Mica verlichting


Mica biedt draagbare oplossingen voor veeleisende omstandigheden. Mica Elektro Oy Ltd is een toonaangevende fabrikant van draagbare verlichting voor professioneel gebruik sinds 1983.

 

Lampen voor professioneel gebruik

Mica verlichting is in 1983 ontstaan in Finland onder de naam Mica Elektro Oy Ltd. Gedurende deze jaren is het merk uitgegroeid tot een van de beste fabrikanten van professionele lampen ter wereld. De focus heeft altijd gelegen op oplaadbare hoofd- en zaklampen die voldoen aan de strenge eisen van de klant. Co-creatie is dan ook een bekend begrip bij de het merk. Vanwege de hoge eisen van zakelijke klanten is uiteindelijk de keuze gemaakt om de verlichtingsproducten van Mica aan de strenge eisen van Atex te laten voldoen. Naast betrouwbaarheid, up-to-date certificering en gebruiksvriendelijke bediening, zijn de lampen ook geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

 

Samenwerking met Atexor

Bij Atexor staat veiligheid voorop. Ze willen daarom dat ieder bedrijf op een veilige manier zijn werkzaamheden kan uitvoeren. De werkzaamheden van veel bedrijven bevinden zich echter in omgevingen met explosiegevaar. Denk aan de (petro)chemie, verf-, papier- en houtverwerkingsindustrie. Licht ontvlambare gassen, damp, nevel en zelfs stof kunnen allemaal een aanleiding vormen voor een explosie. De Europese Unie heeft een aantal richtlijnen opgesteld op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. De naam ‘Atex’ staat dan ook voor de Franse benaming ‘ATmosphères EXplosibles’, en is afgeleid van twee Europese richtlijnen omtrent atmosferisch explosiegevaar.

Mica is inmiddels onderdeel van Atexor (producent van Atex en IECEx verlichting) en heeft daarom een breed scala aan ATEX / IECEx-gecertificeerde veiligheidslampen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.

 

Mica lampen

De verschillende lampen worden gebruikt in uiteenlopende bedrijfstakken, zoals transport, het leger en brandweer. De lampen kunnen onderling ook verschillen per Atex zone. Klik hier voor meer info over deze zones.

Een van de meest populaire lampen uit het assortiment van, is de Mica ML-808 handlamp AtexZone1,Z21 LED inc.1xNiMH.

 

Mica verlichting

Dit model betreft een dimbare handlamp (serie ML 808) die oplaadbaar, duurzaam en voordelig is  in batterijgebruik. Daarnaast is dit model voorzien van een sterke lamp. Gedimd heeft deze lamp een brandduur van 15 uur. Uiteraard voldoet deze lamp aan de strenge eisen van Atex en is geschikt voor Atex zone 1.

 

Een ander interessant model, is de Mica handlamp IL-60 PX Halo/LED inc.1xNiMH.

 

Mica handlamp

 

Net als de vorige lamp, is deze handlamp oplaadbaar, duurzaam en voorzien van een sterke lamp zoals we zijn gewend van het merk. De brandduur bedraagt ongeveer 12 uur bij gedimd licht. Het is een robuuste lamp die over twee lichtbronnen beschikt, LED en halogeen.

 

Meer info over mica verlichting?

We hopen dat u een duidelijk beeld heeft gekregen van Mica verlichting. Natuurlijk bestaat de kans dat u aanvullende vragen heeft of meer informatie wilt krijgen over ons assortiment. Klik op onderstaande button voor ons gehele productaanbod van Mica.

 

 

Vul onderstaand contactformulier in als u meteen een vraag wilt stellen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: