3 februari 2021

Elfa en Faes Cases: de ingrediënten voor een succesvolle samenwerking

 

Bij Elfa staat alweer de derde generatie aan het roer. Het familiebedrijf is al meer dan 100 jaar expert op het gebied van A-merk verlichting, accu’s, primaire en secundaire batterijen voor opdrachtgevers in de industriële (OEM) en institutionele sector. Elfa heeft een unieke leiderspositie in de markt verworven door compromisloos hoge kwaliteit en toegevoegde waarde te leveren. In verpakkingsspecialist Faes vond Elfa een samenwerkingspartner wiens werkwijze, filosofie en kernwaarden op een unieke manier aansluiten op die van Elfa.

 
“De kracht van Elfa zit hem in onze brede kijk op oplossingen en service richting onze klanten. We zijn flexibel en leveren maatwerk. We ontzorgen de klant door ook complementaire producten en services, die niet tot ons standaardassortiment behoren, aan te bieden. Ons motto is: ‘als het er nog niet is, dan maken wij het’. Die belofte maken we structureel in de breedste zin van het woord waar.”

Pieter Schutte, CEO van Elfa.

 

Aangescherpte wet- en regelgeving voor het vervoeren van lithiumbatterijen
In het kader van calamiteitenbeheersing kwam er steeds meer aandacht voor veiligheid rondom primaire en secundaire lithiumbatterijen. Wet- en regelgeving, normen en eisen werden verder aangescherpt, ook op het gebied van transport. Zo initieerde IATA (International Air Transport Association, dé autoriteit op het gebied van Dangerous Goods Regulations) nieuwe voorschriften, waardoor batterijen nog maar een maximum ‘state of charge’ van 30% mogen hebben. De uitdaging om een oplossing te bedenken om de maximale lading van batterijen snel en efficiënt terug te brengen is Elfa met hun klanten succesvol aangegaan.

 

Van de nood een deugd gemaakt
De samenwerking tussen Elfa en Faes kwam tot stand vanuit een soortgelijke noodzaak. Ook de restricties op verpakking en labeling werden begin 2020 namelijk strenger, waardoor klanten met de handen in het haar zaten. Bepaalde typen batterijen volgens de normen en eisen vervoeren was omslachtig en tijdrovend. Dit riep bij opdrachtgevers de vraag, of noodkreet, richting Elfa op om mee te denken over oplossingen. Niets doen was immers geen optie. Een medewerker van Elfa droeg verpakkingsspecialist Faes Cases aan als mogelijke partner om deze uitdaging samen aan te gaan. Zo geschiedde het dat Pieter Schutte (CEO van Elfa), Daan Schutte (Sales Director) en Jeen Budding (Marketing Manager) Faes bezochten in het Noord-Brabantse Reusel.

 

“Ik had meteen een klik met de mensen van Faes en voelde me direct thuis, ook in onze filosofie en werkwijze bleken we heel goed te matchen. Net als Elfa is Faes een familiebedrijf en zij hechten net als wij veel waarde aan een menselijke benadering, loyaliteit, integriteit en onderling vertrouwen.”

Pieter Schutte

 

Kort daarna bracht Bart Burmanje (Sales Manager bij Faes) op zijn beurt een bezoek aan Elfa en dat was het begin van een eerste gezamenlijk project en een hechte samenwerking.

 

“Al vanaf het eerste gesprek was duidelijk dat Elfa en Faes elkaar veel te bieden hebben. Elfa heeft namelijk mooie uitdagende verpakkingsvraagstukken voor Faes en Faes levert op haar beurt hele mooie verpakkingsoplossingen, waarmee Elfa zich volledig begrepen voelt. Mijn inziens de ingrediënten voor een hechte en langdurige samenwerking.”

Bart Burmanje, Sales Manager bij Faes

 

Wat maakt de samenwerking tussen Elfa en Faes succesvol?
Naast persoonlijk, bleken Elfa en Faes ook zakelijk op dezelfde golflengte te zitten. Beide bedrijven blinken uit in flexibiliteit en maatwerk en beschouwen totaaloplossingen, in plaats van alleen producten, als hun core-business. Oplossingen waarmee zij hun klant ontzorgen of ondersteunen bij specifieke vraagstukken. Zo denkt Elfa mee over veiligheidsrisico’s van haar klanten en levert aanvullende producten, zoals bijvoorbeeld (lithium)brandblussers én geschikte verpakkingen volgens de geldende normen. Faes levert niet alleen duurzame maatwerkverpakkingen, maar denkt ook mee over de juiste specificaties van verpakkingen voor specifieke toepassingen. Daarnaast adviseren ze klanten op het gebied van efficiënt en effectief verpakkingsmanagement. Dit alles doen beiden bedrijven met het oog op het leveren van toegevoegde waarde, waardoor klanten hen niet alleen als leverancier, maar ook als partner beschouwen. De overeenkomsten zijn de ingrediënten die de samenwerking tussen beide bedrijven succesvol maakt, nu en in de toekomst.

 

Wilt u meer informatie over de UN-gertificeerde koffers? Neem contact met ons op.

Laatste nieuws

08 jul 2024 Elfa Elementenfabriek ondersteunt Solar Boat Twente tijdens Monaco Energy Boat Challenge »
01 jul 2024 Elfa Elementenfabriek brengt bezoek aan Eurosatory 2024 »
26 jun 2024 Elfa Elementenfabriek sluit de deuren voor een jaarlijks bedrijfsevent »
06 mei 2024 Elfa Elementenfabriek ontvangt Clean Advantage-certificaat voor CO2-compensatie »
09 apr 2024 Terugblik op NXCD 2024! »
 
nieuwsoverzicht
Inschrijven voor de nieuwsbrief: