Elfa - hightech oplossingen in licht en spanning

Elfa levert topproducten van grote merken in batterijen, accu’s en zak- en hoofdlampen. Het kernassortiment omvat zo’n 3500 verschillende artikelen. Deze zijn praktisch allen onmiddellijk uit voorraad leverbaar. Het totale assortiment van Elfa is nog zeker een factor vijf groter, want van alle A-merken die het vertegenwoordigt, kan Elfa feitelijk het totale assortiment leveren. Deze standaardproducten worden aangevuld met maatwerkproducten. De kwaliteit en veiligheid van de ieder product dat Elfa voert, moeten bewezen zijn, voordat zij in het assortiment opgenomen worden. Daarnaast moeten producten een aanvulling vormen op het bestaande aanbod, voordat zij aan het assortiment worden toegevoegd.

Elfa heeft een breed en diep assortiment, waarmee we meer dan 90% van de vraag af kunnen dekken. Daarnaast levert Elfa ook maatwerkoplossingen die het klantspecifiek ontwikkelt. Soms gaat het daarbij om aanpassingen van bestaande producten, maar even zo vaak worden volledig nieuwe producten ontwikkeld op basis van de enorme expertise die hier aanwezig is. Dit familiebedrijf heeft immers een historie van meer dan 100 jaar wil haar expertise graag met u delen.


Accu’s/batterijen

Het batterij- en knoopcel-assortiment van Elfa omvat onder andere vooraanstaande merken als Cegasa, Duracell, Tadiran, GP, Panasonic, Energizer, Varta en Saft. In oplaadbare batterijen praten we over merken als GP, Energizer en Varta en in accu’s over onder meer Panasonic, Lead Crystal, Hawker en het bekende FIAMM. De bekende samenstellingen als alkaline en lithiumIon zijn op voorraad, maar even zo goed airalkaline en zincchloride batterijen, voor specifieke toepassingen. Laat u daarin vooral adviseren door Elfa. Uiteraard levert Elfa ook gerelateerde producten, als omvormers, opladers en serviceproductenn.


Handlampen

Elfa levert op het gebied van lampen zowel zaklampen, als hoofdlampen, werklampen en speciale verlichting voor bijvoorbeeld maritieme toepassingen. Daarbij gaat het om grote merken zoals Coast, Petzl, LedLenser, Mica en Maglite. Voor toepassing in explosiegevaarlijke omgevingen is een breed assortiment ATEX-lampen beschikbaar van verschillende merken. Ook in verlichting is maatwerk mogelijk. Naast een breed assortiment persoonlijke verlichting beschikt Elfa over een prachtig aanbod werkverlichting met merken als Setolite en Led’s Work. De specialisten van Elfa bieden hun brede expertise graag aan, om in dit enorme assortiment de juiste keuzes te maken.


Messen en multitools

Naast het traditionele productaanbod in verlichting en spanning is Elfa in 2017 begonnen met de distributie van messen en multitools. Elfa heeft daarbij bewust gekozen voor de fabricaten Coast en Virginia Extreme. Het toevoegen van deze productgroep maakte voor Elfa de weg vrij om nieuwe markten aan te boren en zich hier verder te ontwikkelen.


Maatwerk

Elfa produceert ook maatwerk. Daarvoor combineert Elfa haar kernassortiment met eigen productie en assemblage. Zo levert het alle denkbare batterypacks. Daarnaast produceert Elfa alle soorten Lithium-Ion-accu’s en kan het klant specifieke elektronica ontwerpen en produceren. Dat gebeurt in Amsterdam, maar ook in een speciale productiefaciliteit, BPC, die Elfa in Oss gerealiseerd heeft.