1 februari 2024

Elfa ondersteunt het StrandRover-project voor een duurzame toekomst.

Het StrandRover-project, geïnitieerd door studenten van de Hanzehogeschool Groningen, heeft als doel een autonome robot te ontwikkelen die effectief afval op het strand detecteert en verzamelt. Dit initiatief draagt bij aan het verminderen van de vervuiling van kustlijnen en het beschermen van de natuurlijke omgeving.

 

Elfa Elementenfabriek sponsort het project met een accu, specifiek een Lithium-ion accu (Li-ion), die de StrandRover in staat stelt zijn taken uit te voeren. Deze accu heeft een hoge energiedichtheid en snelle laadtijd, waardoor de robot efficiënt afval kan identificeren en opruimen.

 

Met deze sponsoring laat Elfa Elementenfabriek zien betrokken te zijn bij maatschappelijke vraagstukken en zich in te zetten voor een duurzame leefomgeving.

 

StrandRover-project in een notendop

Gestart in september 2022, bevindt het StrandRover-project zich momenteel in de derde fase: de realisatiefase. De robot, uitgerust met camera, grijparm, afvalbak en zonnepaneel, rijdt autonoom over het strand en gebruikt beeldherkenning om diverse soorten afval te identificeren en op te ruimen. Het project illustreert hoe studenten hun creativiteit en technische vaardigheden inzetten om een maatschappelijk relevant probleem aan te pakken.

 

Elfa’s bijdrage aan het StrandRover-project

Als partner van het StrandRover-project heeft Elfa Elementenfabriek niet alleen een Li-ion accu geleverd maar ook waardevol advies en ondersteuning geboden aan de studenten. De accu voorziet de robot van de benodigde energie om efficiënt afval op te sporen en te verzamelen. De betrokkenheid van Elfa gaat verder dan sponsoring; het bedrijf deelt haar expertise om de studenten te helpen de beste energievoorziening voor de robot te realiseren.

 

Waarom Elfa maatschappelijk betrokken is

Als familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in verlichting, batterijen, accu’s en energieopslagsystemen, is Elfa niet alleen een leverancier maar ook een partner voor haar klanten.

 

Daan Schutte (Sales Director van Elfa) licht toe:

‘’Met het StrandRover-project laten we zien hoe chemie een maatschappelijke bijdrage kan leveren aan een betere wereld. Deze autonome robot, ontwikkeld door studenten, ruimt niet alleen afval op het strand op, maar draagt ook bij aan de circulaire economie en de reductie van CO2-emissie . Daarnaast willen we met dit project de innovatieve geest van studenten stimuleren, door hen uit te dagen om creatieve oplossingen te bedenken voor duurzame vraagstukken.’’

Door maatschappelijk relevante initiatieven zoals het StrandRover-project te ondersteunen, toont Elfa aan dat innovatief en duurzaam ondernemen hand in hand kan gaan met het maken van een positief verschil voor de samenleving en het milieu.

 

Wil je meer weten?

Bezoek de website of een procesvideo van het StrandRover-project voor meer informatie. Meer weten over verlichtings- en batterijoplossingen? Neem dan contact op met Elfa Elementenfabriek, dé partner voor al uw verlichtings- en batterijvraagstukken.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.

 

 

Laatste nieuws

08 jul 2024 Elfa Elementenfabriek ondersteunt Solar Boat Twente tijdens Monaco Energy Boat Challenge »
01 jul 2024 Elfa Elementenfabriek brengt bezoek aan Eurosatory 2024 »
26 jun 2024 Elfa Elementenfabriek sluit de deuren voor een jaarlijks bedrijfsevent »
06 mei 2024 Elfa Elementenfabriek ontvangt Clean Advantage-certificaat voor CO2-compensatie »
09 apr 2024 Terugblik op NXCD 2024! »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: