Naar de webshop

Duracell (industrial)


Uiteraard levert Elfa Elementenfabriek ook de befaamde batterijen van Duracell. Daaronder ook de Duracell Procell batterijen, die in bulk verpakt worden en eerder bekend waren onder de naam Duracell Industrial. Duracell is wat betreft haar marktaandeel ’s werelds nummer één bedrijf voor consumentenbatterijen.

 

 

De fameuze alkaline batterijen en meer

Zij introduceerden als eerste op grote schaal de hoogwaardige alkalinebatterijen, maar zijn daarnaast ook fabrikant van gespecialiseerde en oplaadbare NiMH-batterijen. De geschiedenis van de alkalinebatterijen van het merk gaat terug naar 1965 en sinds die tijd kent Elfa Duracell als een merk dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovaties.

 

De eerste alkalinebatterijen van Duracell werden speciaal ontworpen voor Kodak dat een krachtbron zocht voor haar energie-intensieve Instamatic-camera met ingebouwde flash. Duracell leverde daarvoor AAA-batterijen. In 1965 werd de merknaam Mallory vervangen door Duracell, waarbij de nadruk werd gelegd op consumentgerichte programma’s en producten. De hoogwaardige batterijen werden direct geleverd aan Agfa, Kodak en Polaroid en aan de fabrikanten van nieuwe draagbare apparaten zoals bandrecorders en walkie-talkies. In 1969 neemt Duracell deel aan de Apollo 11 missie en wordt de eerste batterij op de maan.

 

Duracell produceert alkalinebatterijen in veel voorkomende groottes, zoals AAA, AA, C, D en 9V. Maar levert ook minder gebruikte formaten zoals AAAA (voornamelijk voor penlights en bloedglucosemeters) en J-formaat batterijen (voor ziekenhuisapparatuur en fotografische flitsers). Daarnaast levert Elfa van Duracell een reeks ‘knoopcelbatterijen’ met zink-lucht, zilveroxide en lithiumchemie. Deze worden veelal gebruikt in calculators, horloges, gehoorapparaten en andere kleine (meestal medisch gerelateerde) apparaten. De Duracell NIMH-batterijen (Duracell Recharge Ultra) zijn oplaadbaar en de langs meegaande batterijen per laadbeurt. Zij kunnen 400 keer worden opgeladen. Bovendien zijn ze vooraf geladen, zodat u uw apparaten meteen kunt gebruiken en blijven tot 12 maanden opgeladen als ze niet in gebruik zijn.

 

Duracell Industrial wordt Procell

Zoals eerder al benoemd, maakte Duracell ook producten voor de zakelijke markt onder de naam Duracell Industrial.  Deze producten kenmerkten zich met het feit dat ze specifiek waren gericht op professionals. Vakkennis over professionele apparaten is daarom gebruikt voor de ontwikkeling van deze batterijen, evenals een langere levensduur en technische expertise gericht op de B2B markt. Hieronder ziet u een voorbeeld van deze batterijen.

 

Duracell industrial batterij

 

Duracell Industrial Alkaline batterij 9V e-block 6LR61

 

Deze batterij van Duracell is een niet oplaadbare alkaline batterij van hoge kwaliteit. Tevens beschikt deze batterij over een lange levensduur. Door middel van ‘research and development’ zijn verdere stappen gemaakt binnen deze productcategorie, waardoor de naam ‘Industrial’ is veranderd naar ‘Procell’.

 

 

Procell batterij

Duracell Procell Intense Alkaline batterij 1,5V LR14 C

 

Net als de vorige batterij is deze Procell batterij een niet oplaadbare alkaline variant die bekendstaat om zijn betrouwbare prestaties, uitstekende weerstand tegen corrosie en gemaakt met alle grote kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen in gedachte. Voor meer informatie over Procell, klik op onderstaande button.

 

meer info

 

 

Duracell batterij packs op maat, op uw specificaties

Het kan zo zijn dat ons standaard assortiment accu’s en batterijen van de verschillende merken niet volledig aansluit op uw vraag. Een passende oplossing is vereist en die kunnen wij bieden. Bij Elfa produceren we batterij- en accu packs op maat voor uw specifieke toepassing. Vereisten als afmetingen, spanning, capaciteit, connector maar ook de afdichting worden geproduceerd zoals u het wilt hebben. Denk daarbij ook aan accupacks voor noodverlichtings-armaturen. De Duracell batterijen zijn ook zeer geschikt voor het maken van batterijpacks. Lees meer over de mogelijkheden of bekijk onderstaande video voor een impressie.

Vragen over ons aanbod?

Duracell is één van de batterij-merken die Elfa aanbiedt. Om de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod voorzien onze ervaren medewerkers u graag van deskundig en betrouwbaar advies. Misschien dat u meer informatie wilt over onze Duracell Industrial en Procell batterijen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen of meer informatie. Het handigste is om onderstaand contactformulier in te vullen.

 

reCAPTCHA is vereist.

Inschrijven voor de nieuwsbrief: