Naar de webshop

Panasonic batterijen & accu’s


Panasonic is een van de grootste fabrikanten van accu’s voor elektrische auto’s. De accu’s voor de Tesla Model 3 worden exclusief door Panasonic gemaakt in een enorme speciaal gebouwde fabriek in Nevada. Het geeft aan hoe groot en innovatief Panasonic is op het gebied van accu’s. Dit geldt ook voor de batterijen van de Japanse fabrikant.

 

 

Een begrip over de hele wereld

Panasonic, een bedrijf dat wereldwijd een belletje doet rinkelen. Dit van oorsprong Japanse bedrijf is opgericht door Konoshuke Matsushita in 1918 en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste elektronicaproducenten van de wereld. Het heeft dan ook vestigingen in landen als Australië, Italië, Spanje, De Verenigde Staten en Nederland. Het productenaanbod is zeer divers, variërend van televisies en koptelefoon, tot aan camera’s en keukenapparatuur. Ook producten die energie leveren zoals batterijen en accu’s, horen hierbij. De producten van Panasonic staan al jaren bekend om een hoge kwaliteit en het is dan ook niet verassend dat innovatieve bedrijven als Tesla deze toepassen bij hun eigen producten. Ook Elfa beschikt over de batterijen en accu’s van de Japanse elektrogigant.

 

Panasonic batterijen

Elfa beschikt over verschillende soorten Panasonic batterijen in haar assortiment. Denk hierbij aan alkalinebatterijen, lithiumbatterijen en een NiMH-batterypack. Panasonic heeft fabrieken in België (Tessenderlo) en in Polen (Gniezno). Ieder jaar worden hier meer dan een miljard batterijen geproduceerd. Elfa Elementenfabriek houdt grote voorraden aan, maar kan ook op korte termijn beschikken over de voorraden van deze Europese productielocaties van Panasonic/Sanyo.

 

De industriële batterijen van de Powerline-serie zorgen voor een constante en betrouwbare energievoorziening in toepassingen met hoge of gemiddelde vraag naar energie. Een voorbeeld is de Panasonic Powerline Alkaline batterij 6LR61AD1P 9V. Deze variant heeft een lange levensduur en is niet oplaadbaar. Panasonic biedt een superieure kwaliteit voor de industrie.

Panasonic Powerline Alkaline batterij 6LR61AD1P 9V
Panasonic Lithium batterij 3V CR2

Typische toepassingen voor de Powerline batterijen zijn camera’s, flits- en audioapparaten, afstandsbedieningen en digitale weegschalen. De hoge betrouwbaarheid van alkalinebatterijen maakt ze ook ideaal voor gebruik in boeien en veiligheidsgerelateerde toepassingen zoals bloeddrukmeters of rookmelders. Ook de Lithium batterijen van Panasonic zijn een aanrader, zoals de Panasonic Lithium batterij 3V CR2. Deze batterij is krachtig, duurzaam en presteert goed onder extreme omstandigheden.

 

 

Panasonic batterij

 

Panasonic Lithium batterij 3V CR123A

 

Panasonic beschikt ook over batterijen met een hoge capaciteit die tegelijkertijd ook bestendig zijn tegen extremere temperaturen. De Panasonic CR123A lithium batterij 3 volt is hier een mooi voorbeeld van. Deze Panasonic CR123A batterij heeft een zeer lange levensduur en is o.a. geschikt voor het gebruik in digitale foto camera’s, zaklampen, meetapparatuur en alarm systemen. De batterij is in staat om hoog vermogen te leveren gedurende temperaturen tussen de -40 en 70 graden Celsius.

 

Panasonic beschikt echter ook over andere soorten batterijen zoals de hieronder afgebeelde NiMH batterij.

 

NiMH batterij van Panasonic

 

Panasonic NiMH batt 1,2V 800mAh HR1145 basis AAA HT

 

Deze Nikkel-metaalhydride (NiMH) AAA batterij (oplaadbaar) van Panasonic is het betere alternatief van de NiCd batterij. Deze variant heeft  namelijk minder last van het geheugeneffect en heeft daarnaast een hogere capaciteit.

 

Panasonic accu’s

De kwaliteit van Panasonic wordt ook zichtbaar in haar loodaccu’s. Deze robuuste, klepgeregelde, loodzuuraccu’s zijn ontworpen om uitstekende prestaties te leveren. Ook bij overbelasting, overmatige ontlading, trillingen en schokken. Hieronder zie je een van de vele accu’s van Panasonic uit het assortiment van Elfa.

Panasonic Pb accu

 

Panasonic Pb accu LC=CA1215P1 12V 15Ah L151 B100 H98

 

De Panasonic-accu’s zijn compact en besparen dus installatieruimte, terwijl ze wel betrouwbare stroom leveren. Bovengenoemd model is toepasbaar voor noodstroomsystemen, heftrucks en alarmsystemen. Het gebruik van speciale afdichtende epoxy’s en een doordachte dekselconstructie verzekert dat de loodzuurbatterij uitzonderlijk lekbestendig is. Hij kan dan ook in elke positie gebruikt worden en is tevens oplaadbaar.

 

Sanyo

Sanyo is een elektronica bedrijf dat sinds april 2011 een volledige dochteronderneming is van Panasonic. Het bedrijf levert accu’s voor de auto-industrie en werkt tegelijkertijd ook met grote namen als Volkswagen bij de productie van hybrideauto’s. Sanyo is zelf ook een pionier in de productie van lithiumbatterijen. Elfa heeft verschillende lithiumbatterijen in haar assortiment van Sanyo. U kunt gerust ons Sanyo lithiumbatterijen assortiment bekijken in onze shop.

Ontvang gratis advies

Bij Elfa zijn we er bijzonder trots om dat we het volledig assortiment Panasonic batterijen en accu’s kunnen leveren. We zijn daarbij als geen ander in staat om deze accu’s en batterijen te vergelijken met ons overige aanbod en u een passend advies te geven voor de beste prijs en kwaliteit in de toepassing die u voor ogen heeft. We geloven dat u bij Elfa vindt waar u naar op zoek bent. Grote partijen als de KLM, verschillende ziekenhuizen, politie, brandweer en de Technische Unie hebben we allemaal van een passende oplossing kunnen voorzien.

 

Vraag ons dus gerust om advies door contact met ons op te nemen. Uiteraard kunt u ook ons assortiment batterijen en accu’s van Panasonic doornemen door naar onze shop te gaan. De makkelijkste manier om contact met ons op te nemen, is via onderstaand contactformulier.

 

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: