Naar de webshop

Duracell


Uiteraard levert Elfa Elementenfabriek ook de befaamde batterijen van Duracell. Daaronder ook de Duracell Procell batterijen, die in bulk verpakt worden en eerder bekend waren onder de naam Duracell Industrial. Duracell is wat betreft haar marktaandeel ’s werelds nummer één bedrijf voor consumentenbatterijen.

 

 

De fameuze alkaline batterijen en meer

Zij introduceerden als eerste op grote schaal de hoogwaardige alkalinebatterijen, maar zijn daarnaast ook fabrikant van gespecialiseerde en oplaadbare NiMH-batterijen. De geschiedenis van de alkalinebatterijen van het merk gaat terug naar 1965 en sinds die tijd kent Elfa Duracell als een merk dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en innovaties.

 

De eerste alkalinebatterijen van Duracell werden speciaal ontworpen voor Kodak dat een krachtbron zocht voor haar energie-intensieve Instamatic-camera met ingebouwde flash. Duracell leverde daarvoor AAA-batterijen. In 1965 werd de merknaam Mallory vervangen door Duracell, waarbij de nadruk werd gelegd op consumentgerichte programma’s en producten. De hoogwaardige batterijen werden direct geleverd aan Agfa, Kodak en Polaroid en aan de fabrikanten van nieuwe draagbare apparaten zoals bandrecorders en walkie-talkies. In 1969 neemt Duracell deel aan de Apollo 11 missie en wordt de eerste batterij op de maan.

 

Duracell produceert alkalinebatterijen in veel voorkomende groottes, zoals AAA, AA, C, D en 9V. Maar levert ook minder gebruikte formaten zoals AAAA (voornamelijk voor penlights en bloedglucosemeters) en J-formaat batterijen (voor ziekenhuisapparatuur en fotografische flitsers). Daarnaast levert Elfa van Duracell een reeks ‘knoopcelbatterijen’ met zink-lucht, zilveroxide en lithiumchemie. Deze worden veelal gebruikt in calculators, horloges, gehoorapparaten en andere kleine (meestal medisch gerelateerde) apparaten. De Duracell NIMH-batterijen (Duracell Recharge Ultra) zijn oplaadbaar en de langs meegaande batterijen per laadbeurt. Zij kunnen 400 keer worden opgeladen. Bovendien zijn ze vooraf geladen, zodat u uw apparaten meteen kunt gebruiken en blijven tot 12 maanden opgeladen als ze niet in gebruik zijn.

 

Duracell Industrial wordt Procell

Zoals eerder al benoemd, maakt Duracell ook producten voor de zakelijke markt onder de naam ‘Industrial’. Denk hierbij aan de Duracell Industrial accu’s en Duracell Industrial batterijen. Deze producten kenmerkten zich met het feit dat ze specifiek waren gericht op bedrijven. Vakkennis over professionele apparaten is daarom gebruikt voor de ontwikkeling van deze accu’s en batterijen, evenals een langere levensduur en technische expertise gericht op de B2B markt. Door middel van ‘research and development’ zijn verdere stappen gemaakt binnen deze productcategorie, waardoor de naam ‘Industrial’ is veranderd naar ‘Procell’.

 

Duracell is sinds 2014 onderdeel van Berkshire Hathaway. Duracell blijft net als Elfa focussen op gestage groei, toonaangevende innovaties en het creëren van duurzame waarde voor zijn klanten en consumenten. Duracell is één van de batterij-merken die Elfa aanbiedt. Om de juiste keuze te maken uit het enorme aanbod voorzien onze ervaren medewerkers u graag van deskundig en betrouwbaar advies. Op die manier bent u verzekerd bent van een juiste batterij uit het aanbod van Elfa. Aarzel niet en neem contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief: