FIAMM accu’s


Elfa levert een breed assortiment onderhoudsvrije loodaccu’s van FIAMM. Deze loodaccu’s worden gekenmerkt door een zeer geringe zelfontlading en hoge vermogensdichtheid. De robuuste behuizing is gemaakt van slag- en breukvast ABS-kunststof.

 

 

Degelijke onderhoudsvrije loodaccu’s

De zeer zuivere lood-calcium-tin roosterplaten zijn corrosie- en verouderingsbestendig. Je merkt aan alles dat FIAMM in haar jarenlange bestaan veel aandacht heeft besteed aan R&D om de beste energie back-up producten en oplossingen op de markt te brengen. FIAMM accu’s staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dat maakt dat Elfa een zeer breed assortiment van dit merk heeft opgenomen in haar assortiment.

 

De onderdelen van een FIAMM accu

 

De verschillende onderdelen van een FIAMM accu

 

Toepassingen voor FIAMM accu’s

De accu’s zijn onder andere geschikt voor UPS systemen, maar ook voor noodverlichting en tractietoepassingen. De accu’s hebben een zeer lage zelfontlading en in geval van nood kunnen ze diep ontladen worden. Een FIAMM accu kan in vrijwel elke noodstroomvoorziening worden gebruikt, mede vanwege deze kwaliteiten. De accu heeft uitstekende eigenschappen voor snelle ontlading en is hierdoor zeer betrouwbaar.

 

Ons accu assortiment

Bij Elfa beschikken we over een zeer breed assortiment FIAMM accu’s die elk over unieke eigenschappen beschikken. Een voorbeeld is de hieronder afgebeelde ‘FIAMM Pb accu 6V 12Ah standard L151 B50 H94 faston4,8‘.

 

Fiamm accu van Elfa

 

Een van de vele accu’s uit het assortiment van Elfa

 

Deze accu (net als de meeste producten van FIAMM) staan bekend om de hoge mate van betrouwbaarheid en  energie output. Weer een ander type accu, is de FIAMM Pb accu 12SMG100 F 12V 100Ah L558 B126 H270 M8.

 

Fiamm Pb accu

Fiamm Pb accu 12SMG100 F 12V 100Ah L558 B126 H270 M8

 

Dit is een oplaadbare loodaccu, optimaal voor professionele toepassingen als UPS en noodverlichting. Een andere eigenschap, is dat ze bestand zijn tegen zelfontlading en kunnen eventueel diep ontladen worden.

 

Hiermee wil de accuproducent beter inspelen op de vraag vanuit specifieke marktsectoren. Deze accu’s hebben verschillende toepassingen en worden ingezet voor onder andere:

  • Noodstroomsystemen
  • Heftrucks
  • Alarmsystemen
  • Tractietoepassingen
  • UPS systemen

 

De accu’s hebben een gemiddelde levensduur van vijf jaar, geheel volgens de Eurobat standaard. Bij Elfa beschikken we overigens over veel meer producten van deze accuproducent.

 

Achtergrond van FIAMM

FIAMM is een multinationale onderneming die zich bezighoudt met de productie en distributie van accu’s in verschillende landen als Italië, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, De Verenigde Staten, Japan en Singapore. Als marktleider beschikt de accu-producent over grote klanten als AEG, Vodafone, Schneider en Huawei.

 

Belangrijk voor het bekende accu merk,  is het feit dat de accu’s fungeren als back-upstroomoplossingen om de continuïteit van de energietoevoer naar de kritische toepassingen te garanderen wanneer de stroomvoorziening wordt onderbroken. Elfa levert dan ook FIAMM-accu’s aan onder meer telecommunicatie, datacenters, spoorwegen, energiecentrales, petrochemische fabrieken en partijen die energieopslag uit hernieuwbare bronnen willen realiseren. FIAMM staat voor zeer hoge kwaliteit. Het kwaliteitssysteem van is gecertificeerd volgens ISO 9001: 2015, ISO / TS 16949: 2016.

 

Voor een overzicht van het gehele aanbod van FIAMM klikt u op onderstaande button. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor vragen over een van de vele accu’s uit ons assortiment.

 

 

Onze klanten

Bij Elfa richten we ons op de zakelijke markt. Bedrijven die op zoek zijn naar  professioneel advies bij het maken van de juiste keuze in batterijen en accu’s. Met ons brede assortiment en expertise hebben we onder andere de volgende bedrijven en organisaties kunnen helpen.

 

Klanten van Elfa

 

 

Vragen of meer informatie?

Bij Elfa hebben we ruime kennis en ervaring die we graag toepassen om u verder te helpen. Om hier een idee bij te krijgen, kunt u onderstaande video bekijken van Dick Vleeskruijer, senior consultant bij Elfa.

 

Wilt u dus verder advies bij de keuze van een accutechnologie dan wel advies bij de keuze van een loodaccu, dan kunt u bij de specialisten van Elfa terecht. Hier is meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van energieopslag beschikbaar, waarvan de FIAMM accu’s een belangrijk onderdeel vormen. Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen vervolgens contact met u opnemen. Uiteraard kunt u ook telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

 

reCAPTCHA is required.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: