Cegasa energieopslagsysteem


Sinds de oprichting in 1934 is Cegasa Portable Energy S.L.U. uitgegroeid tot een internationaal gerespecteerd bedrijf, met 4 productiebedrijven en 15 internationale dochterondernemingen. Het bedrijf richt zich op elektrochemische energieopslag en industriële batterijen.

 

Cegasa ebick energieopslagsysteem – een krachtige en betrouwbare opslagoplossing

Wij bij Elfa zijn trots om onze klanten de hoogste kwaliteit batterijen, verlichting en energieopslagoplossingen te bieden. Een van de vele merken die wij aanbieden is Cegasa. Cegasa is een internationaal bedrijf dat hoogwaardige opslagoplossingen voor energie levert.

 

Het bedrijf heeft meer dan 80 jaar ervaring in het ontwikkelen van batterijen en energieopslagsystemen voor professionele en residentiële toepassingen. Op deze pagina geven we meer informatie over het Cegasa ebick energieopslagsysteem en de voordelen van de twee belangrijkste producten: de eBick ultra 175 en de eBick 280 pro.

Energieopslagsysteem eBick ultra 175

 

Cegasa eBick Ultra 175 energieopslagsysteemCegasa eBick Ultra 175 logo

 

De eBick ultra 175 is een krachtig en compact energieopslagsysteem dat zeer geschikt is voor klein commerciële en residentiële toepassingen. Dit systeem kan daarom ook als thuisaccu worden ingezet voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De eBick ultra 175 is ontworpen om een hoge energiedichtheid te bieden, wat betekent dat het een grote hoeveelheid energie kan opslaan in een kleine ruimte, vandaar dat dit systeem ook als thuisaccu kan worden gebruikt.

 

Als u op zoek bent naar de hoogste prestaties op het gebied van veiligheid en gewicht bij alle temperatuurbereiken, zonder dat hier speciale installaties voor nodig zijn, dan is de eBick Ultra 175 de oplossing die u zoekt.

 

De ingenieurs van Cegasa hebben dit energieopslagsysteem gecreëerd dat snel, intuïtief en eenvoudig te installeren is. Overigens kan hij worden aangesloten op elke 48 Vdc omvormer, zowel op het net als buiten het net.

 

Voordelen van eBick ultra 175

 

 • Kijk naar de meegeleverde laadindicator om te zien hoeveel energie er nog is.

 

 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de ingebouwde wielen.

 

 • De eBick Ultra 175 vergt geen onderhoud, in tegenstelling tot andere lood-zuur accu’s. Ook hoeft de eBick veel minder snel te worden vervangen dan de meeste lood-zuur accu’s.

 

 • De eBick ultra 175 kan parallel worden geïnstalleerd (er kunnen er vier worden doorgeschakeld).
48V_280Ah 48V_560Ah 3 x 48V_280Ah 2 x 48V_560Ah
Opgeslagen energie [kWh]: 13,5 27 40,5 54
Capaciteit [Ah]: 280 560 840 1120
Nominale spanning [V]: 48 48 48 48
Maximale continue lading: 175 320 450 500
Continu opladen [A]: 140 280 400 475
Continue ontlading [A]: 140  280  400  475

Ik sta voor u klaar

Daan Schutte, Sales Director Elfa

Daan Schutte

Sales Director

Heeft u een vraag?
Mail of bel mij gerust!

Cegasa eBick 280 Pro: een krachtige en duurzame energieopslagoplossing

 

Cegasa eBick 280 Pro energieopslagsysteemCegasa eBick 280 Pro logo

 

De eBick 280 Pro is de meest veelzijdige lithium-LFP-optie voor energieopslag. Het is het ideale systeem voor on-grid en off-grid professionele toepassingen van 50 kWh tot 2 MWh. Een modulaire, schaalbare oplossing die zich aanpast aan uw behoeften en eenvoudig kan worden geïnstalleerd in minder dan een uur. Dit energieopslagsysteem van Cegasa biedt een geschikte oplossing bij de volgende applicaties:

 

 • Off-grid installaties, industrieel en residentieel
 • Blackouts
 • Onvoldoende energie
 • Zelfconsumptie
 • EV oplaad ondersteuning

 

Met eBick 280 PRO kunt u uw opslagsysteem vormgeven op basis van uw energiebehoeften. Zo kan het aantal modules makkelijk worden opgeschaald. Elke module voegt 54 kWh toe. Het limiet bepaalt u zelf, van 54 kWh tot 3 MWh. eBick 280 PRO kan parallel, in serie, en zelfs in een gemengde configuratie (meerdere parallel en serie schakelingen samen) worden geïnstalleerd. Hierdoor kunt u werken met spanningen tussen 48V en 900V, met meerdere vermogensopstellingen.

 

eBick 280 Pro Cegasa

Voordelen van eBick 280 Pro

 • Net als de eBick ultra 175, vergt de eBick 280 Pro geen onderhoud.

 

 • Bij andere technologieën moeten batterijen elke 4 jaar worden vervangen. Door middel van de exclusieve LiFePO4 technologie van Cegasa in de lithium-ion batterijen, wordt het hoogste aantal cycli beschikbaar op de markt gegarandeerd. Hierdoor kan de installatie 15 jaar meegaan onder zware werkomstandigheden en tot wel 25 jaar meegaan onder normale omstandigheden.

 

 • Dankzij een grotere laad-/ontlaadefficiëntie kun je tot 30% besparen op uw elektriciteitsrekening met de eBick 280 Pro.

 

 • De eBick 280 Pro biedt u een snel gemonteerde zelfdragende structuur die de installatietijd en complexiteit aanzienlijk vermindert . Daarnaast beschikt het over een eenvoudig bedradingssysteem waarmee u het systeem snel kunt monteren. Het is een geavanceerde oplossing met lagere installatiekosten.

 

 • De eBick 280 Pro is Plug & Play ontworpen (zowel mechanisch als elektrisch). Modules kunnen makkelijk op elkaar worden gemonteerd en worden aangesloten.

Doorgeschakelde Cegasa batterijen

Elektrische kenmerken (gegevens hebben betrekking op een enkele module): eBick 280 Pro

 

Nominale module spanning [VDC]: 48
Geschatte capaciteit [Ah]: 280
Aanbevolen continue laadstroom [A]: 175
Aanbevolen continue ontlaadstroom [A]: 175

 

Meer informatie over de systemen van Cegasa?

Wilt u meer weten over een van de energieopslagsystemen van Cegasa? Neem in dat geval contact met ons op! Ons team van experts helpt u graag verder bij het vinden van de juiste oplossing voor uw organisatie. Het eenvoudigste is om onderstaand contactformulier in te vullen, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Helaas levert Elfa alleen aan zakelijke klanten. We willen u daarom vriendelijk verzoeken om uw elektrotechnisch installateur contact met ons te laten opnemen. Op deze manier kunnen we u alsnog helpen.

Bedankt voor uw begrip.

reCAPTCHA is required.
Inschrijven voor de nieuwsbrief: