Saft Xcelion®


Al ruim drie decennia is Elfa Elementenfabriek de officiële distributeur van SAFT. De Franse batterij fabrikant biedt al meer dan honderd jaar innovatieve energieoplossingen voor diverse marktgebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Franse hogesnelheidslijn TGV, het datacenter van Microsoft, diverse teams in Formula 1/Formula-E en gevechtsvliegtuigen van Lockheed Martin.

In 2015 is SAFT gestart met een nieuwe productlijn, die inmiddels tot een van de paradepaardjes behoort: Xcelion®.

 

 

Xcelion® overtreft traditionele loodzuuraccu’s

Als pionier op het gebied van batterijtechnologie heeft SAFT een naam opgebouwd als vertrouwde partner voor bijvoorbeeld de ruimtevaart, defensie en diverse industriële toepassingen. De Xcelion®-productlijn is een van de paradepaardjes van de Franse batterijproducent. Of het nu gaat om militaire operaties die uiterste precieze vereisen, ruimtemissies die de grenzen van het universum verkennen of industriële toepassingen die de productiviteit verhogen, de Xcelion®-productlijn is gemaakt om aan elke taak te voldoen.

 

De Xcelion® productlijn van SAFT overtreft traditionele loodzuuraccu’s op meerdere vlakken. Deze batterijen bieden niet alleen een flink grotere capaciteit en output, maar wegen ook slechts een fractie van het gewicht van hun loodzuur-tegenhangers. Dit vertaalt zich uiteindelijk in:

 

  • Een aanzienlijke winst op het gebied van prestaties.
  • Hogere mate van veiligheid.
  • Meer impact op een beter milieu.
  • Een hogere efficiëntie op zowel kosten- als energievlak.

Krachtige energieoplossingen voor defensie

De Xcelion® productlijn van SAFT is geschikt voor diverse marktgebieden, al zijn ze extra interessant voor defensie. De batterijen zijn speciaal ontworpen om de zwaarste omstandigheden te kunnen doorstaan; zo beschikken ze over een robuuste constructie en zijn ze bestand tegen extreme omgevingen. Van cruciale militaire apparatuur tot communicatiesystemen en bewakingstoestellen, Xcelion®-batterijen zorgen ervoor dat elk aspect van een militaire missie feilloos verloopt.

 

Wat Xcelion®-batterijen onderscheidt ten opzichten van concurrentie is bijvoorbeeld:

 

  • Thermische stabiliteit.
  • Buitengewoon lange levensduur.

 

Dit maakt de batterijen een uitstekende keuze voor militaire toepassingen, waardoor soldaten altijd kunnen vertrouwen op een constante en betrouwbare stroomvoorziening; zelfs in de meest uitdagende situaties. SAFT begrijpt als geen ander het belang van ononderbroken prestaties. De batterijen uit de Xcelion®-productlijn zijn zo ontworpen om de hoogste normen te kunnen overtreffen.

 

“Verschillende divisies binnen Defensie gebruiken batterijen en wel voor uiteenlopende toepassingen. De samenwerking met Elfa is prettig en we krijgen altijd een eerlijk advies. Dat kan dus ook een oplossing zijn die wij niet direct zelf voor ogen hadden, maar die in hun ogen echt het beste antwoord is op onze vraag. De grote kennis van Elfa op het gebied van batterijen is precies wat we nodig hebben.”

Cees de Wit,

Materieellogistiek Commando Land bij Defensie

 

Productaanbod

Als hoogwaardig alternatief voor traditionele loodzuuraccu’s mogen de Xcelion® 6T en Xcelion® 6T-E natuurlijk niet ontbreken in het assortiment van Elfa Elementenfabriek. Naast de Xcelion® 6T en Xcelion® 6T-E hebben wij ook diverse varianten van de Xcelion® 56V in ons assortiment.

 

 

Xcelion® 6T

De Xcelion® 6T is een 24V, 60Ah lithium-ion batterij met hoge energie gebaseerd op Super Phosphate® technologie. Het is een commercieel kant-en-klaar product dat twee 12V loodzuuraccu’s vervangt in het formaat van één en met slechts een kwart van het gewicht. De levenscyclus van deze batterij is doorgaans 5-10 keer langer dan die van loodzuuraccu’s in vergelijkbare toepassingen. De eenheden kunnen parallel worden geschakeld om meer vermogen en capaciteit te leveren.

Xcelion® 6T

 

Xcelion® 56V

De Xcelion® 56V levert een bedrijfsspanning van 40-60V. De batterij wordt gebruikt in 48V-toepassingen, zoals kleine elektrische mobiliteit en stationaire energieopslag. Net als de 6T en 6T-E is de 56V een kant-en-klare oplossing die direct als vervanging kan worden gebruikt voor loodzuuraccu’s, met een langere levensduur en minder gewicht.

Xcelion® 56V

 

Xcelion® 6T-E

Net als zijn voorganger, de Xcelion® 6T, is de Xcelion® 6T-E een kant-en-klaar product dat in staat is om twee 12V loodzuuraccu’s te vervangen in het formaat van één en met slechts een kwart van het gewicht. Anders dan de Xcelion® 6T biedt de Xcelion® 6T-E een grotere nominale capaciteit en energie met slechts een kleine verlaging van de maximale laadstroom; dit is ideaal voor toepassingen die langere intervallen tussen laadbeurten en lagere maximale laadstromen vereisen.

 

Xcelion® 6T-E

 

Vragen over onze SAFT Xcelion® batterijen?

 

De batterijen van SAFT Xcelion®  overtreffen de standaard loodzuuraccu’s op meerdere vlakken, al zijn er ook alternatieven verkrijgbaar die mogelijk interessant zijn voor u. Wilt u de juiste keuze maken uit ons ruime aanbod van batterijoplossingen? Onze ervaren medewerkers voorzien u graag van deskundig en betrouwbaar advies. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: