Hoe lang gaat een lithium batterij mee?

De levensduur van een lithium batterij hangt af van verschillende factoren, zoals het type batterij, de kwaliteit van de batterij, de omstandigheden waaronder de batterij wordt gebruikt en de manier waarop de batterij wordt opgeladen en ontladen.

 

Ook verschilt de levensduur tussen de verschillende typen lithium batterijen.

 

Zo hebben lithium-ion batterijen, die vaak worden gebruikt in smartphones, laptops en elektrische voertuigen, een levensduur van ongeveer 2 tot 3 jaar of 300 tot 500 laadcycli, afhankelijk van de omstandigheden waarin ze worden gebruikt.

 

Daarentegen hebben lithium-polymeer batterijen over het algemeen een langere levensduur dan lithium-ion batterijen. Deze kunnen namelijk tot 5 jaar meegaan of hebben meer dan 1000 laadcycli, afhankelijk van de kwaliteit van de batterij en de gebruiksomstandigheden.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat de levensduur van de batterij afneemt naarmate deze ouder wordt en dat de prestaties van de batterij na verloop van tijd afnemen. Dit kan vervolgens leiden tot kortere gebruiksduur tussen oplaadbeurten. Het is ook belangrijk om de batterij op te laden en te gebruiken volgens de aanbevelingen van de fabrikant om de levensduur van de batterij te maximaliseren.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: