Elfa Elementenfabriek ontvangt Clean Advantage-certificaat voor CO2-compensatie

Elfa Elementenfabriek heeft onlangs het Clean Advantage-certificaat ontvangen voor hun inspanningen op het gebied van CO2-compensatie. Dit certificaat, uitgereikt door Fleetcor in samenwerking met Greenprint LLC, erkent Elfa’s toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken.

Elfa Elementenfabriek heeft onlangs het Clean Advantage-certificaat ontvangen voor hun inspanningen op het gebied van CO2-compensatie. Dit certificaat, uitgereikt door Fleetcor in samenwerking met Greenprint LLC, erkent Elfa’s toewijding aan duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken.

 

“Bij Elfa Elementenfabriek streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige verlichtings- en energieoplossingen te leveren, maar ook om verantwoordelijkheid te nemen voor onze impact op het milieu,” zegt Ruben Laus, General Manager van Elfa Elementenfabriek. “Het Clean Advantage-certificaat is een bevestiging van onze inzet om onze CO2-uitstoot te minimaliseren en bij te dragen aan een groenere planeet.”

 

Het Clean Advantage-programma is ontworpen om bedrijven te belonen die actief werken aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk. Elfa Elementenfabriek heeft in 2023 maar liefst 2823,65 kg CO2 gecompenseerd. Voor elke liter brandstof die is afgenomen, berekent Fleetcor de CO2-uitstoot, waarna ze namens Elfa investeren in gecertificeerde lokale, Europese of wereldwijde CO2-compensatieprojecten.

 

Het Clean Advantage-certificaat wordt jaarlijks uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan strenge normen voor CO2-compensatie. Het is niet alleen een bewijs van Elfa’s inspanningen, maar ook een inspiratiebron voor andere organisaties om hun impact op het milieu te verminderen.

 

Terugblik op NXCD 2024!

Afgelopen week was Elfa aanwezig op NXCD 2024, hét evenement waar Defensie-innovatie centraal staat. Op Camp Innovation, MC Ede Driesprong, kwamen experts, vernieuwers en defensieprofessionals samen om de nieuwste ontwikkelingen en concepten te verkennen, van robotica tot energietransitie.

Afgelopen week was Elfa aanwezig op NXCD 2024, hét evenement waar Defensie-innovatie centraal staat. Op Camp Innovation, MC Ede Driesprong, kwamen experts, vernieuwers en defensieprofessionals samen om de nieuwste ontwikkelingen en concepten te verkennen, van robotica tot energietransitie.

 

Tijdens het evenement hebben we nieuwe technologieën en producten gepresenteerd, welke voldoen aan de strenge eisen van de hedendaagse militaire en defensieomgeving. Op onze stand kregen bezoekers de kans om direct met onze experts te spreken met meer te leren over hoe Elfa’s oplossingen kunnen bijdragen aan efficiëntere en effectievere operaties.

 

De aanwezigheid van Elfa op NXCD 2024 benadrukt niet alleen onze toewijding aan innovatie binnen Defensie, maar ook onze bereidheid om nauw samen te werken met partners om op maat gemaakte, effectieve oplossingen te bieden.

 

Wilt u de mogelijkheden verkennen van wat Elfa voor uw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via of bekijk onze website voor meer informatie over onze producten, diensten en hoe wij u kunnen ondersteunen bij het realiseren van uw projecten.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

ELFA op Internationale Eiserwaren Messe 2024 in Keulen

Vorige week waren Ruben Laus en Bart-Jan Bosman van ELFA Elementenfabriek aanwezig op de Internationale Eiserwaren Messe in Keulen, Duitsland, waar ze het merk Coast vertegenwoordigden voor de Benelux regio. Als officiële Benelux-vertegenwoordiger bood de beurs een uitgelezen kans om de nieuwste innovaties op batterij- en verlichtingsgebied te presenteren. Zo werden alle nieuwe producten voor 2024 gepresenteerd.

Vorige week waren Ruben Laus en Bart-Jan Bosman van ELFA Elementenfabriek aanwezig op de Internationale Eiserwaren Messe in Keulen, Duitsland, waar ze het merk Coast vertegenwoordigden voor de Benelux regio. Als officiële Benelux-vertegenwoordiger bood de beurs een uitgelezen kans om de nieuwste innovaties op batterij- en verlichtingsgebied te presenteren. Zo werden alle nieuwe producten voor 2024 gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • AA + AAA lithium-ion batterijen: met dit product kan elke niet-oplaadbare Coast zaklamp een oplaadbare variant worden.

 

  • SLAYER: het betreft een oplaadbare zaklamp met een slanke, handvriendelijke vorm, meer dan 1000 lumen, IP67-classificatie en “Beamsaver” geheugenmodus optie waarmee de gebruiker zelf kan bepalen welke lichtstand standaard wordt ingesteld

 

  • XP14R + XP40R: deze producten beschikken over een OLED display die de gebruiker meer informatie geeft over de lichtmodus waarin het product wordt gebruikt en de brandduur (in seconden, minuten en uren) die nog beschikbaar is in de desbetreffende lichtmodus. Daarbij beschikken de lampen over een USB-C output en kunnen deze andere apparaten van stroom voorzien (powerbank functie).

 

Wil je meer informatie over de nieuwste producten van COAST? Neem dan contact op met jouw accountmanager!

 

Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA

Elfa Elementenfabriek is de officiële distributeur van GS Yuasa, een toonaangevende fabrikant van batterijen en energieopslagsystemen. Elfa biedt een breed assortiment van GS Yuasa producten aan, waaronder lithium-ion, loodzuur, nikkel-metaalhydride en alkaline batterijen. Deze producten zijn geschikt voor diverse toepassingen, zoals industriële, medische, automotive, maritieme en recreatieve sectoren. Elfa en GS Yuasa delen een visie op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid, en werken samen om de beste oplossingen te leveren aan hun klanten1

 

Industriële VRLA-accu’s zijn in Nederland zeer gewild: Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA.

 

Krefeld, 14 februari 2024 – Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn voor zowel ’s werelds toonaangevende accu fabrikant GS YUASA als hun nieuwe industriële partner Elfa Elementenfabriek van groot belang. Of het nu gaat om klantenservice, standaardproducten of individuele oplossingen voor een optimale energievoorziening, beide bedrijven hechten veel waarde aan expertise en een hoogwaardig product portfolio. Deze overeenkomst geldt specifiek voor Nederland en omvat de distributie van het volledige productassortiment van lood-zuur accu’s voor industrieel gebruik. Dit assortiment omvat onder andere de stand-by-accutypen NP, NPL, SW, SWL, EN, NPH, NPW, REW, evenals de NPC, REC, ENL en SLR-serie voor cyclische toepassingen.

 


De samenwerking tussen Elfa en GS YUASA is gebaseerd op een gedeelde visie van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Beide bedrijven hebben meer dan 100 jaar ervaring in de accumarkt en bieden hun klanten hoogwaardige producten en service. Elfa beschikt over twee assemblagelocaties die maatwerkoplossingen mogelijk maken voor vrijwel elke klantvraag. Elfa werkt al jarenlang samen met de Nederlandse overheid en andere officiële instanties, zoals het Ministerie van Defensie, Technische Unie en KLM, maar ook met internationale groothandels en OEM’s.

 

“Voor GS YUASA is het partnerschap met Elfa een belangrijke strategische stap. Onze industriële VRLA-accu’s zijn nu beschikbaar via de wereldwijde distributiekanalen van Elfa, wat onze marktpositie natuurlijk aanzienlijk versterkt. We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat dezelfde waarden en normen hanteert als wij,” zegt Jürgen Johnson, Sales Manager Export bij GS YUASA.

 

“Voor Elfa is het een eer om de officiële distributeur van GS YUASA’s industriële VRLA-accu’s te worden. We hebben altijd twee principes gevolgd sinds de oprichting van ons bedrijf: voordat een product aan ons assortiment wordt toegevoegd, moet de kwaliteit en veiligheid eerst aantoonbaar bewezen zijn. Bovendien zorgen we er altijd voor dat nieuwe producten ons bestaande aanbod aanvullen om onnodige concurrentie te vermijden. We hebben dit alles gevonden bij GS YUASA,” benadrukt Daan Schutte, Sales Director bij Elfa.

 

Voor meer informatie over Elfa en GS YUASA, bezoek www.elfa.nl en www.gs-yuasa.com.

 

# # #

 

Over Elfa Elementenfabriek bv (www.elfa.nl):

Elfa Elementenfabriek bv, opgericht in Amsterdam in 1917, is een toonaangevende leverancier van energieoplossingen voor de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan batterijen, accu’s, laders, omvormers, noodverlichting en andere energieproducten voor diverse sectoren, zoals overheid, defensie, politie, brandweer, gezondheidszorg, industrie, groothandel en OEM. Elfa heeft twee assemblagelocaties in Amsterdam en Erp, waar het maatwerkoplossingen kan leveren voor vrijwel elke klantvraag. Elfa staat bekend om zijn kennis, service, kwaliteit en innovatie. Het bedrijf is altijd op zoek naar de nieuwste technologieën en duurzame oplossingen voor de energievoorziening van de toekomst.

 

Over GS YUASA Battery Germany GmbH (www.yuasa.de):

GS YUASA Battery Germany GmbH, opgericht in Düsseldorf in 1982, maakt deel uit van GS Yuasa Corporation, Kyoto/Japan. Vandaag de dag is de Duitse dochteronderneming gevestigd in Krefeld en bedient 15 landen binnen Europa. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten en leveranciers van oplaadbare loodzuur- en lithium-ion accu’s voor de drie markten motorfiets, auto en industrie (industriële accu’s voor stand-by- en cyclische toepassingen). Het brede assortiment omvat de meest bekende industriële toepassingen, zoals beveiligings- en alarmsystemen, UPS- en noodverlichtingssystemen, evenals OEM-apparatuur. Met de oprichting van Lithium Energy Japan met Mitsubishi Corporation en Mitsubishi Motors Corporation (2007), Blue Energy Co, Ltd. met Honda Motor Co., Ltd., (2009) en Honda – GS Yuasa EV Battery R&D Co., Ltd. (2023), richt GS Yuasa zich op de (verdere) ontwikkeling en productie van toekomstige technologieën voor e-mobiliteit. Met lithium-ion voertuigaccu’s uit fabrieken in Hongarije en, vanaf 2027, Japan, helpt GS Yuasa een koolstofneutrale toekomst vorm te geven.

 

 

 

Elfa ondersteunt het StrandRover-project voor een duurzame toekomst.

Elfa is een trotse partner van het Strandrover project, een innovatieve robot die afval op het strand kan detecteren en verzamelen. Het Strandrover project is een initiatief van een groep studenten van de Hanzehogeschool Groningen, die een duurzame oplossing willen bieden voor het milieuprobleem van zwerfafval. Elfa levert de batterijen voor de robot, die gebruik maakt van zonne-energie en draadloos opladen. In dit artikel lees je meer over het Strandrover project en hoe Elfa hieraan bijdraagt.

Het StrandRover-project, geïnitieerd door studenten van de Hanzehogeschool Groningen, heeft als doel een autonome robot te ontwikkelen die effectief afval op het strand detecteert en verzamelt. Dit initiatief draagt bij aan het verminderen van de vervuiling van kustlijnen en het beschermen van de natuurlijke omgeving.

 

Elfa Elementenfabriek sponsort het project met een accu, specifiek een Lithium-ion accu (Li-ion), die de StrandRover in staat stelt zijn taken uit te voeren. Deze accu heeft een hoge energiedichtheid en snelle laadtijd, waardoor de robot efficiënt afval kan identificeren en opruimen.

 

Met deze sponsoring laat Elfa Elementenfabriek zien betrokken te zijn bij maatschappelijke vraagstukken en zich in te zetten voor een duurzame leefomgeving.

 

StrandRover-project in een notendop

Gestart in september 2022, bevindt het StrandRover-project zich momenteel in de derde fase: de realisatiefase. De robot, uitgerust met camera, grijparm, afvalbak en zonnepaneel, rijdt autonoom over het strand en gebruikt beeldherkenning om diverse soorten afval te identificeren en op te ruimen. Het project illustreert hoe studenten hun creativiteit en technische vaardigheden inzetten om een maatschappelijk relevant probleem aan te pakken.

 

Elfa’s bijdrage aan het StrandRover-project

Als partner van het StrandRover-project heeft Elfa Elementenfabriek niet alleen een Li-ion accu geleverd maar ook waardevol advies en ondersteuning geboden aan de studenten. De accu voorziet de robot van de benodigde energie om efficiënt afval op te sporen en te verzamelen. De betrokkenheid van Elfa gaat verder dan sponsoring; het bedrijf deelt haar expertise om de studenten te helpen de beste energievoorziening voor de robot te realiseren.

 

Waarom Elfa maatschappelijk betrokken is

Als familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in verlichting, batterijen, accu’s en energieopslagsystemen, is Elfa niet alleen een leverancier maar ook een partner voor haar klanten.

 

Daan Schutte (Sales Director van Elfa) licht toe:

‘’Met het StrandRover-project laten we zien hoe chemie een maatschappelijke bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Deze autonome robot, ontwikkeld door studenten, ruimt niet alleen afval op het strand op, maar draagt ook bij aan de circulaire economie en de reductie van CO2-emissie . Daarnaast willen we met dit project de innovatieve geest van studenten stimuleren, door hen uit te dagen om creatieve oplossingen te bedenken voor duurzame vraagstukken.’’

Door maatschappelijk relevante initiatieven zoals het StrandRover-project te ondersteunen, toont Elfa aan dat innovatief en duurzaam ondernemen hand in hand kan gaan met het maken van een positief verschil voor de samenleving en het milieu.

 

Wil je meer weten?

Bezoek de website of een procesvideo van het StrandRover-project voor meer informatie. Meer weten over verlichtings- en batterijoplossingen? Neem dan contact op met Elfa Elementenfabriek, dé partner voor al uw verlichtings- en batterijvraagstukken.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

 

 

Elfa Elementenfabriek voegt Procell Pre-filled Trade Display Box toe aan assortiment

Elfa Elementenfabriek breidt haar assortiment uit met de Procell pre-filled trade display box. Ontworpen voor de professionele markt, biedt deze compacte en stijlvolle display box tienpaks Procell Intense AA en AAA-batterijen. Ideaal voor elke counter. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze slimme oplossing voor krachtige batterijen in professionele apparaten.

In samenwerking met het premiummerk Procell introduceert Elfa Elementenfabriek de Procell pre-filled trade display box. Deze innovatieve display box is speciaal ontworpen om bedrijven een efficiënte oplossing te bieden voor krachtige batterijen in professionele apparaten.

 

De compacte en stijlvolle display box is perfect geschikt voor plaatsing op counters, waardoor klanten gemakkelijk toegang hebben tot tienpaks Procell Intense AA en AAA-batterijen. Of het nu gaat om draadloze apparaten, afstandsbedieningen, of andere professionele elektronica, de Procell Intense batterijen staan garant voor betrouwbare prestaties.

 

Daan Schutte, Sales Director bij Elfa Elementenfabriek, zegt: “De Procell pre-filled trade display box is een waardevolle aanvulling voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige batterijen. Het compacte design maakt het eenvoudig om de display box op strategische plekken te plaatsen, zodat klanten snel toegang hebben tot betrouwbare energie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie over de Procell pre-filled trade display box en hoe het uw bedrijf kan voorzien van krachtige energie, neem contact op met Elfa Elementenfabriek.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

Kees Nederhoff gaat genieten van zijn prepensioen!

Na bijna 15 jaar toewijding nemen we per 1 januari 2024 afscheid van accountmanager Kees Nederhoff. Nu Kees stopt met werken, is het tijd voor hem om een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen.

Na bijna 15 jaar toewijding nemen we per 1 januari 2024 afscheid van accountmanager Kees Nederhoff. Kees heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor ons bedrijf. Nu Kees stopt met werken, is het tijd voor hem om een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen.

 

Daan Schutte, Sales Director van Elfa: ‘’We hebben geweldig met Kees kunnen samenwerken en hopen dat hij gelukkig zal zijn in zijn pre-pensioenfase.’’

 

Kees Nederhoff: ‘’Ik dank mijn relaties hartelijk voor het vertrouwen en de prettige manier van samenwerking. Jullie hebben er aan bijgedragen dat mijn werk tot de laatste dag leuk bleef’’.

 

De werkzaamheden van Kees zullen worden overgenomen door Bart Jan Bosman. Bart Jan is sinds april van dit jaar werkzaam bij Elfa en heeft zijn sporen verdiend als Account Manager bij Varta. Kennismaken met Bart Jan? Je kunt hem bereiken via [email protected] en 06-22970049.

 

 

 

 

Stibat: Tarievenlijst beheerbijdrage 2024

Voor alle items met een batterij (inbegrepen of los verkrijgbaar) geldt een verplichte verwijderingsbijdrage aan Stibat, in lijn met internationale milieuregels. Dit geldt ook voor apparaten met meegeleverde batterijen, zoals zaklampen.

Voor alle items met een batterij (inbegrepen of los verkrijgbaar) geldt een verplichte verwijderingsbijdrage aan Stibat, in lijn met internationale milieuregels. Dit geldt ook voor apparaten met meegeleverde batterijen, zoals zaklampen.

 

Vanaf 01-01-2024 zijn er nieuwe tarieven voor de verwijderingsbijdrage (of beheerbijdrage) door Stibat bekendgemaakt:

 

Tarievenlijst afvalbeheerbijdrage batterijen 2024

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijke data in aanloop naar de jaarwisseling

Met de feestdagen voor de deur willen we u graag informeren over enkele belangrijke data waarop Elfa gesloten zal zijn voor bestellingen en leveringen.

Graag willen we u informeren over enkele belangrijke data waarop Elfa Elementenfabriek in de laatste weken van het jaar gesloten zal zijn voor bestellingen en leveringen.

 

15 december:

Op vrijdag 15 december 2023 is Elfa Elementenfabriek gesloten vanwege een bedrijfsevenement.

 

18 december tot en met 1 januari:

De laatste twee weken van het jaar worden er geen bestellingen uitgeleverd vanuit onze vestigingen. Graag verzoeken wij om rekening te houden met het plaatsen van uw bestellingen. Houd er rekening mee dat eventuele bestellingen die binnenkomen na maandag 18 december 2023 pas na 1 januari 2024 kunnen worden verwerkt en geleverd.

 

 

 

Profiteer nu van gratis COAST verlichting bij Elfa!

Ben je op zoek naar krachtige batterijen en verlichting voor je professionele of persoonlijke gebruik? Dan hebben we een mooie aanbieding voor je. Als je nu Procell Intense-batterijen koopt, krijg je gratis COAST verlichting cadeau!

Ben je op zoek naar krachtige batterijen en verlichting voor je professionele of persoonlijke gebruik? Dan hebben we een mooie aanbieding voor je. Als je nu Procell Intense-batterijen koopt, krijg je gratis COAST verlichting cadeau!

 

Procell Intense-batterijen zijn speciaal ontwikkeld voor apparaten die veel energie verbruiken, zoals medische apparatuur, meetinstrumenten en draadloze microfoons. Ze hebben een lange levensduur, een hoge betrouwbaarheid en een uitstekende prestatie, zelfs onder extreme omstandigheden.

 

De actie loopt van 7 november tot en met 31 december 2023.

Je ontvangt gratis COAST verlichting bij aankoop van een van de volgende acties:

 

 

Actievoorwaarden

  • Maximaal 5 gratis producten per bestelling (optie 3 betreft maximaal 15 gratis lampen).
  • Maximaal 5 lampen per klant (optie 3 betreft maximaal 15 gratis lampen).
  • Elfa behoudt het recht om alternatieve producten uit te leveren (Coast FL75, PM450R of LH150).
  • Actie geldt zolang de voorraad strekt.
  • Actie geldig van 7-11-2023 tot 31-12-2023.
  • Klant vermeldt “Q4 PROMO” op inkooporder om deel te nemen aan deze actie.

 

 

 

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief: