Naar de webshop

Accu Groothandel


Elfa is groothandel en importeur van accu’s, batterijen en verlichting. Wij beschikken over een grote voorraad van vele soorten accu’s zoals lood, lithium en NiMH accu’s. Met meer dan 100 jaar ervaring zijn wij dé accuspecialist voor de professionele markt. Bij Elfa krijgt u een gedegen advies, keuze uit alle A-merken, snelle levering en scherpe prijzen.

 

 

accu groothandel

 

Ons aanbod: een gedegen advies, gebaseerd op ervaring

Naast het importen van batterijen en een grote variatie aan verlichtingstechnologie fungeert Elfa als een accu groothandel. Wij vertegenwoordigen A-merken zoals Panasonic, Fiamm, Saft, Varta, Lead Crystal, Hawker, Cegasa en Powersonic. Van al deze merken kunnen wij veel uit voorraad leveren. Vandaag besteld is morgen verzonden. Naast de 3500 verschillende artikelen die Elfa standaard op voorraad houdt, kan praktisch het gehele assortiment van alle A-merken op aanvraag geleverd worden.

 

 

 

Zo biedt Elfa onder andere de volgende type accu’s aan:

 

Fiamm Pb accu

Fiamm Pb accu 12V 7200mAh standard L151 B65 H94 faston4,8

LeadCrystal Pb accu

LeadCrystal Pb accu 12V 12Ah L151 B99 H94mm

Panasonic Pb accu

Panasonic Pb accu LC-R127R2PG1 12V 7200mAh L151 B64,5 H94 FAST6,3

 

Hawker Cyclon Mono Pb 6V 5Ah

 

Deskundig advies

De beste accu voor uw applicatie wordt niet alleen bepaald aan de hand van de chemische samenstelling van het product maar ook aan de hand van vele andere factoren als spanning, capaciteit, omgevingstemperatuur en de gewenste autonomie. Elfa kan u kundig adviseren bij het bepalen van de juiste accu-chemie voor uw toepassing. Daarbij weegt Elfa zeker niet alleen de energievraag, maar ook de kosten en met name de gebruikssituatie mee. Wij zijn dan ook gespecialiseerd in professionele batterijen en accu’s. Meer informatie over de verschillende accu-technologieën vindt u hier.

 

Total Cost of Ownership (TCO)

Elfa geeft advies over de Total Cost of Ownership (TCO), maar ook de betrouwbaarheid van de oplossing bij het temperatuurbereik, het gewicht en het energieprofiel. Daarnaast worden de veiligheidsaspecten uiteraard meegenomen. Als specialist zien wij het analyseren van deze zaken als een must.

 

In het onderstaande schema krijgt u een globale indruk van de eigenschappen van diverse accu-technologieën. De eigenschappen variëren per merk. We raden u zeker aan ook de kwaliteiten van de diverse chemieën te bestuderen en advies in te winnen bij de experts van Elfa.

 

 

Markten en klanten van een accu groothandel

Elfa richt zich met haar producten en diensten op de professionele markt. Deels direct en deels via de ijzerwaren- en technische groothandel. Grote afnemers zoals OEM-er Nedap rechtstreeks advies aan Elfa en krijgen oplossingen aangeboden vanuit het brede assortiment alsmede in de vorm van maatwerkoplossingen.

 

Daarnaast zien we dat grote en zeer veeleisende grootverbruikers graag rechtstreeks zakendoen met Elfa om zo niet alleen (maatwerk) producten in te kopen maar ook gebruik te maken van de expertise die Elfa aanbiedt. Op die manier worden bijvoorbeeld de Technische Unie, NS, Tata Steel en het Ministerie van Defensie van een passende oplossing voorzien.

 

Klanten van Elfa

 

Toepassingen

Vanwege ons brede aanbod en goede service zijn accu’s van Elfa terug te vinden in allerlei toepassingen. Onder andere in mobiele energiesystemen, UPS, back-up, water- en gasmeters, IOT-applicaties, sensortechniek, autonome energiesystemen, noodstroomsystemen en maritieme energiesystemen. Elfa levert professionele oplossingen aan onder andere shipchandlers, elektrotechnische groothandels, OEM’s, Defensie, brandweer, politie, professioneel eindgebruikers, de rail industrie en ziekenhuizen.

 

Accupacks als maatwerk, op uw specificaties

Het kan zo zijn dat het standaard aanbod accu’s en batterijen van de verschillende merken uit ons assortiment niet volledig aansluit op uw vraag. Een passende oplossing is vereist en die kunnen wij bieden. Bij Elfa produceren we namelijk ‘custom made’ batterij- en accu packs voor een specifieke toepassing in uw situatie. Vereisten als afmetingen, spanning, capaciteit, connector maar ook de afdichting worden geproduceerd zoals u het wilt hebben. Denk daarbij ook aan accupacks voor noodverlichtings-armaturen. Lees meer over de mogelijkheden of bekijk onderstaande video voor een impressie.

 

 

Accessoires en laders: acculaders en omvormers

Elfa biedt ook gerelateerde producten, als omvormers, opladers en serviceproducten. Zo heeft Elfa van veel grote merken onder andere acculaders, accutesters, DC-voedingen, DC/DC en AC/DC omvormers. Op aanvraag kunt u praktisch alles bestellen, een deel hiervan is ook terug te vinden op onze webshop, laders vindt u hier, overige accessoires vindt u hier.

 

Meer info over onze aanbod accu’s

Heeft u verder nog vragen of wilt u meer informatie over aanbod accu’s? Neem dan contact met ons op! Als accu groothandel staan wij graag voor u klaar om al uw vragen over accu’s te beantwoorden. Het eenvoudigste is om onderstaand contactformulier in te vullen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons overigens ook per mail bereiken.

 

reCAPTCHA is vereist.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: