Nieuws

Verdere verbreding assortiment Lead Crystal-accu's

Nieuwe accu’s en nieuwe laders

Lead Crystal is de best presterende loodaccu ter wereld. Logisch dat voor de accu steeds meer toepassingen gezocht worden. Dat heeft er in geresulteerd dat er nu speciaal voor de toepassing in golfwagens en binnen UPS-systemen specifieke Lead Crystal-accu’s ontwikkeld zijn. Het assortiment accu’s blijft groeien. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met een serie (verrassend betaalbare) Lead Crystal-acculaders. Wie optimaal gebruik wil maken van de kwaliteiten van de accu, moet een specifieke laadstrategie volgen. High-end chargers kunnen dat; deze nieuwe Lead Crystal-laders ook.

Elfa preferred supplier in Benelux

Jotron; licht voor de maritime markt

Jotron produceert in Noorwegen een zeer breed scala aan maritieme verlichtingsproducten. Typische toepassingen zijn het markeren van de verschillende soorten visnetten, viskwekerijen, offshore-installaties, reddingsboeien en reddingsboten. De lampen worden wereldwijd gebruikt door politie en brandweer, oliemaatschappijen, vissers, reddingsbrigades en viskwekerijen. De LED-lampen van Jotron blinken uit door hun enorme duurzaamheid (onbreekbaar) en uiteraard door hun enorm goede afdichting. Wie meer wil weten over de fameuze TRON-lampen van het bedrijf, kan uiteraard terecht bij Elfa.

Mica ML-808 ATEX 03/02/2014

Mica ML-808 ATEX

MICA zaklamp voor gebruik in explosie-gevaarlijke omgevingen

Het Finse MICA heeft een enorme reputatie waar het gaat om oplaadbare professionele zaklampen. Zeer recent heeft de firma haar assortiment uitgebreid met een nieuwe lamp voor gebruik in explosie-gevaarlijke omgevingen (zone 1 en 2 gas/21 en 22 stof). Elfa elementenfabriek heeft al sinds de oprichting van Mica een intensieve band met dit Finse kwaliteitsbedrijf en brengt de nieuwe ML-808 ATEX niet zonder trots naar de Nederlandse markt. Met de ML-808 ATEX brengt Elfa een nieuwe klasse zaklamp voor bedrijven in de (petro)chemie, rioolwaterzuiveringen, tankinstallaties, verfspuiterijen en off-shore. Maar ook voor bedrijven met veel stof, die vaak voorschriften kennen over het gebruik van de te gebruiken verlichting en handlampen. Dit is écht een Fins kwaliteitsproduct met unieke eigenschappen.

Led's Light Pro 13/11/2013

Led's Light Pro

Floodlight zonder driver

De Led Floodlights van Led’s Light Pro mogen we zonder meer zeer innovatieve producten noemen. Het betreft een vijftal in Duitsland geproduceerde led-projectoren voor professioneel gebruik. De innovatie zit met name in het feit dat de gehele serie geen drivers kent, maar direct aangesloten is op 230 volt. 

Elfa prominent aanwezig op Elektrotechniek 2013

Elfa was tijdens de beurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs prominent aanwezig. Enerzijds met een spraakmakende stand waarin Epke Zonderland 'The Power to Perform’ neerzette. In deze stand presenteerde Elfa zich samen met Batterij Import Nederland en was er uiteraard ook plaats voor het gezamenlijk productiebedrijf van beide bedrijven: BPC, dat maatwerk oplossingen kan bieden.

Lead Crystal genomineerd voor ETOP innovation Awards 2013

Lead Crystal, de revolutionair nieuwe, groene accu die Elfa op de markt brengt is genomineerd voor de ETOP innovation awards 2013. 

De innovatiekracht van Elfa wordt herkend. Lees alles over de accu op www.leadcrystal.nl en breng uw stem uit voor de publieksprijs.

Inzendingen ETOP 2013 en stemmen

CaptureTech komt met de IntellEseal T

Na drie jaar ontwikkeling is CaptureTech op de markt gekomen met de IntellEseal T. Het is een herbruikbare afdichting voor het gebruik in ruige omgevingen, zoals op de achterkant van een vrachtwagen. Het detecteert ongeautoriseerde openingen van bijvoorbeeld laaddeuren en biedt een volledige audit trail. Banken, vliegvelden en grote logistieke organisaties hebben direct hun orders geplaatst voor deze elektronische zegel. De accutechniek (lithium battery pack) werd ontwikkeld en wordt geleverd door Elfa.

Lead crystal; de groene revolutie in accu's

Dankzij de gepatenteerde Lead Crystal-technologie kan Elfa nu een groen alternatief bieden voor lood- en lood-gel-accu's dat aanzienlijk duurzamer is en veel betere prestaties biedt. Een betaalbaar alternatief dat op de langere termijn altijd goedkoper is.

Elfa presenteert Lead Crystal

Elfa presenteerde op het Data Center-event van Technische Unie haar nieuwe Lead Crystal-accu. De conventionele loodaccu is dan wel voor 95% te recyclen, toch geeft hij grote milieuproblemen. De verwerking van afgedankte accu's, die vaak in de derde wereld gebeurt, is enorm giftig. Naar schatting 12 miljoen mensen zijn hierdoor al blootgesteld aan loodvergiftiging. Dichter bij huis zien we een ander probleem: de lood-zuur en lood-gel accu’s presteren vaak matig. Ze moeten bovendien al vrij snel vervangen worden door nieuwe. Daarnaast blijkt dat deze loodaccu’s minder energie vasthouden en minder vaak opgeladen kunnen worden dan andere accu-types. Zo zien we dat de accu de zwakste schakel dreigt te worden binnen de duurzame energievoorziening.

Maglite neemt opnieuw overtuigend een voorsprong

Maglite is heel lang het synoniem geweest voor professionele zaklantaarns. Niet voor niets gebruiken brandweer, politie en defensie de robuuste lantaarns van Maglite. De enorme voorsprong van het bedrijf op het gebied van betrouwbaarheid vertaalde zich in de afgelopen vijf jaar echter in een achterstand op het gebied van Led-technologie. Het antwoord op de ontwikkelingen in de markt waren ombouwsets voor de bestaande modellen naar Led. Nu is Maglite weer helemaal terug. Sterker nog: met nieuwe compacte modellen en een enorme lichtopbrengst neemt het bedrijf weer resoluut de leiding. Wij mochten bij importeur Elfa de nieuwste modellen testen en waren flink onder de indruk.

 

Elfa tijdens en na de beurs Elektrotechniek

Allereerst willen wij u graag bedanken voor de getoonde interesse in Elfa.
Wij hebben zeer veel positieve reacties mogen ontvangen zowel aangaande onze stand als de nieuwe ontwikkelingen en producten die wij hebben laten zien.

Maglite product update

Nieuwe versie MagCharger oplaadbare zaklamp

Maglite introduceert de MagCharger RE 4019 als opvolger van de bestaande RN 4019

Wat zijn de verschillen:
Elektronische schakelaar met verschillende functies:
Full Power (100%);
Power save (25%);
Strobe;
SOS.

 

Floodlight SV 70 LED / Profiline Led

Seto - Aldebaran
Floodlight SV 70 LED / Profiline Led

This floodlight product series has fashion appearance, a sturdy and reliable, waterproof and dustproof fixture. Also it has soft light and it is, based on LED technology, environmentally friendly.
The lamp fixture is made of aluminium with an oxidation treatment black surface. Sophisticated optical design, it’s to ensure uniform light.

Wie wil er nu niet zo'n geweldige oranje WK 2010 Duracell Bunny?

Beste Elfa relatie,

Des te groter het succes van onze jongens des te waardevoller dit fantastische collectorsitem!

Bij aankoop van 40 stuks K-pack Duracell PLUS AA(artikelnummer Elfa: BDLR06-BL4) ontvangt u één Bunny GRATIS.

Panasonic Powerline 10/01/2010

Panasonic Powerline

Elfa is zeer trots op de nieuwste toevoeging aan het assortiment. Sinds kort kunnen wij namelijk ook Panasonic Alkaline batterijen leveren. Deze batterijen hebben een zeer aantrekkelijke prijs en zijn van hoge kwaliteit.