10 januari 2020

Veilig werken met lithium-ion

Er is een sterk toenemend gebruik van lithium-ion batterijen. Denk onder andere aan het gebruik in powerwalls, in elektrische auto’s, intern transport en e-bike’s. De zorg over deze batterij, waar veel meer energie kan worden opgeslagen neemt sterk toe. Er wordt meer en meer over geschreven en gesproken maar werkbare informatie wordt nauwelijks verstrekt. Ook zijn er nog plekken waar gewerkt wordt met Lithium batterijen waar geen blusmiddelen aanwezig zijn die geschikt zijn om de  thermal-runaway te stoppen.

 

Het is voor organisaties en bedrijven van groot belang dat zij hun operationele medewerkers een stevige basis meegeven omtrent het veilig werken met lithium-ion batterijen. Het is tegenwoordig immers belangrijker dan ooit dat medewerkers gevaren kunnen herkennen, risico’s op de juiste manier kunnen inschatten en de juiste maatregelen kunnen nemen. Op deze manier draagt de organisatie bij aan een veilige werk omgeving voor medewerkers en bezoekers, tevens is dit de manier om de continuïteit zo hoog mogelijk te houden in geval van een calamiteit.

 

Elfa biedt in nauwe samenwerking met Battery Safety Solutions oplossingen voor veilig transport, opslag en behandeling van lithium-ion batterijen. Ons team van experts biedt kennis en oplossingen voor uw uitdagingen en levert resultaat. Oplossingen die ervoor zorgen dat werknemers kunnen excelleren en veilig kunnen werken, waaronder opleidingen op maat voor de veilige behandeling van batterijen. Elfa biedt een praktische cursus ‘Basis veilig werken met lithium-ion batterijen’ waarin aspecten van veiligheidsrisico’s worden behandeld.

 

Battery Safety Solutions is gevestigd, en werkt samen met Van Peperzeel in Lelystad. Van Peperzeel is het grootste batterij sorteer bedrijf van de Benelux. U krijgt les van de experts op het gebied van lithium-ion batterijen.

 

Naast de trainingen kunt u bij Elfa ook terecht voor de blusmiddelen van N-EXT. De N-EXT brandblusser is zeer geschikt om in te zetten bij lithium batterij branden. Het inzetten van dit blusmiddel bij lithium branden zorgt voor zeer snelle koeling, dit is de enige manier om een ‘thermal runaway’ van een lithium brand te stoppen.

 

  • Geteste en beproefde handblusser verkrijgbaar in 3, 6, 9 en 50 liter
  • Speciaal aanbevolen voor het blussen van lithium batterijen
  • Biologisch afbreekbaar binnen 28 dagen
  • Extreem sterk koelend effect vanwege het juist gemengde additief in de handblusser.

 

Wilt u meer informatie ontvangen over de blusmiddelen van N-EXT, of over de cursus ‘Basis veilig werken met lithium-ion batterijen’? Neem gerust contact met ons op.  

 

Laatste nieuws

09 apr 2024 Terugblik op NXCD 2024! »
11 mrt 2024 ELFA op Internationale Eiserwaren Messe 2024 in Keulen »
14 feb 2024 Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA »
01 feb 2024 Elfa ondersteunt het StrandRover-project voor een duurzame toekomst. »
17 jan 2024 Elfa Elementenfabriek voegt Procell Pre-filled Trade Display Box toe aan assortiment »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: