Duracell


Uiteraard levert Elfa Elementenfabriek ook de befaamde batterijen van Duracell. Duracell is wat betreft haar marktaandeel ’s werelds nummer één bedrijf voor consumentenbatterijen. Duracell is wereld marktleider in het produceren van alkalinebatterijen met superieure prestaties, “specialty” en oplaadbare batterijen. Het verhaal van Duracell begint in de jaren ‘20 en is uitgegroeid tot een iconisch merk als het gaat om apparaten te voorzien van stroom met compacte en duurzame batterijen.

 

 

De fameuze alkaline batterijen en meer

Zij introduceerden als eerste op grote schaal de hoogwaardige alkalinebatterijen, maar zijn daarnaast ook fabrikant van gespecialiseerde en oplaadbare NiMH-batterijen. De geschiedenis van de alkalinebatterijen van het merk gaat terug naar 1965 en sinds die tijd kent Elfa Duracell als een merk dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovaties.

 

De eerste alkalinebatterijen van Duracell werden speciaal ontworpen voor Kodak dat een krachtbron zocht voor haar energie-intensieve Instamatic-camera met ingebouwde flash. Duracell leverde daarvoor AAA-batterijen. In 1965 werd de merknaam Mallory vervangen door Duracell, waarbij de nadruk werd gelegd op consumentgerichte programma’s en producten. De hoogwaardige batterijen werden direct geleverd aan Agfa, Kodak en Polaroid en aan de fabrikanten van nieuwe draagbare apparaten zoals bandrecorders en walkie-talkies. In 1969 neemt Duracell deel aan de Apollo 11 missie en wordt de eerste batterij op de maan.

 

Duracell produceert alkalinebatterijen in veel voorkomende groottes, zoals AAA, AA, C, D en 9V. Maar levert ook minder gebruikte formaten zoals AAAA (voornamelijk voor penlights en bloedglucosemeters) en J-formaat batterijen (voor ziekenhuisapparatuur en fotografische flitsers). Daarnaast levert Elfa van Duracell een reeks ‘knoopcelbatterijen’ met zink-lucht, zilveroxide en lithiumchemie. Deze worden veelal gebruikt in calculators, horloges, gehoorapparaten en andere kleine (meestal medisch gerelateerde) apparaten. De Duracell NIMH-batterijen (Duracell Recharge Ultra) zijn oplaadbaar en de langs meegaande batterijen per laadbeurt. Zij kunnen 400 keer worden opgeladen. Bovendien zijn ze vooraf geladen, zodat u uw apparaten meteen kunt gebruiken en blijven tot 12 maanden opgeladen als ze niet in gebruik zijn.

 

 

 

Duracell Plus 9V Alkaline batt e-block MN1604

 

Deze batterij Alkaline van Duracell (Plus Power) 6 LR 61 9V 9V is efficiënt, is een milieubewuste toepassing en is van hoogwaardig materiaal. Door nieuwe batterijtechnologieën weet Duracell de prestaties te optimaliseren. Als zodanig voldoen Duracell batterijen en ook de Procell batterijen ruimschoots aan de huidige hoge eisen van geavanceerde elektronische apparatuur.

 

Duracell Alkaline Baterij Plus Power 1.5 AAA MN2400

 

 

Duracell batterij packs op maat, op uw specificaties

Het kan zo zijn dat ons standaard assortiment accu’s en batterijen van de verschillende merken niet volledig aansluit op uw vraag. Een passende oplossing is vereist en die kunnen wij bieden. Bij Elfa produceren we batterij- en accu packs op maat voor uw specifieke toepassing. Vereisten als afmetingen, spanning, capaciteit, connector maar ook de afdichting worden geproduceerd zoals u het wilt hebben. Denk daarbij ook aan accupacks voor noodverlichtings-armaturen. De Duracell batterijen zijn ook zeer geschikt voor het maken van batterijpacks. Lees meer over de mogelijkheden of bekijk onderstaande video voor een impressie.

 

Vragen over ons aanbod?

Duracell is één van de batterij-merken die Elfa aanbiedt. Om de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod voorzien onze ervaren medewerkers u graag van deskundig en betrouwbaar advies. Misschien dat u meer informatie wilt over onze Duracell producten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen of meer informatie. Het handigste is om onderstaand contactformulier in te vullen.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: