Accu’s en batterijen uit China
via Hongkong


Accu’s en batterijen importeren uit China, bijvoorbeeld via de Hong Kong route kan er in eerste oogopslag aantrekkelijk uitzien. Vaak bieden Chinese partijen producten tegen lage prijzen aan en adverteren ze met ‘snelle verzending’. Echter de laatste tijd zijn de praktijkervaringen anders, zendingen raken zoek, of beschadigd, enorm vertraagd, en veel prijziger, problemen met de invoer, en de goedkeuringen voldoen niet.

 

 

Ervaart u problemen met leveringen uit China? Wellicht kan Elfa met haar contacten u helpen, vragen kan altijd!

 

Hong Kong route en koeriersdiensten

Wanneer u gebruikt maakt van de Hong Kong route, ook wel ‘Regular post’, worden de producten per container verscheept. Deze methode is de goedkoopste optie maar ook de minst betrouwbare. In de meeste gevallen zullen zendingen tussen de 40 dagen en 2 maanden duren en is het moeilijk te controleren hoe lang u nog moet wachten.

Vaak bieden Chinese leveranciers ook de optie om gebruik te maken van een koeriersdienst zoals Fedex, UPS en DHL. Deze methode is iets kostbaarder maar u krijgt er een trackingnummer voor terug waarmee u de voortgang zou moeten kunnen volgen. Helaas blijkt dat in China vaak de data over de tracking niet up-to-date is. Indien een zending zoekraakt, wordt het vaak niet teruggevonden.

 

Onze ervaring is het om de producent, het vervoer volledig te laten regelen. Daarvoor is het nodig een goede en regelmatige relatie te onderhouden. Op deze wijze zijn zendingen exact en vaak eerder dan afgesproken op plaats van bestemming.

 

Vertraging: de douane en Chinese feestdagen

De Chinese douane staat er bekend om dat zij niet moeilijk doen om export. Alleen wanneer het gaat om gevaarlijke goederen zoals lithium batterijen kan er nog wel eens vertraging oplopen. Deze artikelen mogen bijvoorbeeld niet zomaar door de lucht vervoerd worden. Nadat het pakket aankomt in Nederland gaat de Nederlandse douane steekproefsgewijs de pakketjes controleren. De Nederlandse douane berekend op basis van het aankoopbedrag (wanneer deze meer is dan €22,-) extra inklaringskosten. Dit proces kan voor extra vertraging zorgen. Houdt ook rekening met de piek in ordering voor Chinese nieuwjaar waarin de leveranciers vaak niet of lastig te bereiken zijn. Meer informatie over de inklaringkosten vindt u hier.

 

Een betrouwbare leverancier in eigen land

Elfa vertegenwoordigd A-merken zoals Panasonic, Fiamm, Saft, Varta, Tadiran en nog veel meer. Van al deze merken kunnen wij veel uit voorraad leveren. Vandaag besteld is overmorgen in huis. Naast de 3500 verschillende artikelen die Elfa standaard op voorraad houdt, kan praktisch het gehele assortiment van alle A-merken op aanvraag geleverd worden. Wellicht zijn onze opties niet altijd zo goedkoop als het Chinese alternatief, maar u krijgt er een hoop voor terug.

 

De voordelen:

  • Korte levertijden
  • Gedegen advies
  • Gecertificeerde producten
  • UN Transport certificaten

 

Elfa biedt A-merken, met onder andere

 

 

Wilt u toch graag accu’s of batterijen uit China halen?

Wij helpen u hier graag bij. Voor Chinese ondernemers is vertrouwensband met een zakenrelatie belangrijker dan een contract. Elfa heeft jarenlange samenwerkingen en ervaring met betrouwbare Chinese partijen. Wij kunnen u eerlijke informatie bieden over de levertijden en dragen de verantwoordelijkheid en nemen de complete invoer uit handen.

 

Neem contact met ons voor meer informatie

Als batterij en accuspecialist beantwoorden wij graag al uw vragen. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen in ons assortiment zodat je een totaaloverzicht krijgt van de verschillende soorten batterijen van Elfa.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: