Cegasa Air-Alkaline Accu’s


We kennen Cegasa met name vanwege haar Air-Alkaline-accu’s. Sinds de oprichting in 1934, is Cegasa Portable Energy S.L.U. uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd bedrijf, met 4 productiebedrijven en 15 internationale dochterondernemingen.

 

De producten van Cegasa

 

Cegasa

De Cegasa-producten zijn verkrijgbaar in meer dan 60 landen in 5 continenten. Cegasa is uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van lucht-depolarisatie. Cegasa heeft daarmee een innovatieve technologie ontwikkeld: Zinc Air-Alkaline. Deze innovatie geeft de accu een aantal technische voordelen: hoge energiedichtheid en een hoge uitgangsspanning en stabiliteit tijdens de gehele duur van de ontlading. Daarnaast is deze batterij-technologie bestendig tegen allerlei weersomstandigheden en geproduceerd vrij van zware metalen.

 

Voordelen Zinc Air-Alkaline in het kort:

 • Hoge energiedichtheid
 • Lage zelfontlading
 • Hoge uitgangsspanning
 • Constante uitgangsspanning (minder dan 2% variatie)
 • Temperatuursbereik van -20ºC tot +50ºC
 • Bestand tegen luchtvochtigheid (25-85% RH)
 • Duurzaam: Vrij van zware metalen

 

Zinc Air-Alkaline (Zink/Lucht)

De batterijen zijn gemaakt met een speciaal door Cegasa geformuleerde mangaandioxidekathode en die wordt continu geregenereerd met zuurstof uit de lucht. Dit betekent dat de cellen een minimale hoeveelheid actief kathodisch materiaal gebruiken in vergelijking met andere alkalinebatterijen van andere fabrikanten. Het grote voordeel is dat ze, door een grotere hoeveelheid anodemateriaal op te slaan, meer kracht hebben, wat resulteert in dat de Zinc Air-Alkaline-batterijen van Cegasa de hoogste capaciteit hebben op de markt. Ook wordt de batterij pas actief na het verwijderen van een sticker, dit zorgt er voor dat de Cegasa batterijen een erg lange shelf life hebben.

Cegasa Zinc Air batterij samenstelling

De samenstelling van een Cegasa Zinc Air batterij

 

Constante uitgangsspanning = constante prestaties

Cegasa-technologie zorgt ervoor dat de uitgangsspanning minder dan 2% varieert, ongeacht de laadtoestand van de batterij (SoC). Dit betekent dat bij toepassingen zoals signalering de lichtintensiteit constant is gedurende de gehele levensduur van de batterij. De lichtintensiteit neemt niet af wanneer de batterij bijna leeg is. Constante uitgangsspanning betekent constante prestaties gedurende de hele levensduur van de batterij, wat de efficiëntie verhoogt en het aantal benodigde batterijen vermindert, waardoor de impact op het milieu wordt geminimaliseerd.

 

Cegasa Zinc Air batterij ontladingscurve

Ontladingscurve van een Cegasa Zinc Air batterij

 

Uitstekende Energiedichtheid

De unieke formule van Cegasa maakt het mogelijk om een batterij te bieden met een uitstekende energiedichtheid. Een batterij die tot 5 keer meer vermogen heeft met hetzelfde volume en tot 8 keer langer mee kan gaan. De hoge uitgangsspanningsstabiliteit zorgt ervoor dat ongeacht de ontlading van de batterij, het vermogen in de batterij maximaal gebruikt wordt. Waar andere batterij-technologieën onvoldoende spanning meer leveren, zelfs als ze nog energie hebben, waardoor deze tot maar liefst 30% van het batterijvermogen verspillen.

 

Energiedichtheid t.o.v. andere Air-Alkaline-batterijen

De energiedichtheid van Cegasa ten opzichte van andere Air-Alkaline-batterijen

 

Toepassingen van Cegasa batterijen

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Cegasa Zinc Air batterijen veel wordt gebruikt in onder andere de rail-industrie, maritieme industrie, IoT en telecommunicatie, wegsignalering en parkeermeters.

 

Verschillende toepassingen

 

Cegasa Zinc Air Alkaline wordt veel gebruikt bij:

 • Noodverlichting (rail en verkeer)
 • Spoorwegovergangen
 • Elektronische verkeersborden
 • Mobiele waarschuwingssystemen
 • Mobiele LED-apparaten
 • Signaallampen (maritiem)
 • Parkeermeters

 

Ons accu assortiment

Bij Elfa beschikken we over een zeer breed assortiment Cegasa accu’s die elk over unieke eigenschappen beschikken. Een voorbeeld is de hieronder afgebeelde E/Z8 6/50.

 

Cegasa E/Z8 6/50

 

Cegasa E/Z8 6/50

 

Voor een overzicht van het aanbod van Cegasa klikt u op onderstaande button. Echter, niet alle producten van Cegasa staan weergegeven op onze webshop, op aanvraag zijn deze wel mogelijk. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor vragen over een van de vele accu’s uit ons assortiment.

 

Assortiment

 

Wilt u verder advies bij de keuze van een accutechnologie dan wel advies bij de keuze van een Cegasa batterij, dan kunt u bij de specialisten van Elfa terecht. Hier is meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van energieopslag beschikbaar, waarvan de Cegasa batterijen een belangrijk onderdeel vormen. Vul uw gegevens in onderstaand formulier in, wij zullen vervolgens contact met u opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: