Nieuws

Duracell Procell wordt Duracell Industrial

Duracell wil optimaal gebruik maken van haar bekende merknaam. Ook daarmee wil het haar positie binnen de professionele markt consolideren. Daarom wordt in juli de naam Duracell Procell omgedoopt tot Duracell Industrial. Daarbij krijgen de batterijen ook een nieuwe look en feel. Dat alles moet er voor zorgen dat de nadruk nog meer komt te liggen op de professionele toepassingen waarvoor deze batterijen bedoeld zijn. Uiteraard wordt ook Duracell Industrial door Elfa uit voorraad geleverd en kunnen we u voorzien van de nodige documentatie omtrent deze vernieuwde industriële batterijen-serie.

UPS-accu’s van Lead Crystal overtuigen

Het succes van Lead Crystal blijft groeien. Het assortiment daarmee ook. Nieuw in het brede assortiment zijn de speciale UPS-accu's zoals de 6-HCNFJ-9.0. UPS-systemen vragen vaak om hoge output power gedurende een korte periode. De standaard deepcycle range van Lead Crystal heeft een long life en grote cycle capaciteit maar komt te kort voor wat betreft deze short term power. Dat heeft alles te maken met de toegepaste platen in deze accu: die zijn dikker en specifiek geënt op cycli.

NIEUWE MagCharger LED helderder dan ooit

Maglite's vlaggenschip, oplaadbare MagCharger zaklamp is eindelijk beschikbaar met een LED-module vanaf de fabriek. Deze nieuwste Maglite lineup geeft 680 lumen en is zo solide als dat u van MagLite gewend bent. De MagCharger LED maakt gebruik van een D-formaat NiMH-accu en is een full-size zaklamp met 4,5 uur van runtime op hoog en 16 uur op laag vermogen. Vijf modi, namelijk volle kracht, energiebesparen, strobe, SOS en kort, zijn door de gebruiker te programmeren.

Verdere verbreding assortiment Lead Crystal-accu's

Nieuwe accu’s en nieuwe laders

Lead Crystal is de best presterende loodaccu ter wereld. Logisch dat voor de accu steeds meer toepassingen gezocht worden. Dat heeft er in geresulteerd dat er nu speciaal voor de toepassing in golfwagens en binnen UPS-systemen specifieke Lead Crystal-accu’s ontwikkeld zijn. Het assortiment accu’s blijft groeien. Daarnaast is het assortiment uitgebreid met een serie (verrassend betaalbare) Lead Crystal-acculaders. Wie optimaal gebruik wil maken van de kwaliteiten van de accu, moet een specifieke laadstrategie volgen. High-end chargers kunnen dat; deze nieuwe Lead Crystal-laders ook.

Elfa preferred supplier in Benelux

Jotron; licht voor de maritime markt

Jotron produceert in Noorwegen een zeer breed scala aan maritieme verlichtingsproducten. Typische toepassingen zijn het markeren van de verschillende soorten visnetten, viskwekerijen, offshore-installaties, reddingsboeien en reddingsboten. De lampen worden wereldwijd gebruikt door politie en brandweer, oliemaatschappijen, vissers, reddingsbrigades en viskwekerijen. De LED-lampen van Jotron blinken uit door hun enorme duurzaamheid (onbreekbaar) en uiteraard door hun enorm goede afdichting. Wie meer wil weten over de fameuze TRON-lampen van het bedrijf, kan uiteraard terecht bij Elfa.

Mica ML-808 ATEX 03/02/2014

Mica ML-808 ATEX

MICA zaklamp voor gebruik in explosie-gevaarlijke omgevingen

Het Finse MICA heeft een enorme reputatie waar het gaat om oplaadbare professionele zaklampen. Zeer recent heeft de firma haar assortiment uitgebreid met een nieuwe lamp voor gebruik in explosie-gevaarlijke omgevingen (zone 1 en 2 gas/21 en 22 stof). Elfa elementenfabriek heeft al sinds de oprichting van Mica een intensieve band met dit Finse kwaliteitsbedrijf en brengt de nieuwe ML-808 ATEX niet zonder trots naar de Nederlandse markt. Met de ML-808 ATEX brengt Elfa een nieuwe klasse zaklamp voor bedrijven in de (petro)chemie, rioolwaterzuiveringen, tankinstallaties, verfspuiterijen en off-shore. Maar ook voor bedrijven met veel stof, die vaak voorschriften kennen over het gebruik van de te gebruiken verlichting en handlampen. Dit is écht een Fins kwaliteitsproduct met unieke eigenschappen.

Led's Light Pro 13/11/2013

Led's Light Pro

Floodlight zonder driver

De Led Floodlights van Led’s Light Pro mogen we zonder meer zeer innovatieve producten noemen. Het betreft een vijftal in Duitsland geproduceerde led-projectoren voor professioneel gebruik. De innovatie zit met name in het feit dat de gehele serie geen drivers kent, maar direct aangesloten is op 230 volt. 

Elfa prominent aanwezig op Elektrotechniek 2013

Elfa was tijdens de beurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs prominent aanwezig. Enerzijds met een spraakmakende stand waarin Epke Zonderland 'The Power to Perform’ neerzette. In deze stand presenteerde Elfa zich samen met Batterij Import Nederland en was er uiteraard ook plaats voor het gezamenlijk productiebedrijf van beide bedrijven: BPC, dat maatwerk oplossingen kan bieden.

Lead Crystal genomineerd voor ETOP innovation Awards 2013

Lead Crystal, de revolutionair nieuwe, groene accu die Elfa op de markt brengt is genomineerd voor de ETOP innovation awards 2013. 

De innovatiekracht van Elfa wordt herkend. Lees alles over de accu op www.leadcrystal.nl en breng uw stem uit voor de publieksprijs.

Inzendingen ETOP 2013 en stemmen

CaptureTech komt met de IntellEseal T

Na drie jaar ontwikkeling is CaptureTech op de markt gekomen met de IntellEseal T. Het is een herbruikbare afdichting voor het gebruik in ruige omgevingen, zoals op de achterkant van een vrachtwagen. Het detecteert ongeautoriseerde openingen van bijvoorbeeld laaddeuren en biedt een volledige audit trail. Banken, vliegvelden en grote logistieke organisaties hebben direct hun orders geplaatst voor deze elektronische zegel. De accutechniek (lithium battery pack) werd ontwikkeld en wordt geleverd door Elfa.

Lead crystal; de groene revolutie in accu's

Dankzij de gepatenteerde Lead Crystal-technologie kan Elfa nu een groen alternatief bieden voor lood- en lood-gel-accu's dat aanzienlijk duurzamer is en veel betere prestaties biedt. Een betaalbaar alternatief dat op de langere termijn altijd goedkoper is.