7 april 2021

Case – Portpay

 

 

Constructie video

 

De Amsterdamse grachten worden dagelijks bevaren door duizenden bewoners, bezoekers en toeristen. Om de veiligheid te waarborgen en de leefbaarheid te blijven verbeteren is het vereist om alle vaarbewegingen op de grachten te monitoren en waar nodig bij te sturen middels regulering en het aanpakken van overlast. Portpay is de organisatie die in opdracht van gemeente Amsterdam de grachten bewaakt en beheert middels een geavanceerd dashboard.

 

 

Behuizing “doorzichtig” gemaakt

 

Dit dashboard wordt gevoed door data die afkomstig is van slimme sensoren en camera’s die worden geplaatst door de firma Portpay B.V. Sensoren zijn tegenwoordig zeer geavanceerd en meten meerdere waarden tegelijkertijd. Via het platform van Portpay B.V. worden diverse signalen die ontvangen worden door de sensoren samengevoegd en gecombineerd tot bruikbare data. Door het vastleggen van bepaald grenswaarden, worden systeemgebruikers gestuurd op zaken die afwijken van de ‘norm’.

 

Alle data bij elkaar wordt gebruikt voor big data analyses en het maken van verbetervoorstellen. Om de analyses mogelijk te maken moeten de sensoren in het veld de verzamelde data sturen aan de centrale database. Het verzamelen van de data wordt gerealiseerd door gebruik te maken van Wifi, 4G en het eigen LoRa netwerk dat Portpay B.V. heeft uitgerold door heel Amsterdam.

 

Overzicht van alle componenten

 

 

Portpay B.V. gebruikt voor datacollectie onder andere computers die voorzien zijn van Linux software en camera’s die gericht worden op belangrijke knooppunten aan de grachten. Het systeem dient 24 uur per dag, 7 dagen per week, data te verzamelen en worden gevoed middels LFP batterij technologie.

 

In de zomer betekent dit dat er ’s nachts maximaal 7 uur geladen wordt om vervolgens gedurende de dag 17 uur te functioneren (en dus ontladen wordt).

Elfa ontwikkelde een roestvrijstalen behuizing met daarin een Lithium IJzerfosfaat accu (Lifepo4) die volledig compliant is aan het programma van eisen van de klant. Deze accu kan dankzij de hoge energiedichtheid en snelle laadtijd tijdens de zomerse dagen het slimme monitoringsysteem continu van stroom blijven voorzien. De voordelen van Lithium IJzerfosfaat accu’s (Lifepo4) zijn onder andere een lange levensduur, weinig tot geen onderhoud, extreem veilig, lichtgewicht en de laadefficiëntie.

 

 

De slimme monitor en behuizing

 

Voor meer informatie over Portpay kijk op: https://www.portpayinternational.com/

 

MEER INFO

Laatste nieuws

09 apr 2024 Terugblik op NXCD 2024! »
11 mrt 2024 ELFA op Internationale Eiserwaren Messe 2024 in Keulen »
14 feb 2024 Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA »
01 feb 2024 Elfa ondersteunt het StrandRover-project voor een duurzame toekomst. »
17 jan 2024 Elfa Elementenfabriek voegt Procell Pre-filled Trade Display Box toe aan assortiment »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: