Naar de webshop

Nieuwsoverzicht


Klik op één van de knoppen om alleen het nieuws over ‘batterijen’ of ‘verlichting’ te lezen. Bent u benieuwd naar al het nieuws, klik dan op de knop ‘algemeen’.

Elfa sluit partnerschap met het Rode Kruis

31 maart 2020 

In deze onwerkelijke tijden zijn wij trots en dankbaar dat wij een steentje kunnen bijdragen aan al het goede werk van Rode Kruis Nederland.

Het Coronavirus

17 maart 2020 

De gezondheid van onze werknemers en die van onze relaties is onze hoogste prioriteit. Daarom nemen ook wij maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Grootste waterstofinstallatie ter wereld geopend in Japan

11 maart 2020 

Japan heeft het record in handen voor de grootste waterstoffabriek ter wereld met een elektrolyzer van 10 megawatt. De installatie zal zonne-energie die op het terrein wordt opgewekt omzetten in waterstof en zal onder andere gebruikt worden om de Olympische Spelen van energie te voorzien.

Infographic

6 maart 2020 

Leer in onze infographic het verschil tussen vermogen en energie!

Parkeagle in de krant

25 februari 2020 

Afgelopen week stond Parkeagle in de krant met hun Smart Parking Solutions. Door middel van smart sensors geven zij aan waar de beschikbare parkeerplekken zich bevinden. Nooit meer gefrustreerd zoeken naar een parkeerplek. Elfa heeft Parkeagle geholpen bij het selecteren van de juiste batterijen voor de sensoren.

Agro & Groen Vakdag

18 februari 2020 

Werkt u in de agrarische of groene sector? Kom dan vrijdag 28 februari naar de Agro & Groen Vakdag. Naast gastsprekers Tom Coronel en Bas Nijhuis, vind u ook onze eigen Daan Schutte in het productplein met de nieuwste producten van onder andere Coast, Duracell en Favour. Aanmelden is gratis.

Total en Peugeot starten productie van batterijen voor elektrische auto’s

5 februari 2020 

Total, dat sinds 2016 het moederbedrijf is van Saft, maakte deze week bekend dat zij samen met Peugeot een joint venture hebben opgericht voor de productie van accupakketten voor elektrische auto’s. Het bedrijf zal de batterijtechnologie van Saft gaan inzetten om jaarlijks genoeg accupakketten te produceren voor een miljoen elektrische auto’s per jaar.

ATEX-verlichting van Coast

30 januari 2020 

Waar voorheen vooral Energizer, Peli, Petzl en Mica de dienst uitmaakte komt het Amerikaanse Coast nu ook met 2 sterke ATEX-gecertificeerde producten de markt op: een hoofdlamp (HZ025) en een handlamp (LHZ050). Beide zijn geschikt voor de hoogste gevarenzones (Zone 0), IP64, hebben enorme lichtopbrengst in vergelijking met hun concurrenten en zijn toch scherp geprijsd.

Elfa werkt mee aan soldaat van de toekomst

15 januari 2020 

Op 13 en 14 januari was de soldaat van de toekomst het gespreksonderwerp bij het Fight Light Symposium van Defensie. Elfa was samen met Battery Safety Solutions uitgenodigd om te vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van accu- en batterijtechnologie en de bijbehorende veiligheid.

Veilig werken met lithium-ion

10 januari 2020 

Er is een sterk toenemend gebruik van lithium-ion batterijen. Denk onder andere aan het gebruik in powerwalls, in elektrische auto’s, intern transport en e-bike’s. De zorg over deze batterij, waar veel meer energie kan worden opgeslagen neemt sterk toe. Er wordt meer en meer over geschreven en gesproken maar werkbare informatie wordt nauwelijks verstrekt. Ook zijn er nog plekken waar gewerkt wordt met Lithium batterijen waar geen blusmiddelen aanwezig zijn die geschikt zijn om de  thermal-runaway te stoppen. Elfa biedt in nauwe samenwerking met Battery Safety Solutions oplossingen voor veilig transport, opslag en behandeling van lithium-ion batterijen.

Gesloten i.v.m. de feestdagen

5 december 2019 

Nobelprijs voor uitvinders Lithium-ionbatterij

9 oktober 2019 

Op woensdagmiddag hebben de Amerikaan John Goodenough (op de afbeelding), de Brit Whittingham en Japanner Akira Yoshino de Nobelprijs voor de Scheikunde in ontvangst genomen voor de ontwikkeling van de Lithium-ionbatterij. Het Nobelcomité verklaarde dat de drie heren verantwoordelijk zijn voor de ‘oplaadbare wereld’ en dat zij een reactief element getemd hebben. De winnaars ontvangen ruim €825.000 voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Elfa haalt meer dan €11.000,- voor Stichting ALS

10 september 2019 

Elfa haalt geld op voor ALS
Op 8 september deed Elfa mee aan de Amsterdam City Swim. Een team van 11 werknemers van Elfa zwom 2km door de Amsterdamse binnenstad. Samen met onze donateurs hebben we een geweldig bedrag opgehaald: €11.075,- ! We willen iedereen die ons heeft aangemoedigd en aan het team gedoneerd heeft hartelijk bedanken!

Wilt u de video bekijken? Lees verder!

Elfa: Master Distributor van Duracell Procell

13 juni 2019 

De nieuwe catalogus van Setolite staat nu online!

9 april 2019 

Tips over goede verlichting

26 maart 2019 

Maatwerk afsluitsein voor NS

22 februari 2019 

De mobiele sluitseinpaal, oorspronkelijk ontwikkeld door Elfa Elementenfabriek, is in samenwerking met machinefabriek Bosserveld en NedTrain Zuid vernieuwd. Met dit speciaal ontwikkelde afsluitsein wordt een stilstaande trein aan de voor- en achterzijde gemarkeerd. Het vernieuwde ontwerp is lichter gemaakt en is nu ook beschikbaar voor tegel-perrons en geperforeerd staal-perrons (en als vanouds met de klembeugel op de rails).

Inschrijven voor de nieuwsbrief: