Wattsun


Waar het elektriciteitsnet eindigt, begint Wattsun

 

 

Wattsun pack draagbaar batterijsysteem

 

Wattsun creëert met zijn producten een nieuwe mogelijkheid voor bedrijven. Speciaal voor bedrijven met een stroomvraagstuk, De Wattsun komt op plekken waar het stroomnet niet komt. Het draagbare plug & play batterijsysteem van Wattsun is de nieuwe manier van werken en helpt professionals emissievrij, efficiënter en veiliger hun werkzaamheden uit te voeren.

 

Met de wereldwijde klimaatverandering waar we ook als individu onze ogen niet meer voor kunnen sluiten, worden organisaties meer en meer verantwoordelijk gehouden voor CO2 en onze voetprint die we achter laten op de wereld. Om onze impact te minimaliseren moeten we innoveren en dus nieuwe manieren bedenken om duurzamer en efficiënter, energie op locatie te kunnen gebruiken.

 

De vraag naar energie

In de wereld van nu is elektriciteit niet meer weg te denken uit ons leven. Bij alles wat bedrijven ondernemen is energie nodig. Deze elektriciteit is voor het grootste deel afkomstig uit een onzichtbaar stroomnet. We nemen aan dat er oneindig stroom is. Voor bedrijven die werkzaamheden buiten of onderweg uitvoeren is dit stroomnet vaak niet beschikbaar. Om op een bouwplaats, een trouwlocatie midden in het bos of op het festivalterrein of filmset elektrische apparaten en machines te kunnen gebruiken verbrandt een aggregaat fossiele brandstof om elektriciteit te genereren. Tijdens dit inefficiënte proces komen schadelijke deeltjes als CO2, stikstof en fijnstof vrij en zorgt een aggregaat voor overlast door lawaai en stank.

 

Naast de milieu- en omgevingsfactoren is een aggregaat zwaar en onhandig en heeft veel onderhoud nodig. Om onze voetprint te minimaliseren moeten we als bedrijf innoveren en dus nieuwe manieren bedenken om duurzamer en efficiënter met energie om te gaan. Wattsun heeft de oplossing.

 

Draagbare batterij

In 2015 is Wattsun gestart met de eerste schetsen van “De Wattsun”, de allereerste op het gebied van draagbare batterijensystemen. Wattsun koos voor de zeer hoogwaardige Lithium-Ion cellen in een eigen ontwikkeld battery pack en Batterij Management Systeem (BMS). Sinds de oprichting van Wattsun wordt er nauw samengewerkt met partners voor de productontwikkeling en de industrialisatie.

 

Elfa Elementenfabriek bv zet zich 100% in om dit betrouwbare, hoogstaand, geïnnoveerd product in de markt te zetten en is zeer te spreken over de producten van Wattsun.

Wattsun Dock

 

Wattsun dock

Specificaties:

 

Wattsun Pack

 

Wattsun pack

 

Specificaties:

De voordelen

De Wattsun Dock en Wattsun Pack is uitermate gebruiksvriendelijk. Door het intuïtieve ontwerp en de eenvoud van de bediening kan iedereen, ook zonder technische kennis zelf een stroompunt realiseren.

 

De vorm geeft de gebruiker direct het idee dat de modules stapelbaar zijn. Het maakt niet uit hoe de module gestapeld wordt, linksom of rechtsom, het werkt altijd. De behuizing is robuust en spatwaterdicht, ideaal voor werkzaamheden op locatie. De Wattsun is daarnaast eenvoudig te tillen, waardoor je hem mee kunt nemen naar elke klus. Volgens de arbodienst is de Wattsun ver onder gewicht dat een werknemer mag versjouwen.

 

Wattsun Stack

 

Wattsun stack

Heb je meer energie nodig dan wat de Dock kan leveren? Stapel een Pack bovenop een Dock. Het intelligente besturingssysteem regelt de rest. Stapel tot wel vijf hoog.

Wattsun Dock+

 

Wattsun Dock+ draagbare batterij

 

 

Een extra slimme draagbare batterij

De Dock+ heeft een aantal voordelen ten opzichte van het standaardmodel. Deze voordelen worden in detail toegelicht.

 

Overal en altijd opladen

De Wattsun Dock+ is direct op te laden met de wind, de zon óf in de bedrijfsbus tijdens het rijden. Op de achterkant van de Dock+ zitten niet één, maar twee laadconnectoren. De rechter connector is voor energie van het stroomnet. De linker connector is verbonden met onze ingebouwde smart charger. Hier kun je alles tussen 9 en 48 volt dc op aansluiten, zoals zonnepanelen, een kleine windmolen of de dynamo van een auto.

 

In stapel opladen

Met de Dock+ is het mogelijk om een complete stapel Wattsun-modules op te laden. Het intelligente besturingssysteem laadt de stapel automatisch op van onder naar boven zodra één stekker in de Wattsun Dock+ wordt gestoken. Met de Wattsun Charger 600 is een Stack met de Dock+ en twee Packs binnen acht uur volledig opgeladen.

 

Wattsun Dock+ op elkaar gestapeld

 

Tegelijkertijd laden en ontladen

De Wattsun Dock+ kun je op hetzelfde moment laden en ontladen, waardoor je het batterijsysteem te allen tijde kunt gebruiken. Op deze manier zit je nooit meer zonder stroom, zelfs tijdens gebruik.

 

Direct snel laden

Door de nieuwe Wattsun Charger 600 kan de Dock+ in 2,5 uur worden opgeladen.

 

Specificaties:

 

Wattsun Dock+ technische specificaties

 

Neem contact op!

Bent u als bedrijf enthousiast geworden van de draagbare batterijen van Wattsun? Vul dan onderstaand contactformulier in, wij nemen dan zo snel mogelijk kant met u op!

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: