25 februari 2020

Parkeagle in de krant

 

Recent heeft Parkeagle een contract afgesloten met de gemeente Amsterdam om een pilot te gaan starten in de Amsterdamse wijk de Pijp. Andere gemeentes gingen hun voor, zoals in Rotterdam waar sensoren in individuele parkeerplekken zijn geplaatst. Dankzij deze sensoren konden vergunninghouders via een app zien in welk sectie nog vrije parkeerplekken zijn. De eerste resultaten van de Rotterdamse pilot zijn positief: gebruikers zoeken aanzienlijk minder lang naar een parkeerplaats.

 

Oprichter Juriaan Karsten verwacht overigens niet dat alle parkeerplaatsen voorzien zullen worden van dergelijke individuele sensoren. Een goedkopere oplossing is namelijk een andere soort sensor plaatsen die het in- en uitkomende verkeer bijhoudt van een straat. „Dat is een veel goedkopere oplossing en als je weet hoeveel parkeerplaatsen er in een bepaalde straat zijn en je weet hoeveel auto’s zich er bevinden, weet je ook hoeveel vrije plaatsen er nog zijn.”

 

Deze nieuwe sensoren kunnen binnen drie minuten geplaatst worden in het wegdek en vervangen de zogenaamde telslangen. Via bijbehorende software kunnen gemeentes het aantal, de categorie en de snelheid van voortuigen bekijken. Ook zullen de sensoren in de toekomst de temperatuur meten van het wegdek, zodat de gemeente weet wanneer er preventief gestrooid moet worden.

Voor meer informatie over Parkeagle: www.parkeagle.com. Heeft u ook advies nodig over de juiste batterij bij uw IoT oplossing? Neem contact met ons op.

 

Contact

Laatste nieuws

23 aug 2023 Elfa rondt overname Batterij Import Nederland B.V. af. »
12 mei 2023 Energieopslag project bij Roompot »
22 feb 2023 Aqua Beurs Nederland op 21, 22 en 23 maart 2023 »
24 jan 2023 FIAMM VdS gecertificeerde accu’s »
05 dec 2022 Het jaarlijks tellen van de voorraad, in week 52 »
 
nieuwsoverzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief: