FIAMM accu’s


Elfa levert een breed assortiment onderhoudsvrije loodaccu’s van FIAMM. Deze loodaccu’s worden gekenmerkt door een zeer geringe zelfontlading en hoge vermogensdichtheid. De robuuste behuizing is gemaakt van slag- en breukvast ABS-kunststof.

 

 

Degelijke onderhoudsvrije loodaccu’s

De zeer zuivere lood-calcium-tin roosterplaten zijn corrosie- en verouderingsbestendig. Je merkt aan alles dat FIAMM in haar jarenlange bestaan veel aandacht heeft besteed aan R&D om de beste energie back-up producten en oplossingen op de markt te brengen. FIAMM accu’s staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dat maakt dat Elfa een zeer breed assortiment van dit merk heeft opgenomen in haar assortiment.

 

De onderdelen van een FIAMM accu

 

De verschillende onderdelen van een FIAMM accu

 

Toepassingen voor FIAMM accu’s

De accu’s zijn onder andere geschikt voor UPS systemen, maar ook voor noodverlichting en tractietoepassingen. De accu’s hebben een zeer lage zelfontlading en in geval van nood kunnen ze diep ontladen worden. Een FIAMM accu kan in vrijwel elke noodstroomvoorziening worden gebruikt, mede vanwege deze kwaliteiten. De accu heeft uitstekende eigenschappen voor snelle ontlading en is hierdoor zeer betrouwbaar.

 

Ons accu assortiment

Bij Elfa beschikken we over een zeer breed assortiment FIAMM accu’s die elk over unieke eigenschappen beschikken. Een voorbeeld is de hieronder afgebeelde ‘FIAMM Pb accu 6V 12Ah standard L151 B50 H94 faston4,8‘.

 

Fiamm accu van Elfa

 

Een van de vele FIAMM VdS accu’s uit het assortiment van Elfa
Overzicht FIAMM VdS accu’s

 

Deze accu (net als de meeste producten van FIAMM) staan bekend om de hoge mate van betrouwbaarheid en energie output. Weer een ander type accu, is de FIAMM Pb batt frontterminal High temp 12V 95Ah L108 B395.

 

BFI12FHC95

 

FIAMM Pb batt frontterminal High temp 12V 95Ah L108 B395

 

FIAMM accu’s in de FHC-serie zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meest extreme cyclische toepassingen en bieden de ideale oplossing bij gebruik dat leidt tot frequente ontladingen of gedeeltelijke ontladingen die een conventionele hermetische accu zouden overbelasten.
FIAMM FHC-accu’s zijn ontworpen om dit probleem aan te pakken door een hoge integriteit in termen van verwachte levensduur te garanderen.

 

De accu’s hebben een gemiddelde levensduur van vijf jaar, geheel volgens de Eurobat standaard. Bij Elfa beschikken we overigens over veel meer producten van deze accuproducent.

 

Achtergrond van FIAMM

FIAMM is een multinationale onderneming die zich bezighoudt met de productie en distributie van accu’s in verschillende landen als Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, De Verenigde Staten, Japan en Singapore. Als marktleider beschikt de accu-producent over grote klanten als AEG, Vodafone, Schneider en Huawei.

 

Belangrijk voor het bekende accu merk, is het feit dat de accu’s fungeren als back-upstroomoplossingen om de continuïteit van de energietoevoer naar de kritische toepassingen te garanderen wanneer de stroomvoorziening wordt onderbroken. Elfa levert dan ook FIAMM-accu’s aan onder meer telecommunicatie, datacenters, spoorwegen, energiecentrales, petrochemische fabrieken en partijen die energieopslag uit hernieuwbare bronnen willen realiseren. FIAMM staat voor zeer hoge kwaliteit. Het kwaliteitssysteem van is gecertificeerd volgens ISO 9001: 2015, ISO / TS 16949: 2016.

 

Voor een overzicht van het gehele aanbod van FIAMM klikt u op onderstaande button. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor vragen over een van de vele accu’s uit ons assortiment.

 

 

Onze klanten

Bij Elfa richten we ons op de zakelijke markt. Bedrijven die op zoek zijn naar  professioneel advies bij het maken van de juiste keuze in batterijen en accu’s. Met ons brede assortiment en expertise hebben we onder andere de volgende bedrijven en organisaties kunnen helpen.

 

Klanten van Elfa

 

 

Vragen of meer informatie?

Bij Elfa hebben we ruime kennis en ervaring die we graag toepassen om u verder te helpen. Om hier een idee bij te krijgen, kunt u onderstaande video bekijken van Dick Vleeskruijer, senior consultant bij Elfa.

 

Wilt u dus verder advies bij de keuze van een accutechnologie dan wel advies bij de keuze van een loodaccu, dan kunt u bij de specialisten van Elfa terecht. Hier is meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van energieopslag beschikbaar, waarvan de FIAMM accu’s een belangrijk onderdeel vormen. Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen vervolgens contact met u opnemen. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: