Professionele zaklamp

Een professionele zaklamp of handlamp is in vele situaties onmisbaar. Veel professionals hebben een goede hand- of zaklamp dan ook dagelijks nodig. Van installateurs en loodgieters die moeten werken in donkere hoeken tot aan hulpdiensten en beveiligers die ’s nachts moeten werken. Voor dergelijke professionals is immers duidelijk dat goede verlichting een essentiële voorwaarde is voor veilig werken. Wie namelijk niet goed ziet wat hij doet, maakt fouten of bezeert zich. Maar ook voor mensen die niet dagelijks in het donker werken is een goede zak- of handlamp af en toe van belang. Daarom biedt Elfa een breed assortiment aan van inspectielampen, zaklampen en handlampen van A-merken zoals COAST, Maglite, Ledlenser, Peli en Mica.

 

Krachtige professionele LED-zaklamp

Hieronder volgt tekst en uitleg over ons assortiment zaklampen voor professioneel gebruik. Er zal meer toelichting worden gegeven over Maglite en Coast. ook zullen twee modellen aan bod komen.

 

Maglite

Maglite is al veertig jaar toonaangevend op het gebied van zaklampen. Zowel Defensie, politie, brandweer, ambulancepersoneel, beveiligers als andere overheidsinstellingen maken dan ook gebruik van dit onverwoestbare merk. Een veelgebruikt model is bijvoorbeeld de Maglite zaklamp LED ML150LR oplaadbaar.

 

 

Maglite zaklamp

 

Maglite zaklamp LED ML150LR oplaadbaar inc.1xLiFePO4 box

 

Deze Maglite zaklamp is oplaadbaar dankzij een krachtige oplaadbare lithium batterij. Dit model is een uiterst betrouwbare en vrijwel onverwoestbare zaklamp. Daarom is deze lamp zo populair bij hulpdiensten. Vrijwel alle zaklampen van Maglite worden gemaakt van vliegtuigaluminium, waardoor ze waterdicht en schokbestendig zijn. Deze Maglite zaklamp is dus ideaal voor professioneel gebruik.

 

COAST

Een ander veelgebruikt merk met vergelijkbare kwaliteit is COAST. De zaklampen van COAST zijn ook zeer betrouwbaar en vrijwel onverwoestbaar, zo betrouwbaar dat Elfa 5 jaar garantie geeft op alle verlichting van COAST. Bovendien is dit merk aanzienlijk betaalbaarder dan vergelijkbare producten van bijvoorbeeld Maglite of Ledlenser. Een van de zaklampen van COAST die wij aanbieden, is de COAST HX5 zaklamp.

 

 

COAST HX5 professionele zaklamp

 

Coast HX5 Compact Focus. zaklamp pocket clip inc.1xAA blister

 

Deze professionele zaklamp is eenvoudig te bedienen en zorgt voor een heldere witte verlichting. Daarnaast beschikt de zaklamp over een lichtgewicht compacte behuizing met een bereik van 79 meter (130 lumen).

 

Verschillende soorten

Bij Elfa kunt u kiezen uit een groot assortiment inspectielampen, zaklampen en handlampen. In de webcatalogus kunt u op een gemakkelijke manier een keuze maken uit de beste en meest moderne zaklampen. Hieronder een overzicht van de meest gangbare zaklampen:

 

  • Inspectielamp/ penlamp: een compacte variant van de zaklamp. De naam zegt het; deze lamp is meestal de grootte van een (flinke) pen en past dus gemakkelijk in een borstzak. Handig dagelijks te gebruiken bij een lichte uitrusting. Altijd licht bij de hand, zonder een zware zaklamp mee te hoeven dragen. Ideaal voor installateurs onder andere. U kunt hierbij denken aan de G19 van COAST.

 

Coast inspectielamp

 

Coast inspectielamp G19 54Lm inc.1xAAA blister

 

 

  • (Gangbare) zaklampen: deze zaklampen worden vaak gebruikt voor het dagelijks gebruik. De zaklampen geven vaak meer dan tien uren licht, zijn meestal waterbestendig en kunnen tegen een stootje. Belangrijke keuze om te maken bij het uitkiezen van een zaklamp is oplaadbaar vs. niet oplaadbaar.

 

  • Oplaadbare zaklampen: Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Maglite ML150LR, de Ledlenser m7r.2 en de HP7R van COAST. Met een ingebouwde accu is het opladen van deze lampen een eitje en hoeven er geen batterijen meer verwisseld te worden. Een milieuvriendelijke keuze dus! Deze zaklampen zijn uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.

 

  • Niet oplaadbare zaklampen: Voorbeelden van goede niet oplaadbare zaklampen zijn de Maglite LED (ST2D015), de Ledlenser P7 en de HP7PLUS van COAST. De niet oplaadbare varianten zijn meestal iets minder krachtig dan de oplaadbare varianten. Maar ze zijn vaak iets ook wat betaalbaarder. Hierdoor zijn ze voor mensen die niet dagelijks hun zaklamp nodig hebben meestal een interessante optie. Let wel op; de zaklamp moet af en toe gebruikt worden om te voorkomen dat batterijen kunnen gaan lekken. Wilt u hulp bij het kiezen tussen oplaadbaar en niet oplaadbaar? Neem contact met ons op.

 

  • Handlampen: Verder zijn er ook nog (zak)lampen die er niet uit zien als de klassieke zaklamp, deze worden meestal handlampen genoemd. Vaak gaat het om een niet-cilindrische vorm en is de lamp te groot om in een broekzak opgeborgen te worden. Een voorbeeld hiervan is de Mica ML-808. Deze handlamp is overigens Atex zone 1, wat betekent dat hij geschikt is voor gebruik in bepaalde explosiegevaarlijke situaties. Lees meer over Atex-zones.

 

Mica handlamp

Mica ML-808 handlamp AtexZone1,Z21 LED inc.1xNiMH

 

 

  • Monteerbare lampen en hoofdlampen: in sommige gevallen is het belangrijk om beiden handen vrij te houden, voor dergelijke situaties zijn er de monteerbare lampen en hoofdlampen. Monteerbare cliplampen zijn te bevestigen op een helm of aan kleding. Erg handig voor professionals die hun handen vrij willen houden. Een goed voorbeeld is de HX3 cliplamp van Coast. Dit type lamp wordt veel gebruikt in de bouw en voor recreatie/bergbeklimmen etcetera. Ook de Coast FL14 hoofdlamp is erg interessant voor outdoor of op de werkplaats.

 

Coast hoofdlamp

 

Coast FL14 hoofdlamp 37Lm zwart inc.2xAAA blister

 

Elfa heeft een groot aanbod professionele lampen

Bent u dus op zoek naar een professionele zaklamp? Kijk gerust in onze webcatalogus naar verschillende soorten zoals inspectielampen, zak- en handlampen. Wilt u meer informatie over onze zak- en handlampen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook onderstaand contactformulier invullen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: