FZSONICK – Innovatieve Energieopslagoplossingen


Back-upsystemen, energieopslagsystemen of duurzame mobiliteitsoplossingen, FZSONICK beschikt over betrouwbare en geavanceerde producten en accessoires voor uw energieopslagbehoeften.

 

 

Energieopslag voor de industrie

FZSONICK, een toonaangevend merk op het gebied van onder andere energieopslagsystemen op basis van natriummetaalchloridetechnologie (SMC). De systemen van FZSONICK worden gebruikt voor uiteenlopende industriële toepassingen en helpen bedrijven bij het realiseren van hun energieopslagbehoeften door middel van innovatieve oplossingen.

 

Er zijn meerdere redenen om voor FZSONICK te kiezen als het gaat om energieopslagsystemen. Een aantal zullen hier worden toegelicht.

 

Veiligheid

Ten eerste zijn de systemen uiterst veilig in gebruik. Ze zijn volledig vrij van risico’s op brand, explosie en het vrijkomen van schadelijke gassen. Dit maakt ze ideaal voor bedrijven die de hoogste normen voor veiligheid en betrouwbaarheid vereisen.

 

Prestaties in extreme weersomstandigheden

Een ander voordeel van FZSONICK-batterijen is hun uitzonderlijke prestatie in alle klimatologische omstandigheden. Of het nu extreem koud is of bloedheet, de systemen leveren consistente en betrouwbare energieopslag, waardoor uw bedrijfsactiviteiten soepel verlopen, ongeacht het weer. Bovendien hebben onze batterijen een lange levensduur, wat resulteert in kosteneffectieve oplossingen met minder behoefte aan frequente vervanging.

 

Milieuvriendelijk

Als milieuvriendelijke oplossing dragen FZSONICK-batterijen bij aan de verbetering van het milieu. Ze zijn volledig recyclebaar aan het einde van hun levensduur, waardoor er geen extra verwijderingskosten zijn. Met FZSONICK kunt u zowel uw bedrijfsprestaties verbeteren als uw ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Ten grondslag aan de kwaliteit van FZSONICK systemen, liggen de natriummetaalchloride (SMC) batterijen. Bekijk onderstaand overzicht voor een vergelijking met andere batterijtypen.

 

Parameter Loodzuur (VRLA) Nikkel-cadmium Lithium Natriummetaalchloride(SMC)
 

Levensduur

 

Kort Gemiddeld Gemiddeld Zeer lang
 

Lange autonomie (energiedichtheid)

 

Laag Gemiddeld Gemiddeld Hoog
 

Korte autonomie (vermogensdichtheid)

 

Laag Laag Hoog Laag
 

Vereiste voetafdruk

 

Groot Groot Groot Klein
 

Gewicht

 

Hoog Hoog Laag Laag
 

Opladen

 

Gemiddeld Gemiddeld Snel Snel
 

Veiligheid

 

Gemiddeld Gemiddeld Laag Hoog
 

Batterijbeheersystemen

 

N.v.t. N.v.t. Ingebouwd Ingebouwd
 

Batterijbewakingssysteem  

 

Optioneel Optioneel Ingebouwd Ingebouwd
 

Temperatuurgevoeligheid

 

Zeer hoog Hoog Hoog Zeer laag
 

Installatie

 

Batterijkamer Batterijkamer UL-listed kast in een met sprinkler ingerichte kamer Open rek of in UPS-kast
 

Onderhoudskosten

 

Gemiddeld Gemiddeld Laag Geen
 

Voorafgaande kosten

 

Laag Gemiddeld tot hoog Hoog Hoog

 

Ik sta voor u klaar

Olaf Bitter van Elfa

Olaf Bitter

Technisch Account Manager

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Ideaal voor veeleisende applicaties

De energieopslagsystemen van FZSONICK zijn ideaal voor de industriële markt. Binnen deze markt kunnen ze worden gebruikt in diverse sectoren. Enkele sectoren waarin de energieopslagproducten van waarde zijn, worden hier nader toegelicht.

 

Mobiliteit

Elektrische voertuigen en hybride systemen worden steeds populairder in de automotive-industrie. FZSONICK biedt geavanceerde energieopslagoplossingen voor deze markt, waardoor efficiënte en duurzame mobiliteit mogelijk wordt. De batterijen leveren voldoende vermogen en betrouwbaarheid om lange afstanden af te leggen en dragen bij aan een groenere toekomst.

 

ZETA 37 energieopslagsysteem van FZ SoNick

 

ZETA 37 energieopslagsysteem voor de mobiliteitssector

Hernieuwbare energie

De groeiende vraag naar hernieuwbare energiebronnen vereist effectieve opslagoplossingen om energiepieken op te vangen en een stabiele stroomvoorziening te garanderen. FZSONICK-batterijen bieden de perfecte oplossing voor het opslaan van overtollige energie uit wind- en zonne-installaties. Door energieopslag te combineren met hernieuwbare energiebronnen, helpen we de transitie naar een duurzamere energievoorziening te versnellen.

 

ZEBRA energieopslagsysteem van FZ SoNick

 

Zebra energieopslagsysteem voor energieleveranciers

Nutsbedrijven

Ook voor nutsbedrijven zijn de energieopslagproducten van FZSONICK zeer interessant. Nutsbedrijven spelen een essentiële rol in het leveren van elektriciteit, gas en water aan huizen, bedrijven en gemeenschappen. In deze sector is betrouwbare energieopslag cruciaal voor een stabiele stroomvoorziening en efficiënte netwerken. FZSONICK biedt oplossingen die specifiek zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van nutsbedrijven.

 

De systemen van FZSONICK helpen nutsbedrijven bij het optimaliseren van het netwerkbeheer en het verminderen van operationele kosten. Door de flexibiliteit en betrouwbaarheid van de systemen kunnen nutsbedrijven hun piekbelasting verminderen en de energievraag efficiënter beheren. Dit resulteert in lagere energiekosten en een verbeterde algehele prestatie van het netwerk.

 

Bovendien is veiligheid een cruciale factor voor nutsbedrijven. Gelukkig bieden de FZSONICK-batterijen hierin gemoedsrust. De batterijen zijn volledig veilig in gebruik en vrij van risico’s op brand, explosie en het vrijkomen van schadelijke gassen. Hierdoor kunnen nutsbedrijven hun netwerk en werknemers met vertrouwen beheren, wetende dat ze een betrouwbare en veilige energieopslagoplossing hebben.

 

UP energieopslagsysteem van FZ SoNick

 

UP energieopslagsysteem voor nutsbedrijven

Telecommunicatie

Betrouwbare stroomvoorziening is van cruciaal belang voor de telecommunicatie-infrastructuur, met name voor basisstations en telefoonnetwerken. FZSONICK-batterijen bieden een efficiënte en langdurige energieopslagoplossing om ervoor te zorgen dat communicatienetwerken altijd operationeel zijn, zelfs bij stroomuitval of bij installatie in afgelegen gebieden.

 

TL energieopslagsysteem van FZ SoNick

 

TL energieopslagsysteem voor telecommunicatie

 

Deze markten zijn slechts enkele voorbeelden van waar de energieopslagproducten van toegevoegde waarde kunnen zijn. FZSONICK streeft er in ieder geval naar om oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van diverse sectoren en die bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wij staan voor u klaar!

We hopen dat u een goed beeld heeft gekregen van de toegevoegde waarde van FZSONICK’s energieopslagsystemen. Als u meer wilt weten over de verschillende oplossingen of als u een specifiek vraagstuk heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Elfa helpt u graag verder bij uw energieopslagproject. Het makkelijkste is om het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: