Karl Dose Waterverlichting


Opgericht in 1920 als specialist voor scheepselektronica, Karl Dose heeft haar productportefeuille consequent uitgebreid naar andere sectoren. Het aanbod van Karl Dose is dan ook divers. Denk aan schijnwerpers, zoeklichten, containeraansluitingen en apparatuur voor elektrische installaties. De producten van Karl Dose zijn ontworpen voor de speciale eisen van de scheepvaart, de marine en gevaarlijke gebieden. Inmiddels heeft Karl Dose ook producten ontwikkeld voor watermanagement.

 

Aan de hand van opgedane kennis en ervaring bij het maken van scheepsverlichting, heeft Karl Dose de schijnwerpers aangepast zodat deze de vochtige en koude omgeving van een waterkamer kunnen weerstaan. In meer dan 100 waterkamers worden de hoogwaardige en duurzame armaturen van Karl Dose gebruikt. Verschillende verlichtingsproducten voor de drinkwatersector zullen op deze pagina aan bod komen. Alle producten die aan bod komen, zijn expliciet afgestemd op de eisen van de Duitse Technische en Wetenschappelijke Vereniging voor Gas en Water (DVGW) in de drinkwatersector.

 

Om te voldoen aan de hoge eisen van de DVGQ-richtlijnen, wordt uitsluitend hoogwaardig roestvrij staal met elektrolytisch gepolijste oppervlakten gebruikt. Hierdoor kan geen materiaal van de schijnwerpers afbladderen.

 

HYDRA onderwater schijnwerper

Niet elke waterkamer is hetzelfde. Het is dan ook niet altijd mogelijk om armaturen boven water te installeren. Om deze reden heeft Karl Dose de HYDRA onderwater schijnwerper ontwikkeld. De HYDRA schijnwerper kan zowel boven- als onderwater worden geïnstalleerd en is gemaakt van gecertificeerde componenten. Om deze reden is het een van de weinige armaturen die geschikt is voor gebruik onder water in drinkwateromgevingen.

 

De grotere variant, de HYDRA TL, is ontworpen als mobiel dompelarmatuur. Het is ideaal voor het inspecteren van schachten of putten als u geen permanente verlichting hebt geïnstalleerd. Het kan van bovenaf worden neergelaten en met het gewicht aan het uiteinde blijft het verticaal staan. De lamp heeft een stralingshoek van 360°, waardoor in elke richting goed zicht wordt gecreëerd.

 

Karl Dose HYDRA LED schijnwerper

 

HYDRA UL 60 LED

 

HYDRA UL 60 LED GEGEVENS:
Materiaal:

Invoerspanning:

IP-beschermingsklasse:

Lichtbundel hoek:

CCT (kleur):

Wattage:

Gewicht:

Lichtstroom:

Dimensies:

Buis: PMMA (opaal), Kappen: PMMA (wit), Montageklemmen: Roestvrij staal

230 V AC 50 Hz/60 Hz, 24 V DC (op aanvraag)

IP 68

120°

4.000 K

Max. 24 W

1.4 kg

Ongeveer 3.800 lm

W: 730 mm, Ø: 80 mm

 

HYDRA heeft 3 variaties:

HYDRA UL 60 LED;
HYDRA UL 120 LED;

HYDRA UL 185 LED.

AURIGA LED schijnwerper

Voor de verlichting van kleine tot middelgrote waterkamers, zijn de AURIGA schijnwerpers een goede keuze. Met zijn uniforme lichtverdeling en lichtopbrengst tot 8000 lm is het onze bestseller voor de drinkwatersector. Deze schijnwerpers passen zich aan aan de vochtige en koude omgeving van een waterkamer. De AURIGA beschikt over een klassiek design met state-of-the-art LED technologie.

 

Karl Dose AURIGA 200 LED schijnwerper

 

AURIGA 200 LED

 

AURIGA 200 LED GEGEVENS:
Materiaal:

Invoerspanning:

Elektrolytisch gepolijst roestvrij staal, geschikt voor drinkwater

230 V AC 50/60 Hz

115 V AC 50/60 Hz

24 V DC

Wattage:

Gewicht:

IP-beschermingsklasse:

Lichtbundel hoek:

CCT (kleur):

Lichtstroom:

Max. 35 W

5.1 kg ±5%

IP 67

10°, 28°, 62°

6.300 K

Ongeveer 4.000 lm

 

 

 

Karl Dose AURIGA 1000 LED schijnwerper

 

 

AURIGA 1000 LED

 

AURIGA 1000 LED GEGEVENS:
Materiaal:

Invoerspanning:

 

 

Elektrolytisch gepolijst roestvrij staal, geschikt voor drinkwater

230 V AC 50/60 Hz

115 V AC 50/60 Hz

24 V DC

Wattage:

Gewicht:

IP-beschermingsklasse:

Lichtbundel hoek:

CCT (kleur):

Lichtstroom:

Max. 65 W

11.6 kg ±5%

IP 67

10°, 28°, 62°

6.300 K

Ongeveer. 8.000 lm

 

Ik sta voor u klaar

Daan Schutte, Sales Director Elfa

Daan Schutte

Sales Director

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

SERPENS buislamp

 

Karl Dose SERPENS buislamp

 

De SERPENS is een echte ‘allrounder’. Het is een krachtige buislamp die door de verstelbare montagebeugels bijna overal geïnstalleerd kan worden. Hij is kleiner en lichter dan de meeste multifunctionele lampen en heeft tegelijkertijd een hogere lichtopbrengst dan de meeste van zijn soort. Zoals we zijn gewend van Karl Dose bestaat deze lamp uit de beste materialen. De SERPENS zal u daarom jarenlang kunnen gebruiken.

 

 

SERPENS 60 LED GEGEVENS:
Materiaal:
Invoerspanning:
Buis: Polycarbonaat (opaal), Doppen: Polycarbonaat (zwart), Montageklemmen: roestvrij staal;

230 V AC 50 Hz/60 Hz, 24 V DC (op aanvraag);

IP-beschermingsklasse:

Lichtbundel hoek:

Wattage:
Gewicht:

Lichtstroom:
Dimensies:

IP 56;

120°

24 W;

1.45 kg;

Ongeveer 3.800 lm;

W: ongeveer 730 mm, 90 mm.

 

SERPENS heeft 2 varianten

SERPENS 60 LED
SERPENS 120 LED

HEKA verlichting

 

Karl Dose HEKA lamp                Karl Dose HEKA verlichting

 

De HEKA verlichting kan in zowel de waterkamer als in schachten of ingangen worden gebruikt. Onze HEKA-armatuur is een tijdloze klassieker die zijn betrouwbaarheid op diverse schepen al tientallen jaren heeft bewezen. Door het robuuste ontwerp en de geavanceerde LED technologie heeft u jarenlang licht.

 

HEKA LED GEGEVENS:
Materiaal:
Invoerspanning:
Messing behuizing met opaal polycarbonaat deksel (andere kleuren op aanvraag)

115 V AC, 230 V AC 50 Hz/60 Hz, 24 V DC

Wattage:
Gewicht:
IP-beschermingsklasse:
Stralingshoek:
CCT (kleur):
Lichtstroom:
max. 8 W
0.8 kg
IP 56
120°
4.000 K
Ongeveer 800 lm

 

TUCANA schijnwerper

De meest geavanceerde schijnwerper voor de drinkwatersector. Vooruitstrevend in vorm en functie door middel van een modern en slank design. De TUCANA is verkrijgbaar in vier verschillende maten met een lichtopbrengst tot 30.000lm. Deze lijn schijnwerpers beschikken over de capaciteit om zelfs de grootste waterkamers te verlichten.

 

Net zoals voor de andere schijnwerpers gebruiken we alleen hoogwaardig elektrolytisch gepolijst roestvrij staal, evenals andere water conforme materialen. Het jaarlijks vervangen of repareren van de lampen is niet langer nodig als u kiest voor een schijnwerper uit de duurzame TUCANA-familie.

 

Tucana LED schijnwerper

 

TUCANA 12 LED

 

 

TUCANA 12 LED GEGEVENS:
Materiaal:
Invoerspanning:
Elektrolytisch gepolijst roestvrij staal, geschikt voor drinkwater

115 V AC, 230 V AC 50 Hz/60 Hz, 24 V DC

Wattage:
Gewicht:
IP-beschermingsklasse:
Lichtbundel hoek:
CCT (kleur):
Lichtstroom:
Max. 110 W

6.8 kg

IP 67

120° x 120°, 45° x 20°

4.000 K

Ongeveer 12.000 lm

 

TUCANA heeft 4 variaties:

  • TUCANA 6 LED;
  • TUCANA 12 LED:
  • TUCANA 20 LED;
  • TUCANA 30 LED.

Waarom Karl Dose?

 

Hoge standaarden

Wij passen continue kwaliteitscontroles toe in alle verwerkingsstappen. Daarnaast voldoen onze producten aan de standaarden zoals DIN, HNA, ISO, 9001, DNV en RMRS.

 

Internationale aanwezigheid

Ons internationale netwerk helpt klanten over de hele wereld te bedienen en hun uitdagingen te begrijpen.

 

Marktoriëntatie

Het merendeel van ons productportefeuille is gebaseerd op voormalige individuele klantaanvragen, die uiteindelijk de standaard werden in veel gebieden van de scheepvaartindustrie.

 

Persoonlijke benadering

Onze verkopers hebben een klantgerichte aanpak en vinden dankzij hun onderscheidende kennis oplossingen voor vrijwel iedere vraag.

 

Jarenlange ervaring

Wij hebben 100 jaar ervaring en bouwen voort op de kennis en kwalificaties van onze collega’s, van wie sommigen zelf de zeeën hebben bevaren.

 

One-stop

Met alle centrale afdelingen op ons hoofdkantoor controleren we de hele waardeketen, van behoefte tot aan het leveren van de best mogelijke oplossing.

 

Vragen over ons Karl Dose assortiment?

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over de waterverlichting producten van Karl Dose? Neem dan gerust contact met ons op! Het makkelijkste is om het contactformulier in te vullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen!

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: