Ontwikkelingen


In de batterijen-industrie zien we veel innovatie. Ga samen met Elfa mee met de ontwikkelingen in de markt. Heeft u vragen over ontwikkelingen of loopt u tegen problemen aan? Bij Elfa helpen wij u verder.

 

 

Ontwikkelingen primaire batterijen

Ook in primaire cellen zien we voortdurend innovaties die zich met name richten op het verhogen van de capaciteit of het verhogen van de gebruiksmogelijkheden. Zo zijn recent primaire lithiumbatterijen (niet-oplaadbaar) gepresenteerd met een groot temperatuurbereik van -40 °C tot +145 °C. De hoge en stabiele celspanning van 3,6V blijft ook bij langdurige hoge werktemperatuur op peil.

 

Deze hermetisch afgesloten cilindrische batterijen hebben een speciale structuur waardoor ze enorm schok- en vibratiebestending zijn. Deze batterijen hebben een grote capaciteit en een begrensd stroomverbruik. Ze kunnen worden ingezet voor gebruik in ondergrondse toepassingen in de olie – en gaswinning, voor pijplijn inspectie en in militaire toepassingen. Elfa volgt deze ontwikkelingen op de voet en biedt innovaties aan zodra die aan haar kwaliteitsmaatstaven voldoen.

 

Een andere ontwikkeling die Elfa uiteraard volgt is de ontwikkeling van brandstofcellen ter vervanging van batterijen. We hebben die inmiddels ook in minuscuul ‘gehoorapparaat-formaat’ gezien, maar menen er nog geen volwaardige vervanging voor de batterij in te zien.

 

Wilt u sparren met experts van Elfa over de nieuwste ontwikkelingen en de mogelijkheden daarvan voor uw toepassing, dan nemen we daar graag de tijd voor.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: