvraag biedt Elfa het volledige assortiment van Glamox, met daarin onder andere: binnenverlichting, schijnwerpers en dek-verlichting.

Glamox i60

Glamox i60

 

De Glamox i60 is een flexibel en gestroomlijnd spatwaterdicht LED armatuur dat zeer geschikt is voor diverse interieur- en industriële doeleinden. Met zijn slanke ontwerp en functionaliteit is de i60 een praktische oplossing voor veel verschillende toepassingen. Het armatuur is eenvoudig te monteren aan plafonds, muren, kabelgoot of horizontale staaldraden.

 

Karl dose

Net als Elfa is Karl Dose een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring. Het Duitse bedrijf is opgericht in Hamburg en levert wereldwijd professionele verlichting voor op zee. Karl Dose produceert alles van wand- en plafondarmaturen tot floodlights, schijnwerpers en ATEX verlichting voor de maritieme industrie.

 

Waarom Elfa?

 

Elfa is al jaren dé expert op het gebied van accu’s, batterijen en verlichtingsproducten voor de zakelijke markt. Met onze kennis  en expertise kunnen wij u adviseren wat de beste oplossing is voor uw situatie. Daarnaast hebben we 3 eigen productielocaties en beschikken we over een ruim aanbod van A-merken. Denk hierbij aan Saft, Tadiran, Panasonic en Varta. Van deze merken (en andere) beschikken we over een breed aanbod van primaire batterijen en secundaire batterijen, zoals NiMH batterijen en Lithium-ion accu’s.

 

Hieronder ziet u een aantal klanten van Elfa.

 

Klanten van Elfa

 

 

Groot aanbod aan professionele verlichting

Bent u dus op zoek naar professionele verlichting? Kijk gerust in onze webcatalogus naar verschillende soorten zoals inspectielampen, bouwlampen, hand- en zaklampen. Wilt u meer informatie over onze professionele verlichting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: