Energieopslag voor thuis


In de transitie naar een duurzamere wereld is het opslaan van energie van groot belang; er is dan ook een groeiende verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen als zonne- en windenergie. Hoewel deze bronnen milieuvriendelijk en duurzaam zijn, hebben ze één groot nadeel: ze zijn niet altijd beschikbaar wanneer we ze het meest nodig hebben. Dit probleem wordt echter opgelost door de opkomst van de thuisbatterij; dit is een innovatieve technologie die de manier waarop we energie gebruiken en opslaan ingrijpend kan veranderen.

Thuisbatterij

Een thuisbatterij of een energieopslagsysteem is een apparaat dat elektriciteit opslaat vanaf het elektriciteitsnet of van lokaal opgewekte hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is of wanneer de natuurlijke energiebronnen niet beschikbaar zijn, denk bijvoorbeeld ’s nachts of op bewolkte dagen.

 

Het energieopslagsysteem voor thuis stelt huiseigenaren in staat om hun energieverbruik te optimaliseren, energieonafhankelijk te worden en zelfs geld te besparen op hun energierekening. Thuisbatterijen vormen zo een revolutionaire oplossing voor een continue, duurzame energievoorziening.

Voordelen van thuisbatterijen

Het implementeren van een thuisbatterij of een energieopslagsysteem in jouw woning heeft een aantal voordelen. Onderstaand lichten we er vier uit:

 

  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Thuisbatterijen stellen huishoudens in staat om grotendeels zelfvoorzienend te zijn wat betreft energie. Dit betekent dat zelfs als het elektriciteitsnet uitvalt, je nog steeds toegang hebt tot elektriciteit.

  • Kostenbesparing

Door energie op te slaan tijdens daluren wanneer de elektriciteitsprijzen laag zijn en deze energie te gebruiken tijdens piekuren wanneer de prijzen hoog zijn, kunnen huiseigenaren aanzienlijk besparen op hun energierekening.

  • Milieuvriendelijkheid

Het gebruik van thuisbatterijen bevordert het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en vermindert de uitstoot van broeikasgassen, wat essentieel is in de strijd tegen klimaatverandering.

  • Stabiliteit van het elektriciteitsnet 

Thuisbatterijen dragen bij aan de stabiliteit van het elektriciteitsnet door pieken en dalen in de vraag naar elektriciteit op te vangen, wat de algehele betrouwbaarheid van het netwerk verbetert.

Ik adviseer u graag!

Olaf Bitter van Elfa

Olaf Bitter

Technisch Account Manager

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Technologie

Moderne thuisbatterijen maken gebruik van geavanceerde lithium-ion batterijtechnologie, vergelijkbaar met die in elektrische voertuigen. Deze batterijen zijn compact, efficiënt en hebben een lange levensduur. Bovendien worden ze vaak geleverd met geavanceerde beheersystemen die het energieverbruik optimaliseren en de levensduur van de batterij verlengen.

Cegasa eBick

Een van de merken uit ons product portfolio die energieopslagsystemen aanbieden is Cegasa. Het internationaal gerespecteerde bedrijf uit Spanje heeft meer dan 80 jaar ervaring in het ontwikkelen van batterijen en energieopslagsystemen voor professionele en residentiele toepassingen.

 

eBick ultra 175

De eBick ultra 175 is een krachtig en compact energieopslagsysteem; dit maakt het ideaal voor kleine commerciële en residentiële toepassingen. Met een hoge energiedichtheid slaat het eBick ultra 175-systeem veel energie op in een kleine ruimte, wat het perfect maakt als thuisaccu.

 

Het energieopslagsysteem van Cegasa is eenvoudig te installeren en compatibel met elke 48 Vdc omvormer, zowel op als buiten het net. Voordelen zijn onder andere een handige laadindicator, ingebouwde wielen voor mobiliteit, geen onderhoud nodig en de mogelijkheid om parallel te installeren (maximaal vier).

eBick Ultra 175

 

GT Powertank

Een van de merken die gespecialiseerd zijn in opslagsystemen voor de residentiele markt is GT Powertank, gevestigd in China. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling, productie, verkoop en technische dienstverlening in het buitenland van lithiumbatterij-energieopslagsystemen.

 

Megatank GL48100

De Megatank GL48100 thuisbatterij biedt 5,12 kWh krachtige energieopslag voor woningen. Met geavanceerde lithium-ion technologie integreert het naadloos met zonnesystemen, slaat overtollige zonne-energie op voor gebruik bij weinig zonlicht en vermindert het netgebruik. Schaalbaar ontwerp laat gebruikers toe het systeem uit te breiden met extra batterijen naarmate hun behoeften groeien.

Megatank GL48100

FZSoNick

Een tweede merk uit ons product portfolio met energieopslagsystemen voor de residentiele markt is FZSoNick. De Zwitserse fabrikant van energieopslagsystemen op basis van natriummetaalchloridetechnologie biedt diverse effectieve opslagsystemen voor de opslag van overtollige energie uit wind- en zonne-installaties.

 

FZSoNick ST523

De FZSoNick ST523 is een speciale zoutbatterij ontworpen voor energieopslagtoepassingen. Het maakt gebruik van gesmolten zoutcellen en is ideaal voor grootschalige energieopslagsystemen.

 

De FZSoNick-batterijen vereisen geen onderhoud tijdens gebruik. Het redundante Batterij Management Systeem (BMS) bewaakt uitgebreide parameters op cel- en batterijniveau. Bij fouten of kortsluiting schakelt de interne DC-schakelaar automatisch uit.

FZSoNick ST523

Toekomst van thuisbatterijen

Dankzij voortdurende technologische vooruitgang worden thuisbatterijen steeds betaalbaarder en efficiënter. Het groeiende bewustzijn over milieuproblemen en de groeiende behoefte aan energieonafhankelijkheid zullen naar verwachting de vraag naar deze systemen stimuleren.

 

Naarmate consumenten en bedrijven blijven investeren in thuisbatterijen, zal dit niet alleen bijdragen aan het verminderen van de energierekening, maar ook aan het bevorderen van groenere, duurzamere energiepraktijken wereldwijd. De tijd waarin we volledig afhankelijk waren van fossiele brandstoffen voor onze energiebehoeften, ligt achter ons.

 

De toekomst is helder en duurzaam, en thuisbatterijen spelen een sleutelrol in deze energie-evolutie. Het is niet alleen een investering in de technologie van vandaag, maar ook in een schonere, groenere morgen.

Elfa helpt u graag verder

We hopen dat u een duidelijk beeld heeft gekregen over de toepassingsmogelijkheden van energieopslagsystemen bij Elfa. Bent u op zoek naar een energieopslagsysteem voor een specifieke toepassing of heeft u een inhoudelijke vraag over energieopslag, neem dan gerust contact met ons op. U kunt hiervoor het beste het formulier invullen. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met u opnemen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: