Tadiran Batterijen


De Tadiran lithiumbatterijen zijn befaamd om hun duurzaamheid en minimale zelfontlading. Geen ander merk heeft bewezen 40 jaar mee te kunnen gaan. Daarom worden tadiran batterijen veel gebruikt voor batterijpacks en accupacks. Op locaties waar levensduur van enorm belang is en vervangen van batterijen complex is, kan u een keuze maken uit maar liefst 161 verschillende Tadiran batterijen die Elfa Elementenfabriek levert.

 

 

Maatwerkoplossing

Tadiran batterijen zijn zeer sterke lithiumbatterijen die uitermate lang mee gaan. Ze worden dan ook veel toegepast in professionele applicaties op het gebied van IOT, metering, tracking en alarm & security.

 

De batterijen van Tadiran zijn overigens uitermate geschikt voor het maken van batterijpacks op maat. Wanneer het standaard aanbod van Tadiran niet aansluit op uw vraag, dan kunnen wij de passende oplossing bieden. Bij Elfa produceren we namelijk ‘custom made’ batterij- en accu packs voor een specifieke toepassing in uw bedrijf.

 

Details als afmetingen en spanning (Voltage) worden geproduceerd zoals u het wilt hebben. Neem gerust contact op voor meer informatie!

Ik sta voor u klaar

Pieter Schutte

Pieter Schutte

CEO

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Tadiran batterijen met een legendarische levensduur

Tadiran lithium batterijen behoren tot de beste kwaliteit lithium batterijen ter wereld. Vanwege de zeer hoge kwaliteitsnormen van het merk worden Tadiran lithiumbatterijen wereldwijd gebruikt in o.a. de lucht- en ruimtevaartindustrie. Tegenwoordig worden ze ook echter steeds vaker gebruikt in consumentenapparatuur zoals bijv. draadloze alarmsystemen,  apparaten voor automotive en draadloze sensoren. Een veel gebruikte primair lithium variant van Tadiran is de SL2780S. Dit is Li-ThionylChloride batterij, de krachtigste en betrouwbaarste batterijen die in staat zijn om meer dan 20 jaar onder de meest uitdagende omstandigheden te werken.

[mage_product_display sku=BSOSL2770TL]

[mage_product_display sku=BSOSL2780S]

Tadiran TLI serie: Oplaadbare lithium-ion batterijen van industriële kwaliteit

De TLI-serie industriële lithium-ionbatterijen (Li-ion) pakken de inherente nadelen aan van standaard oplaadbare lithium-ioncellen van consumentenkwaliteit, waaronder een maximale levensduur van 5 jaar en / of 500 volledige oplaadcycli, hoge jaarlijkse zelfontlading (tot 60% per jaar), een beperkt temperatuurbereik (0°C tot 60°C), een onvermogen om hoge pulsen af ​​te geven en geen mogelijkheid om bij extreme temperaturen op te laden.

 

Li-ionbatterijen uit de TLI-serie hebben een levensduur tot 20 jaar met 5.000 volledige oplaadcycli. Deze batterijen kunnen ook de hoge stroompulsen opslaan die nodig zijn voor geavanceerde draadloze tweewegcommunicatie en hebben een uitgebreid temperatuurbereik van -40°C tot 85°C, met opslag tot 90°C, onder extreme omgevingsomstandigheden.

 

Cellen uit de TLI-serie kunnen worden opgeladen met gelijkstroom of worden gecombineerd met fotovoltaïsche zonnepaneel of andere apparaten voor energy harvesting om op lange termijn betrouwbare stroom te leveren. De batterijen uit de TLI-serie zijn verkrijgbaar in standaard AA- en AAA-configuraties en in aangepaste batterijpakketten. Onthoud dat TLI niet uw standaard oplaadbare batterij is en alleen wordt aanbevolen voor de zwaarste opdrachten. Neem contact met ons op om te zien of de oplaadbare lithium-ionbatterijen uit de TLI-serie geschikt zijn voor uw toepassing.

Typische applicaties:

  • Energy harvesting
  • Remote monitoring
  • Asset tracking
  • Industriële automation
  • M2M communicatie
  • Internet of Things (IoT)

 

Innovatie bij Tadiran

Tadiran wordt wereldwijd erkend als een kwaliteitsleider in lithiumbatterijen. Toch, of wellicht zelfs ‘juist daarom’, is Tadiran voortdurend op zoek om zijn innovatieve lithiumbatterijtechnologie nog te verbeteren. In nauwe samenwerking met klanten en onderzoeksorganisaties van de overheid zet Tadiran zich in voor de ontwikkeling van nieuwe lithiumbatterijtechnologieën die de prestaties van industriële batterijen verder verbeteren. Elfa volgt die ontwikkelingen op de voet en zorgt er voor dat ook de meest innovatieve nieuwe producten voor haar afnemers beschikbaar komen.

 

De meeste draadloze apparaten op afstand worden gevoed door primaire lithiumbatterijen. Lithium levert een langere levensduur van de batterij dankzij een intrinsiek negatief potentieel dat alle andere metalen overtreft. Als het lichtste niet-gasvormige metaal biedt lithium de hoogste specifieke energie (energie per gewichtseenheid) en energiedichtheid (energie per volume-eenheid), waardoor de batterij en het gewicht worden verkleind. Lithiumcellen hebben ook een normale bedrijfsstroomspanning (OCV) van 2,7 tot 3,6 en de elektrolyt is niet-waterig, waardoor het temperatuurbereik veel groter is dan op water gebaseerde chemicaliën. Tadiran heeft zicht volledig toegelegd op de ontwikkeling en productie van lithiumbatterijen. Het produceert zowel in de VS als in Duitsland. Tadiran Batteries Ltd. is volledig eigendom van Saft groupe S.A. Ook de Saft-batterijen zijn onderdeel van het assortiment van Elfa.

 

Professionele applicaties

De batterijen van Tadiran worden gebruikt voor uiteenlopende, professionele toepassingen. In onderstaande tabellen ziet u welke type batterijen het meest geschikt zijn per toepassing.

 

 

Batterijen voor Alarm & Security applicaties

 

 

Batterijen voor Automotive applicaties

 

 

Batterijen voor High End Consumer applicaties

 

 

Batterijen voor Industrial Automation applicaties

 

 

Batterijen voor Instrumentation applicaties

 

 

 

Batterijen voor IOT applicaties

 

 

 

Batterijen voor Medical applicaties

 

 

Batterijen voor Military applicaties

 

 

Batterijen voor Tracking applicaties

 

 

Batterijen voor Utility applicaties

 

 

Batterijen voor Offshore applicaties

 

Het belang van passivering

Zelfontlading komt voor bij alle batterijen. De snelheid van zelfontlading bij een batterij wordt beïnvloed door talrijke variabelen, waaronder de huidige ontladingspotentiaal van de cel, de zuiverheid en kwaliteit van de grondstoffen en materialen, maar vooral door het passiveringseffect. Dit effect vindt alleen bij de LiSOCl₂-batterij plaats. Bij een inactieve batterij ontstaat zelfontlading door interne weerstand.

 

Het is belangrijk om u te verdiepen in het passiveringseffect, vooral wanneer een langere levensduur van de batterij van groot belang is. Een LiSOCl₂-batterij van superieure kwaliteit (zoals die van Tadiran) kan dankzij het passiveringseffect een zelfontlading van slechts 0,7% per jaar vertonen, waardoor de batterij tot 40 jaar meegaat.

 

Daarentegen kan een LiSOCl₂-batterij van mindere kwaliteit met een hogere passivering tot 3% van zijn totale capaciteit per jaar verliezen door zelfontlading. Hierdoor kan in 10 jaar tijd tot 30% van de totale capaciteit verloren gaan en wordt een levensduur van 40 jaar onmogelijk. Het passiveringseffect zou niet bij actieve batterijen moeten voorkomen.

 

Het advies van Tadiran? Laat u niet misleiden door concurrerende LiSOCl₂-batterijen die een jaarlijkse zelfontlading van maximaal 3% hebben. Selecteer daarom een batterij die de hele levensduur van uw apparatuur meegaat.

 

Wilt u meer weten of het belang van passivering? Download de pdf ‘Understanding the passivation effect’.

 

DOWNLOAD: UNDERSTANDING THE PASSIVATION EFFECT

 

Wij staan voor u klaar!

Tadiran is één van de brands in lithiumbatterijen die Elfa aanbiedt. Om de juiste keuze te maken uit het ruime aanbod voorzien onze ervaren medewerkers u graag van deskundig en betrouwbaar advies. Op die manier bent u verzekerd bent van een juiste batterij uit het aanbod van Elfa. Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer specifieke informatie, technisch advies of een offerte. Uiteraard kunt u ook ons assortiment batterijen van Tadiran doornemen door naar onze shop te gaan. De makkelijkste manier om contact met ons op te nemen, is via onderstaand contactformulier.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: