Logistiek

Logistiek maatwerk

Het orderproces binnen Elfa is transparant. De orders komen binnen op de afdeling verkoop, die onmiddellijk reageert met een orderbevestiging en beoogde levertijd. Producten uit het basisassortiment, die binnen Nederland besteld worden, zullen in principe de volgende werkdag worden geleverd. Daarbij wordt uitzonderlijk goed gekeken naar de verpakkingseisen die de wet stelt. Met name bij ‘gevaarlijke’ goederen geldt dat op het etiket wordt aangeduid dat het om dergelijke goederen gaat. De chauffeur krijgt alle benodigde documenten mee om aan te tonen wat er vervoerd wordt, met welk gewicht en in welke hoeveelheid. Voor de aflevering van de orders werkt Elfa met vaste externe vervoerders.

Vanuit het moderne pand op Business Park Schiphol, uitgerust met een state of the art magazijn met ruime voorraden van het kernassortiment, is snelle levering geen enkel probleem. Voor inkooporganisaties en grote afnemers kent Elfa de zogenaamde 'PrePack Procedure'. Elfa verzamelt de orders gedurende de week, waarna deze wekelijks - ongeacht factuurwaarde - franco aan een centraal distributiecentrum geleverd worden.

De ruime ervaring die hier inmiddels is opgebouwd, komt de serviceverlening zeker ten goede. Een andere vorm van logistiek maatwerk is de 'Vendor Owned Stock', waarbij de producten bij de klant op voorraad liggen en worden beheerd in samenwerking met Elfa.

Wilt u hier meer over weten neemt u dan contact met ons op. Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden voor uw organisatie.