14 februari 2024

Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA

 

Industriële VRLA-accu’s zijn in Nederland zeer gewild: Elfa Elementenfabriek is nu een officiële distributeur van het industriële portfolio van GS YUASA.

 

Krefeld, 14 februari 2024 – Kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid zijn voor zowel ’s werelds toonaangevende accu fabrikant GS YUASA als hun nieuwe industriële partner Elfa Elementenfabriek van groot belang. Of het nu gaat om klantenservice, standaardproducten of individuele oplossingen voor een optimale energievoorziening, beide bedrijven hechten veel waarde aan expertise en een hoogwaardig product portfolio. Deze overeenkomst geldt specifiek voor Nederland en omvat de distributie van het volledige productassortiment van lood-zuur accu’s voor industrieel gebruik. Dit assortiment omvat onder andere de stand-by-accutypen NP, NPL, SW, SWL, EN, NPH, NPW, REW, evenals de NPC, REC, ENL en SLR-serie voor cyclische toepassingen.

 


De samenwerking tussen Elfa en GS YUASA is gebaseerd op een gedeelde visie van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Beide bedrijven hebben meer dan 100 jaar ervaring in de accumarkt en bieden hun klanten hoogwaardige producten en service. Elfa beschikt over twee assemblagelocaties die maatwerkoplossingen mogelijk maken voor vrijwel elke klantvraag. Elfa werkt al jarenlang samen met de Nederlandse overheid en andere officiële instanties, zoals het Ministerie van Defensie, Technische Unie en KLM, maar ook met internationale groothandels en OEM’s.

 

“Voor GS YUASA is het partnerschap met Elfa een belangrijke strategische stap. Onze industriële VRLA-accu’s zijn nu beschikbaar via de wereldwijde distributiekanalen van Elfa, wat onze marktpositie natuurlijk aanzienlijk versterkt. We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat dezelfde waarden en normen hanteert als wij,” zegt Jürgen Johnson, Sales Manager Export bij GS YUASA.

 

“Voor Elfa is het een eer om de officiële distributeur van GS YUASA’s industriële VRLA-accu’s te worden. We hebben altijd twee principes gevolgd sinds de oprichting van ons bedrijf: voordat een product aan ons assortiment wordt toegevoegd, moet de kwaliteit en veiligheid eerst aantoonbaar bewezen zijn. Bovendien zorgen we er altijd voor dat nieuwe producten ons bestaande aanbod aanvullen om onnodige concurrentie te vermijden. We hebben dit alles gevonden bij GS YUASA,” benadrukt Daan Schutte, Sales Director bij Elfa.

 

Voor meer informatie over Elfa en GS YUASA, bezoek www.elfa.nl en www.gs-yuasa.com.

 

# # #

 

Over Elfa Elementenfabriek bv (www.elfa.nl):

Elfa Elementenfabriek bv, opgericht in Amsterdam in 1917, is een toonaangevende leverancier van energieoplossingen voor de Nederlandse markt. Het bedrijf biedt een breed assortiment aan batterijen, accu’s, laders, omvormers, noodverlichting en andere energieproducten voor diverse sectoren, zoals overheid, defensie, politie, brandweer, gezondheidszorg, industrie, groothandel en OEM. Elfa heeft twee assemblagelocaties in Amsterdam en Erp, waar het maatwerkoplossingen kan leveren voor vrijwel elke klantvraag. Elfa staat bekend om zijn kennis, service, kwaliteit en innovatie. Het bedrijf is altijd op zoek naar de nieuwste technologieën en duurzame oplossingen voor de energievoorziening van de toekomst.

 

Over GS YUASA Battery Germany GmbH (www.yuasa.de):

GS YUASA Battery Germany GmbH, opgericht in Düsseldorf in 1982, maakt deel uit van GS Yuasa Corporation, Kyoto/Japan. Vandaag de dag is de Duitse dochteronderneming gevestigd in Krefeld en bedient 15 landen binnen Europa. Het bedrijf is een van de grootste fabrikanten en leveranciers van oplaadbare loodzuur- en lithium-ion accu’s voor de drie markten motorfiets, auto en industrie (industriële accu’s voor stand-by- en cyclische toepassingen). Het brede assortiment omvat de meest bekende industriële toepassingen, zoals beveiligings- en alarmsystemen, UPS- en noodverlichtingssystemen, evenals OEM-apparatuur. Met de oprichting van Lithium Energy Japan met Mitsubishi Corporation en Mitsubishi Motors Corporation (2007), Blue Energy Co, Ltd. met Honda Motor Co., Ltd., (2009) en Honda – GS Yuasa EV Battery R&D Co., Ltd. (2023), richt GS Yuasa zich op de (verdere) ontwikkeling en productie van toekomstige technologieën voor e-mobiliteit. Met lithium-ion voertuigaccu’s uit fabrieken in Hongarije en, vanaf 2027, Japan, helpt GS Yuasa een koolstofneutrale toekomst vorm te geven.

 

 

 

Laatste nieuws

08 jul 2024 Elfa Elementenfabriek ondersteunt Solar Boat Twente tijdens Monaco Energy Boat Challenge »
01 jul 2024 Elfa Elementenfabriek brengt bezoek aan Eurosatory 2024 »
26 jun 2024 Elfa Elementenfabriek sluit de deuren voor een jaarlijks bedrijfsevent »
06 mei 2024 Elfa Elementenfabriek ontvangt Clean Advantage-certificaat voor CO2-compensatie »
09 apr 2024 Terugblik op NXCD 2024! »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: