Wat is het verschil tussen parallel en serieschakeling?

Een parallelschakeling is wanneer de pluspolen met elkaar verbonden worden en de minpolen met elkaar in verbinding staan. Hierdoor verhoog je de capaciteit en blijft de voltage hetzelfde.

 

Een serieschakeling is wanneer de pluspool van de ene accu wordt verbonden met de minpool van de andere accu. Het voordeel van een serieschakeling is dat je er hogere voltages mee kunt behalen, maar de capaciteit blijft hetzelfde.

 

Het belangrijkste is dat er bij een parallel- en serieschakeling gebruik wordt gemaakt van accu’s van hetzelfde merk, met dezelfde capaciteit en productiedatum.

 

Als u zowel een hogere capaciteit als een hoger voltage nodig heeft, is het mogelijk om gelijke accu’s zowel parallel als in serie te plaatsen. Om de spanningsverschillen tussen de gekoppelde serieschakelingen te compenseren, kan een compensatiekabel worden gebruikt. Deze kabel plaatst u tussen de pluspool van de eerste serie geschakelde accu en de pluspool van de tweede serie geschakelde accu. Door deze methode toe te passen, kunt u accu’s op een veilige en effectieve manier combineren om aan uw energiebehoeften te voldoen.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: